Demo-handel ses vanligtvis som ett sätt att verifiera dina kunskaper innan du börjar använda riktiga pengar. Du kommer emellertid aldrig att kunna ”översätta” en framgångsrik demo-handel till handel med riktiga pengar. Anledningen är enkel. Om det inte finns några pengar på linjen eliminerar du en av de viktigaste variablerna som påverkar ditt handelsbeslut: det psykologiska trycket att riskera dina egna pengar! För lång demo-handel kan till och med vara farlig för din övergripande utveckling som en trader; Det finns tre huvudorsaker till det:

 

1) Dina handelsmisstag har ingen inverkan – då kommer du säkerligen inte att lära dig av dina misstag. Ännu värre, om du bara säger ”Åh, det var bara en demo, det skulle jag aldrig göra med mina riktiga pengar”. Så, vad är meningen med att handla demo i första hand då?

2) Den främsta orsaken till att handlare inte tjänar pengar är att de låter förluster ”springa”. Denna effekt finns emellertid bara på grund av de pengar som är inblandade. Därför brukar man sänka eller till och med ta av stop loss-order helt för att stoppa förluster. Å andra sidan, när handlare ser att deras handel är i vinst, brukar de stänga vinnande affärer för tidigt.

3) Demo-handel kan skapa negativa och dåliga beteendemönster. När du demo-handlar alltför länge, kommer du att överföra detta beteende till handel med riktiga pengar. Det är väldigt svårt att bryta sina vanor.

 

Hur man använder demo-handel på rätt sätt

Demo-handel är inget komplett slöseri, men du måste veta vad det är och hur man använder den. Vissa tror att demohandel är ett utmärkt sätt att få en känsla av hur ”handel fungerar”. Du kan bekanta dig med din plattform; Prova alla olika verktyg och knappar, utan att skada ditt konto. Prova olika verktyg, indikatorer eller inställningar, se hur de beter sig, placera några exempelaffärer, se hur anpassning för positionsstorlek fungerar och observera vad som händer på diagrammen under en handelsdag.

Du kan använda ett demokonto för att följa priset och vänta tills du får en signal, sedan går du över till ditt riktiga konto, skriver in parametrarna och utför din handel. Därefter stänger du din riktiga plattform och går tillbaka till din demo-plattform. Anledningen till detta är att de flesta handlare förlorar när de tittar på sina affärer i realtid och ser att deras kontosaldo går upp och ner med varje klick. Man blir mer benägen att ge upp när man faktiskt tittar på det. Genom att skilja exekvering från charting skapar du en mer objektiv syn på din handel.

Ransquawk

Lämna en kommentar