Paret har sedan i början av veckan befunnit sig i en nedåtgående trend efter en lång rekyl, vid en nedåtgående trendlinje som löper från toppen i april 2014. I närheten har vi ett horisontellt stöd 8,7650, vilket har testats tre gånger i november förra året.

Innan den föll till de nuvarande prisnivåerna konsoliderade den mellan nivåerna av 8,3365-8,6315, och efter att ha brutit den nedre gränsen av rektangeln testade den uppåtgående trendlinjen, som löper från gapet från juni förra året. Indragning efter rekylen har riktat priset mot det brutna bandet av konsolidering, och sedan bröt björnarna den uppåtgående trendlinjen.

Priset konsoliderar vid ett starkt stöd på 8,1000 i flera dagar nu. Om man tittar på räntenivån i Sverige (-0,5%) och USA (0,5%), verkar det som den ytterligare försvagningen av dollarn gentemot den svenska kronan inte är det rimliga skälet. Därför måste tjurarna bryta den uppåtgående trendlinjen, om motståndet 8,3365 ska testas. Alternativt – om det viktiga stödet på 8,1000 bryts, kommer nästa stödnivån ligga på 7,8750.

0604-USDSEK

Tidigare artikelUSDCAD – vid trendlinjen H4
Nästa artikelDAX daglig uppdatering – 6 april – starka minskningar
Student på Ekonomihögskola, studerar ekonomianalys och slipar på sin talang för statistisk. Undersöker för närvarande spridningseffekten på de finansiella marknaderna. Slipar sedan två år upp sina färdigheter på Forex-marknaden, framför allt intresserad av teknisk analys. På Comparic behandlar följande kategorierna: direktmarknader, ansvarar för översättningar och innehåll av den engelskspråkiga versionen av webbplatsen.