Den hetaste veckan i december ligger redan bakom oss. Den amerikanska Federal Reserve höjde räntan för första gånger på 9 år. Detta innebär att krisen slutade och landets penningpolitik kommer nu gradvis normaliseras. Vi har fem sessioner kvar (om man inte räknar den pågående sessionen). Något stort kommer inte att hända.

Nästa alla investerare kommer att ta ledig mellan Jul och Nyår och vila upp sig. Fondförvaltare kommer då belönas med rikliga bonusar för en bra avslutning på året. Just av denna anledning kan vi förväntar oss viktiga rörelser, men troligtvis kommer vi att få se en återvändning till nivåerna vid 11.000.

Situationen på det dagliga intervallet är gynnsam eftersom nedgångarna som har inträffats sedan början av december greps av fibonacci 61,8% av den senaste uppåtgående rörelsen. Detta är en typisk korrigeringsnivå och hela uppåtgående korrigeringen är en enkel ABC-korrigering. Dessutom (på grund av Fed och ECB) bör EURUSD förlora sitt värde och detta kommer att leda till ökningen på det tyska indexet.

2015-12-21_analiza_tygodniowa_DAX-D1-1024x521

Bekräftelsen kan vara Elliott våg-teorin. Den nuvarande uppåtgående rörelsen (i mångads slutade Dax Future med + 2,5%) kan vara våg 3. Som det veckodiagrammet visar kan vågorna 1 och 2 av den nya uppåtgående impulsen slutföras. Låt mig påminna om definitionen av våg 3 – den mest dynamiska vågen, som kännetecknas av öppenhet och uppgångarna förekommer på hela marknaden. Definitionen kan bekräftas under de närmaste dagarna.

2015-12-21_analiza_tygodniowa_DAX-W1-up-1024x521

Marknaden är inte alltid svartvitt och ovanstående prognosen behöver inte alltid att stämma full ut. Det motsatta antagandet är DAX i en nedåtgående våg C och minskningen uppstår på grund av utförsäljningen på Wall Street.

De tyska och amerikanska marknaderna är korrelerade och försäljningen kan leda till nedgångar på den tyska marknaden. Den andra varianten är att gapet från 2015 bryts.

2015-12-21_analiza_tygodniowa_DAX-W1-down-1024x521