Förra veckan var mycket dålig för de tyska tjurarna. Även DAX fick 200 pips under den här veckan, men tekniskt har björnarna mer makt. På onsdag väntar den viktiga händelsen – FOMC möte och beslut om räntorna. Inte någon förväntar sig en vandring just nu, men analytikerna kommer att försöka dra slutsatser utifrån detta. Ett milt duvaktigt uttalande kan hjälpa tjurarna, det hökaktiga uttalandet kommer att få motsatt effekt.

DAX vecka: På diagrammet nedan märkte jag Elliott-vågor och som ni kan se – de fungerar ganska bra på detta index. Vi kan märka slutet av den uppåtgående impulsen och ABC mönstern, som tog en form av en enkel korrigering. Förra veckans fördjupning (av årslägsta) har negativ inverkan på den tekniska situationen. Enligt Elliott-vågor kan vi anta att detta är våg C och målet för den nedåtgående trenden är nivån 8400 pips (A = C förstärkts av stödet från 2014). Om vi ​​analyserar samma intervall, utan att titta på Elliott-vågorna, kan vi upptäcka nytt gap som bekräftar den karakteristiska inställningen av lägre toppar och bottnar. Detta behöver inte tyda på omedelbara minskningar. Den starka sellout och tjurarnas reaktion kan ge en räckvidd uppåt.

2016-01-25_analiza_tygodniowa_DAX_W1

DAX dagligen: På D1 kan vi märka två saker. Den första är volymen som är klart högre under de sista candles. Det är svårt att gissa i förväg åt vilket håll reaktionerna pekar. Den uppåtgående brytningen är möjlig och kanske ett nytt gap. Doji-candle dök upp i fredags – kan tolkas som en kraftbalans-candle på marknaden.

2016-01-25_analiza_tygodniowa_DAX_D11

REGISTRERA ETT KONTO HOS XM OCH FÅ 30USD