Våra läsare är intresserade av dina handelsstatistik. De vill veta om en sådan populär och framgångsrik handelspersona som Al Brooks begår några misstag?

Jag kommer att svara som en politiker. Trading är baserad på sannolikheten. Om det finns 60% chans att transaktionen kommer vara lönsam, så finns det 40% chans att vi förlorar pengar. Gör då en trader ett misstag när det gäller de 40%? Det tror jag inte. Men jag och alla andra traders analyserar våra beslut, läser Price Action om igen och tittar om vi missat något. Det är ett misstag. Professionella handlare glömmer snabbt bort sina misstag. De behöver inte hålla fast sina positioner, i hopp att denna gång det kanske kommer att fungera.

Kan du beskriva din vanliga arbetsdag? När det gäller handel och förberedelserna till det, vad tar då det mesta av din tid?

Jag går upp ungefär en timme innan börsen öppnar och sedan tittar på Globex sessionen. Analyserar M5, H1, D1 och månatliga diagrammet för att hitta stöd och motstånd. Jag tittar på det övergripande sammanhanget. Jag anger aldrig dagen med ett yttrande.

al-brooks-how-long-before-profitable-al-at-desk-400x300-300x225Våra läsare skulle vilja veta hur Al Brooks hanterar risken, öppnar och stänger positionen och hur du klarar stress. Kan du avslöja lite?

När jag är i en handel är jag öppen för möjligheten att inom några sekunder få min syn på marknaden helt omvänd. Jag är inte känslomässig och kan snabbt komma ut ur positionen när jag tror att min utgångspunkt inte är längre giltig. Om marknaden går upp öppnar jag en lång position. Om det är på väg ner, så öppnar ja en kort position. Placeringen av SL är alltid uppenbart. Även om det är långt bort, använder jag rätt SL.

Den stress som medföljer handeln är minimal, men 20 år sedan tillbringade jag en stor del av dagen för att känna mig fruktansvärd. Just nu vet jag exakt vad marknaden kommer försöka göra på varje sekund under dagen. Jag förstår både björnens fall och tjurens fall. Jag tittar på dem kämpade för kontroll, och jag är aldrig förvånad när en av de vinner. En mycket viktig del i att kunna vara objektiv och lugn är att inte vara rädd för att förlora pengar. Detta är “I don’t care” position storleken. Vi kommer inte bli rika snabbt men vi kommer ändå att befinna oss på en rätt väg till rikedom, och du ökar storleken av positionen om du får tillräckligt med erfarenhet. Om du blir riktigt bra på det, blir handeln magisk och det kommer förändra ditt liv.

Hur kommer du att ta itu med den populära uppfattningen att en effektiv trader bör inte vara känslig? Hindrar känslorna faktiskt den dagliga handeln, eller är de den oumbärliga delen av det hela?

Stora marknader styrs av datorer. De använder många variabler när de fattar beslut. Känslorna är inte en del av detta. En trader som känner mer än minimi av känslorna kommer inte att vara objektiv, och bör sluta med handeln. När han handlar, bör han handla “I don’t care” position storleken. De flesta handlare kan snabbt ej lämna sin position eftersom de inte lika snabbt kan vara objektiva i en motsatt riktning. När en trader inte kan vara objektiv betyder det – avstå från handeln. De bästa traders har bara en liten fördel – som inte bär några yttre laster av stress, rädsla och spänning. När sådana laster uppstår, börjar de automatiskt förlora pengar.

I din ärliga åsikt, måste personen vara född för att handla? Hur såg det ut i ditt fall?

Jag tror inte att en person är född till handel, precis som en 2-meterslång man inte är född att spela basket. Det är bara en önskning att handeln är i våra gener och att detta är en överlevnads skicklighet. Vi alla älskar att handla. Det är en färdighet som alla andra och detta kan läras. Som med alla traders, bör en person bara välja det som gör honom lycklig. Om hans mål är att bli rik, men känner sig olycklig med handel, bör han välja en annan karriär för att uppnå sitt mål. En person kan bli rik i vilket fält som helst. Lycka är det viktigaste målet i livet. Om lyckan kommer från handeln, som det gör för mig, välj då att handla, men se till att lära dig göra det bra.

058d2e0