Roman Abramowicz ansågs vara den rikaste mannen i Central- och Östeuropa, tillsammans med Alexander Abramov och Alexander Frolov. Alla de är intresserade av kryptomarknaden och letar efter en möjlighet att öka sitt rikedom som är värt miljarder dollar.

Ägaren till det engelska fotbollslaget Chelsea tror på kryptovalutornas framgång

Bitcoinist.com rapporterade att den populära investeraren som 2003 blev ägare av fotbollsklubben Chelsea, har tillsammans med två andra affärsmän esterat i ett projekt kallat Blackmoon Crypto. Initiativet syftar till att “skapa ett system för kryptografisk tokenbaserad finansiering”. Det är värt att notera att dotterbolaget – Blackmoon Financial – samlade $30 miljoner dollar under sin ICO organisation med Target Global, som har $500 miljoner under sin förvaltning.

En annan rysk miljardär Roman Trotsenko arbetar för att genomföra en plattform för utbyte av kryptovaluta och utfärdandet av nya tokens : “Vi är intresserade av att investera i Bitcoin och bara skapa lämplig infrastruktur”. Även om plattformen ännu inte har lanserats är dess potentiella framgång redan undersökt på grund av de ryska myndigheternas åtgärder som vill kontrollera utbytet av kryptografiska tokens. Regeringens ställning är för närvarande otydlig, och det sista uttalandet från kommunikationsministeren föreslog att Bitcoin aldrig skulle få status enligt Kreml.

Mörka moln samlas över ryska kryptomarknaden

De ryska tjänstemänen har aldrig varit sympatiska för tekniken bakom kryptomarknaden men nyligen har de lutat allt mer med tanken på en strikt offentlig förordning. I ett av de senaste uttalandena har kommunikationsministern N. Nicoforov uppgett att Ryssland aldrig skulle acceptera Bitcoin som en permanent del av sin ekonomi.

“Bitcoin är utlandsbaserade applikation baserade på blockchain-teknik och den ryska lagstiftaren kommer att aldrig överväga att göra den till ett fullvärdigt betalningsmedel i federationen” – säger Nikiforov – representant av ryska Minkomswjaz.

Kryptovalutor är ett av de hetaste ämnena i Ryssland under de senaste månaderna. I mitten av oktober meddelade den lokala regeringen att de vill blockera åtkomst till börsen som erbjuder kryptografiska tokens, en stund senare utfärdade Wladimir Putin en officiell begäran som syftade på att skapa en rättslig ram för beskattning av gruvarbetarna och reglera ICO-marknaden. Ryssland har i förra året fått en omsättning på 300 miljoner dollar.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here