Bitcoin är fortfarande på topp och har fortfarande ett välförtjänt rykte som kryptovaluta. Detta banbrytande initiativ är ofta identifierat med hela kryptomarknaden och tekniken bakom den – blockchain. eToro har kämpat för att skapa en enkel guide till detta komplexa instrument. Första gången vi fick höra om Bitcoin var i samband med blockchain-tekniken, 2009. Sedan (som de flesta tror) presenterade en grupp programmerare under aliasnamnet Satoshi Nakamoto en open-source, vilken snabbt blev populär bland industrins supportrar. Vid den tiden erkändes potentialen att nappa i Blockchain och Bitcoin. Framtiden för elektroniska betalningar har omdefinierats.

Bitcoins essens är blockchain. Den ansvarar för en omedelbar transaktion mellan två nätverksanvändare. Alla transaktioner verifieras av noderna och skrivs till den allmänna nyckeln så att alla kan se att de har gjorts. Det är just denna Bitcoin dygd som blev den första av många verkligen decentraliserade valutor!

Bitcoin-nätverket har ingen ägare eftersom ingen äger e-post eller Internet. Transaktionerna gjorda genom BTC verifieras av den så kallade miners. Varje nätverksanvändare måste använda samma teknik och lösningar som gör Bitcoin till ett verkligt demokratiskt betalningsmedium.

BTC har länge sedan upphört att vara domänen för “online-geeks” och programmerare. Bitcoin idag har ett verkligt marknadsvärde. Det kan fritt och lagligt bytas ut mot andra valutor, produkter eller tjänster. Det finns tusentals kassaskåp där ute för Bitcoins. På många ställen i världen betalar du Bitcoin för dina inköp eller till och med för utbildning.

Bitcoin har även blivit en tillgång för investering. Kostnaden för 2009 handlas bara några cent, kryptovalutan står idag till ett pris av flera tusen dollar. Utan tvekan har Bitcoin skapat en stor grupp miljonärer och det gör den även idag. Den stora variationen i Bitcoins prisupplevelse gör det till ett val för spekulation. Kolla in krypto-marknaden med gratis demokontot. Prova daytrading-taktiken på BTC och dela din åsikt med tusentals eToro-användare.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here