Comparic: Först och främst vill jag tacka dig för din tid. Du är skaparen av eToro, den största sociala handelsplattformen i världen som används av människor från över 140 länder. eToro är också licensierad av British FCA. Det tvingar mig till nya funderingar och jag vill veta din åsikt angående Brexit. Vad kommer hända om Storbritannien skulle lämna EU? Skulle det ha negativ påverkan på eToro och dess kunder?

Storbritanniens beslut påverkar inte vår verksamhet eftersom vi är licensierade och inte bara av FCA utan även av CySEC på Cypern. Jag räknar verkligen med att när Brexit är på väg att komma fram, kommer det fria flödet av varor, tjänster, kapital och människor fortfarande att vara möjligt mellan EU och Storbritannien.

Många av våra användare har flera bekymmer om denna händelse och jag tycker därför att de är benägna att delta i social handel. Både GBP och EUR värderingarna är nere, men vi kommer väl ihåg om det kommande valet i Frankrike, vilket hade en betydande inverkan på diagrammen.

Det verkar som att många investerare är oroade över Europas framtid, så vi är alltmer intresserade av att investera i tillgångar från USA.

Comparic: Hur är den nuvarande trenden bland organ som reglerar finansmarknaderna i Europa? Den irländska centralbanken planerar att förbjuda valutahandel för enskilda investerare. På samma sätt tänker den tyska BaFin. Det verkar som om CFD inte har en bra press i Europa. Är eToro redo på ett scenario där en sådan form av handel kommer att förbjudas?

Vi håller kontakten med de viktigaste tillsynsmyndigheterna i OTC-handeln i Europa. Jag tror att den nuvarande trenden är positiv. Det är viktigt att de nya reglerna är väl genomtänkta.

Comparic: I så fall, vad har du för planer för eToro framöver? Planerar du att expandera till nya marknader eller kommer du att bekräfta din position på den nuvarande marknaden?

eToro är ett stort företag och vi har en godkänd strategi för de närmaste åren. Vi planerar att skapa den största sociala handelsplattformen i världen. Över 6 miljoner människor från över 140 olika länder litar på oss. Marknaderna vi vill fokusera på är främst Europa och Mellanöstern.

Vi planerar att erbjuda våra kunder flera nya marknader och valutapar. Jag vill även påminna om att det är möjligt att handla Kronor på eToro-plattformen. WIG20-indexet är också planerat. Jag vill att vårt erbjudande ska vara enkelt och lättillgängligt för våra kunder.

Comparic: Jag skulle också vilja prata om Israel och Israels säkerhetsmyndighet. Som vi vet har strikta ISA-krav lett till situationen där de flesta OTC-företag har lämnat marknaden. Kommer eToro att kämpa för israelisk licens?

Vi har pratat med ISA, men trots de båda parternas uppriktiga vilja, bestämde vi oss för att avbryta vår verksamhet i Israel på grund av regulatorens restriktiva politik. Vi kommer att fortsätta följa denna marknad men vi är fokuserade på att utvecklas i andra delar av världen. Jag måste erkänna att jag skulle vara glad om vi kunde fortsätta att prata med israeliska tillsynsmyndigheter och i framtiden även främja social handel i Israel.

Comparic: Tror du att social handel är framtiden för handel på finansmarknaderna? Kanske är social handel ett intressant alternativ till traditionell investering?

Huvudmålet med eToro är att göra det enkelt för alla att hantera sin egendom på ett enkelt och öppet sätt. Det är därför vi har skapat vår egen sociala handelsplattform. De flesta av pengarna i världen tillhör människor som har tjänat in dem i nästan 30 år. Framväxten av de nuvarande femtioåringarna har med egna ögon sett upproret, expansionen och internetfransen. Det är de som förväntar sig de enkla lösningarna som finns tillgängliga här och nu. Tider när plånbokshanteraren skickade ett månatligt brev eller till och med en PDF med instruktioner om vad och när man ska investera är nu slut.

Det är viktigt att inse att alla nu har tillgång till internet. Jag tror att de finansiella marknaderna når den räckvidden och vi får så småningom tillgång till dem. Frågan är fortfarande tack vare vilken plattform och till vilken kostnad det kommer att äga rum.

Comparic: Jag förstår att du inte bara är en entreprenör utan en aktiv handlare. Finns det några tillgångar som Yoni Assia räknar med?

Ja, det är sant. Jag handlar själv. Det sista exemplet är Ethereum, där jag såg en tydlig uppåtgående trend. Jag tror på både Bitcoin och blockchain – den första har nyligen blivit dyrare än guld.

Nyligen har vi gjort det möjligt för eToro att handla Ethereum, så vi är en av pionjärerna i handel med kryptovalutor. Jag tror att denna teknik är framtiden. Säkerheten är den viktiga aspekten i vårt liv- blockchain tillåter den.

Comparic: Tack så mycket för konversationen. Mer om eToro erbjudandet finns under länken.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here