Det första kryptocertifikatet är att minska risken för BTC-volatiliteten

En online-leverantör, Swissquote, tillkännagav lanseringen av sitt första aktivt förvaltade Bitcoin investeringscertifikat, vilket kommer att vara tillgängligt via den schweiziska börsen SIX. Det är dock inte det första banbrytande steget i den digitala valutaindustrin.

Portfölj baserad på Bitcoin och US dollar

Enligt institutionens officiella pressmeddelande är syftet med lanseringen av Bitcoin-certifikat att ge investerare möjlighet att handla på innovativa instrument baserat på traditionella finansiella mekanismer inom den reglerade kapitalmarknaden. Genom att förvärva certefikatet och ha riktiga kryptovalutor är exponeringen för risk mycket mindre och kan fortfarande gynnas av hög avkastning.

Varianter av certifikat reduceras med en algoritm som utvecklats av Swissquote baserat på maskininlärning. Dess mål är att förutse kortfristiga BTC-rörelser och framtida vinster genom att tolka en rad tekniska signaler och sentimentet i sociala medier. Efter samling av relevant information matchar algoritmen tillgången i certifikatet. Som ett resultat kan Bitcoin fördelas mellan 60% och 100%, beroende på systemets prognoser. Om dessa skulle falla kan dollarns position öka till högst 40%, vilket reducerar kryptanalysorns volatilitet.

“Medan vi tror att Bitcoin är finansens framtid, kan den nuvarande volatiliteten vara väldigt hög och behandlas av många investerare som överdriven risk. Därför är strategin inriktad på att begränsa volatiliteten genom att ändra portföljen till amerikanska dollar i tider med extrem osäkerhet, säger Peter Rosenstreich, chef på marknadsstrategier hos Swissquote.

Bitcoin-investeringscertifikaten som erbjuds av institutionen är denominerade i dollar. Minimibidraget är 1 000 USD och förvaltningsavgiften är 1,5% per år.

“Med certifikatet får handlaren en reglerad och transparpent biljett till en värld av Bitcoin utan att ha en kryptoportfölj, hantering av privata och offentliga nycklar, etc. Vi räknar med att investerare kommer att kunna ta emot något lägre avkastning i utbyte mot bättre skydd i händelse av stark nedgång, säger Rosenstreich.

Swissquote är den första banken som introducerar handel med kryptovalutor

Som tidigare nämnts i introduktionen är AQ-certifikatet inte det första Swissquote-äventyret med kryptovalutor. I juli meddelade företaget lanseringen av Bitcoin, vilket gjorde det till Europas första onlinebank för att erbjuda sina kunder tillgång till kryptovalutor.

Marc Burki, Swissquote-ordförande, kommenterade de senaste budändringarna: “Många investerare är allt mer intresserade av kryptovalutor, men är rädda för att investera på grund av den låga förtroendet mellan BTC och liknande. Som en schweizisk bank ger vi konsumenterna en enkel och transparent kontounderhållsprocess, utan utländska överföringar till okända platser och en garanti för säkerheten av medel.”

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here