Inköp och försäljning av Bitcoins

Bitcoins kan köpas med många globala valutor från både individer och företag. Ett av de snabbaste sätten att förvärva BTC är att använda speciella bankomater eller börser. Eftersom transaktioner med Bitcoin inte kan återkallas bör du alltid se till att du har fått motsvarande i fysisk valuta.

Var kan användaren lagra sina virtuella mynt? Som med traditionella valutor i “portföljen”. Plånboken är en plats på diskutrymmet på en dator. Detta är dock en avtalsperiod eftersom varje Bitcoin är en integrerad del av blockkedjan.

Bitcoin använder nyckelkodning – två skapas varje gång. En offentlig och en privat. Offentligt kan förstås som kontonummer, medans den privata nyckeln som vår egendom, pengar i kontot. En plånbok är en samling av dessa nycklar.

Intressant nog finns det ett sätt i världen att skapa fysiska mynt (plast, trä, metall eller ädelmetaller) som har en privat nyckel lagrad i dem och som sådan kan fungera som en form av byteshandel mellan BTC-användare. För närvarande kan vi behandla dem som en nyfikenhet snarare än en gemensam lösning.

Vad kan jag betala Bitcoin för?

Medans BTC skapades som ett helt virtuellt koncept, tack vare sin popularitet, överförs det alltmer till vår verklighet. Online betalningssystem runt om i världen börjar acceptera Bitcoins och i media hör vi ständigt om skolor/sjukhus och andra institutioner som accepterar betalning i virtuell valuta.

I butiker, barer och stormarknader börjar speciella läsare ställas ut. Bland de mest populära tjänsterna där BTC-betalningen är oftast tillgänglig är: mat, boende, internettjänster, utbildning och online-shopping.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here