Social handel ger ett antal möjligheter – inte bara kan den förbättra vår marknadsutbildning genom att vi analyserar andra handelsföretags beteende, utan också ytterligare handelsinkomster. I samtal med Memo Beltran diskuterade vi processen med social inlärning, fördelarna med social handel och även … Bitcoins framtid.

Välkommen. Var kommer du ifrån? Vad gör du varje dag?

Hej, jag heter Memo, jag är en dataforskare och Internet är min passion. Jag kommer från Mexiko och där driver jag ett familjeföretag.

Så varför började du investera? Hur började ditt äventyr med de finansiella marknaderna?

Jag har alltid varit fascinerad av finansvärlden. En dag fick jag möjligheten att delta i ett aktiemarknadsseminarium och då började mitt äventyr… Min första marknadserfarenhet var aktier på den mexikanska aktiemarknaden (Bolsa Mexicana de Valores, BMV). Senare blev jag intresserad av utländska marknader, särskilt den amerikanska aktiemarknaden, råvaror etc. Självklart blev det även dags för valutamarknaden, binära optioner och slutligen kryptovalutor. Det är just kryptovalutor som fick min uppmärksamhet, särskilt för att de kombinerar mina två passioner – finans och internet.

Jag antar att jag vet vad du pratar om. När du analyserar din investeringsportfölj ser jag att den bygger på kryptovalutor. De tillgångar det mest handlar om är Bitcoin och Ethereum. Men jag ser också många aktier och vissa transaktioner på valutamarknaden. Hur väljer du en potentiell transaktion?

Jag använder många strategier. Jag förlitar mig på nyheter, rykten och tekniska analyser. Jag råkar även spekulera – speciellt på kryptaovalutor där volatiliteten gör sådana transaktioner extremt lönsamma. Men det gör jag bara om det är attraktivt för vinst / riskförhållande.

Kan du berätta lite om beslutsprocess? Hur hittar du aktier som du tycker är undervärderade?

Det finns flera sätt att hitta en sådan pärla. En av dem filtrerar potentiella företag genom stock screener. Sedan går jag för att analysera deras diagram för att hitta ingångsnivån. Jag gillar att byta aktier som är höga. När människor är intresserade av ett visst företag är dess handlingar vanligtvis mer flyktiga. En handlare letar efter denna volatilitet för att använda den till sin fördel.

Vad sägs om Bitcoin? Tror du på den framtida krypovalutor? Har du några prognoser relaterade till denna marknad?

Jag kan definitivt beskriva mig själv som ett stort fan av kryptovalutor. Jag är väldigt optimistisk om Bitcoin och jag ser fram emot framtiden …

Har du någon målnivå för att rikta Bitcoin på?

Det är svårt att förutse en viss nivå här. Det finns människor som tror att Bitcoin på bara några år kommer att kosta 50k USD. Andra säger att 550 000 USD kommet nås före 2021. Jag tycker personligen att cirka 15k USD i slutet av 2019 är mest troligt.

Varför handlar du Bitcoin på eToro? Varför handlar du eToro alls?

eToro är inte den enda plattform jag använder, men det är min favorit på grund av social handel. Jag brukade investera i låneplattformar som en gång var väldigt populär i Mexiko, som BTCPop, loanbase eller btcjam. Alla dessa var relaterade till kryptovalutor. För närvarande använder jag också Poloniex, Bittrex och Cryptopia.

Men du är inte ett stort fan av social handel. Andra handlare bygger sin portfölj på bara 0,26%. Så varför började du dela dina spel med andra?

Att dela sina spel är även ett bra sätt att lära sig handel. Om jag har möjlighet, varför inte använda den? Dessutom är de populära investerarprogrammen också ett bra sätt att uppmuntra social handel.

Tidigare artikelLägg känslorna åt sidan!
Nästa artikelTips: Så gör du för att inte bli lurad
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here