Cardano

Enligt utvecklarna av Cardano är tekniken utformad för att bygga en ny decentraliserad ekonomi och demokratisera en ny ekonomi. Tanken är att plattformen kan möjliggöra skapandet av decentraliserade applikationer och kontrakt på ett billigt och säkert sätt. Den är byggd i lager, vilket gör hela ekosystemet lätt att underhålla och kan bytas.

Ett team av forskare och ingenjörer arbetar med projektet. En av huvudaktieägarna i Cardano är IOHK – ett företag skapat av tidigare VD Ethereum, Charles Hoskinson.

Key-funktionen hos Cardano är att balansera användarnas behov och kraven på organ som reglerar finansiella marknader i enskilda länder. Skaparens vision förutsätter att den teknik de utvecklar kommer att ge en anonym, universell och framför allt ärlig tillgång till dem finansiella tjänsterna.

Fördelarna med Cardano

Plattformen, även om den ska vara något mer än bara en annan kryptovaluta, drar mycket av dem nuvarande marknadsresultaten. Således är ADA ett snabbt, säkert och väsentligen anonymt betalningsmedel som blir populär över tiden. Men i Cardano hittar vi även flera funktioner som skiljer plartformen.

Ouroboros

Det här är en ny typ av algoritm som implementeras på plattformen som bestämmer hur enskilda noder når konsensus om nätets tillstånd. Ouroboros är skapad av IOHK och är en viktig del av ADA-infrastrukturen och är definitivt en innovation i blockchains värld. Nivån på säkerhet som uppnåtts tack vare Ouroboros är jämförbar med nivån på Bitcoins kedjesäkerhet. När det gäller den nya algoritmen finns det emellertid inget omnämnande av det energiintensiva protokollet om arbetsbevis.

Proof of Stake

Många kryptovalutor, inklusive Bitcoin och Ethereum, bygger på bevis på arbetsprotokoll. Det kräver mycket datorkraft, som behövs för att lösa nästa block och få belöningar i gengäld för denna uppgift. Denna lösning ger ett antal problem – användarna tvingas investera pengar i dyra och specialiserade enheter som inte alltid garanterar avkastning på investerat kapital. För det andra är den datorkraft som behövs för att extrahera ett block av kryptovalutan baserat enormt på PoW, vilket även har en negativ inverkan på den naturliga miljön.

Vid bevis på inlåning tilldelas ersättningen för nästa block slumpmässigt baserat på andelen enskilda användare i den totala kryptosvalutan. ADA är inte den enda kryptovalutan som baseras på PoS men det är den enda som har en så avancerad algoritm som Ouroboros.

Tidigare artikelKryptovalutor – NXT
Nästa artikelKryptovalutor – Bitconnect (BCC)
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here