Ethereum

Detta är en av de mest populära kryptovalutorna och andra i termer av kapitalisering. Tack vare sin funktionalitet, var Ethereum en gång kallad “Bitcoin 2.0”. Det är inte bara kryptovaluta, hela plattformen bygger på Blockchain-teknik, som inte bara ger möjligheten att använda den som ett betalningsmedel, men även möjliggör skapandet av en aplikation. Den används för intelligenta kontrakter (smart contracts) och applikationsutveckling med hjälp av en decentraliserad peer-to-peer-nätverk. Detta nätverk sammansatt av användargenererade noder EVM (Ethereum Virtual Machine), vilken gör det möjligt att göra “crowdfunding” genom ICO (ang. Coin Initial Offering) och skapandet av decentraliserad självständig organisation (DAO).

Ethereum value

Ethereum kursMedans Bitcoin erbjuder en enda aplikation, fungerar Ethereum som en plattform för användare att köra valfritt antal decentraliserade aplikationer. Själva plattformens möjligheter är praktiskt taget obegränsade.

Token som betalningsmedel är i 1 Ether (1ETH). Idag, efter uppdelningen av nätet, som är resultatet av “hard fork” i 2016 och bristen på enighet mellan alla nätverksanvändare, har vi två valutor: Ethereum (ETH) och Ethereum Classic (ETC).

Början Ethereum

Ethereum initierades av den ryska programmeraren Vitalik Buterin som blev inspirerad av blockchain-tekniken som användes i Bitcoin-nätverket och han ville skapa ett decentraliserat nätverk för applikationsdesign. Vid tiden för Ethereums utveckling var han bara 22 år gammal. Nätverket designades av schweiziska företagen Ethereum Switzerland GmBH. Fonder för projektets början samlades in genom försäljning av de första ETH-tokena på grundval av crowdfunding genom ICO. Samlingen varade 42 dagar (från 20 juli 2014 till 2 september 2014). Under de första 14 dagarna erhölls 2000 ETH för varje BTC som användes. Senare minskade detta värde linjärt till nivån 1337 BTC. Slutligen uppsamlades 31.529 BTC eftersom det motsvarade 18.439.086 USD och investerare fick totalt 60 miljoner. ETH.

Det första Ethereum-blocket skapades den 30 juli 2015.

Ethereum mining

Tack vare Proof-of-Work-metoden, utvinner man Ethereum med hjälp av datagrävmaskiner. Ethash-algoritmen låter dig utvinna sk. “gräva” på både GPU och CPU. I framtiden planeras även en uppgradering, tack vare vilken Ethereum också kommer att få möjlighet att extrahera med Proof-of-Stake eller, kort sagt, skapa nya mynt med hjälp av de som finns i den officiella portföljen samtidigt som det är en nod.

I motsats till Bitcoin har Ethereumförsörjningen inte förutbestämts. Ethereum Classic begränsade detta nummer till 230 miljoner.

Grundläggande information om Ethereum

Tidigare artikelKryptovalutor – EOS
Nästa artikelKryptovalutor – Ripple (XRP)
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here