Lisk – LSK

Kryptovaluta Lisk (LSK) skapades i början av 2016 som ett alternativ till den mer utbredda Ethereum, medans nätverket Lisk startade den 24 maj 2016. Tack vore Lisk kan man skapa applikationer baserade på blockchain med hjälp av ett väldigt populärt programmeringsspråk som JavaScript.

Lisk pris

Grundarna av Lisk är Max Kordek och Oliver Beddows. Två polska programmerare arbetar också med projektet, nämligen Maciej Bar och Mariusz Serek.

Lisk notering 

Lisk är grundad i Schweiz. Varför Schweiz? Dess skapare nämner tre skäl till detta:

Snabbt och enkelt att skapa ett konto
Statligt stöd och lovande perspektiv
Säkerhet för grundarna

Projektets officiella hemsida: https://lisk.io

Plattform Lisk

Lisk är en plattform för decentraliserade applikationer som använder JavaScript-tekniken och Node.js på sidokedjor. Den skapade applikationen har sin egna Blockchain, som har en anslutning till den huvudsakliga Lisk Blockchain som är lagrad i PostgreSQL-databasen.

Lisk SDK

Miljön för att skapa decentraliserade applikationer i Lisks ekosystem inkluderar Lisk SDK (Software Development Kit). Denna uppsättning utvecklingsverktyg skapades för att göra Blockchain-tekniken mer tillgänglig. Särskild vikt läggs på användarens bekvämlighet, programmerarens stöd och fördjupad dokumentation.

Målet med projektet

Lisk Foundation har som mål att inspirera både entreprenörer och utvecklare. Dess mest upphöjda mål är att bygga decentraliserade framtid med SDK. På så sätt blir det lättare för människor att överföra tanken på en produkt.

Alternativa lösningar bygger mestadels på en enda Blockchain-kedja. Folk är anpassade till privata block. Lisk erbjuder det bästa av båda världarna. Lisks huvudkedja säkerställer stabilitet och säkerhet, samtidigt som sidokedjorna ger obegränsad flexibilitet. Tack vore det får Lisk- utvecklare en miljö där de har full kontroll över skapandet av sitt egna Blockchain-nät som en sidokedja.

Lisk mining

I Lisks fall gäller inte den traditionella metoden för mining med bearbetningskraften hos CPU/GPU-processorer. Skapandet av nya block och LSK-gruvan görs av aktiva delegater. För att vara en aktiv delegat måste du få tillräckligt med gemenskapsröst och vara i topp 101 rangordning av alla delegater. Värdet på en given röst är lika med antalet LSK-symboler som ägs i ditt konto.

Eftersom denna gemenskap väljer delegater (så kallade pools) som gräver block med hjälp av konsensusalgoritm (DPoS) som härrör från projektet Bitshares och de delar vinsterna för blocken med alla som är med och väljer.

Handel med Lisk

Handel med kryptovalutor är bland annat möjligt på kryptomarknader som BitBay och Poloniex.

Tidigare artikelDagens option – CALL på EURUSD 29/12/2017
Nästa artikelZenCash – ZEN
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here