Litecoin som ofta jämförs med Bitcoin behandlas likadant sin yngre broder. En BitTorrent-användare gör omedelbara betalningar till nästan noll kostnad, något som är definitivt värt att lära känna. Kolla in vår infograf!

Litecoin kom till scenen i oktober 2011 tack vare ansträngningarna från den tidigare Google-ingenjören Charles Lee. Lees mål var att skapa en virtuell valuta som skulle förbättra Bitcoins många brister. Litecoin-transaktioner tar cirka 2-3 minuter jämfört med Bitcoins 10. Det är därför Litecoin har fått så mycket popularitet bland andra kryptovalutor.

Huvudskillnaden mellan BTC och LTC är dess extraktion. Litecoin använder en annan typ av algoritm. Den innehåller bitcoin SHA-256-algoritmen, vilket förbättrar det avsevärt genom att använda parallell bearbetning i beräkningen. Detta gör det möjligt för Litecoin att ha en högre volym transaktioner. Dock har denna fördel också ett dolt fel – ju högre volym, desto större blockchain, vilket i sin tur leder till fler föräldralösa block.

Emellertid är Litecoin betydligt mer effektiv än Bitcoin, samtidigt som den är resistent mot inflation på grund av den begränsade mängden coins. Dessa förväntas vara 84 miljoner i stället för 21 miljoner som i fallet med Bitcoin. Det betyder att Litecoin sannolikt kommer att verkligen popularisera och ersätta traditionella valutor med större tillgänglighet.

Litecoin är även intressant för handlare och investerare på kryptomarknaden. Eftersom den är mycket yngre än Bitcoin och klart mindre populär än sin äldre bror är dess pris inte så högt. Samtidigt har Litecoin några andra funktioner som kan få större företag och affärsbanker att bli mer intresserade av denna valuta.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here