Monero

Det är en elektronisk valuta som möjliggör snabba och billiga betalningar i världen. De flesta av de befintliga kryptokurvorna har genomskinliga blockkedjor, vilket innebär att transaktioner kan bevaktas av någon i världen. Monero använder kryptering för att skydda adresser samt transaktionsbelopp.

Monero är inte ett företag utan är istället utvecklat av experter inom kryptografi från hela världen. Detta innebär att Monero inte kan stängas av något land och inte är begränsad av någon särskild jurisdiktion.

Monero kursMonero pris

Början av Monero

Monero skapades den 18 april 2014 av Bytecoin och fungerar på samma protokoll -Cryptonight. Ett av de första antagandena var att utveckla en förändringsmekanism för blockstorlek, vilket skulle vara ett svar på systemets dynamiska natur och motverkan centraliseringen av gruvdrift. Idag stöder Monero över 240 utvecklare och 30 stora programmerare.

Monero mining

Monero är baserat på Cryptonight-algoritmen och Proof of Work-metoden (bevis på arbete) som liknar Bitcoin. Det kräver snabb åtkomst till cacheminnet så det blir svårare att förlita sig på specialiserade ASIC. För närvarande används huvudsakligen GPU för både Nvidia och AMD-kort. Det finns inget förskott i detta fall.

Grundläggande information om valutan

Namn: Monero (XMR)
Webbsida: https://getmonero.org/
Reddit: https://reddit.com/r/monero
Målmängden av mynt: 18,13 miljoner till 2022, sedan 0,6XMR per block
Hashing-algoritm: Cryptonight
Priset för blocket: från 8 359 XMR minskar till 0,6 XMR år 2022
Nya block: varannan minut
Blockchain storlek: 15,4 GB
Startdatum: 18 april 2014.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here