Namecoin

Namecoins skapades den 18 april 2011 och är baserat på Bitcoin-programvaran, vilket utvidgade det med flera ytterligare funktioner som ger stöd för transaktioner inom registrering, uppdatering och överföring av nya mynt.

Namecoin fungerar som BTC och är baserat på ett peer-to-peer-system. Huvudantagandet är också likartat – den virtuella valutan kan inte styras på något sätt av en enda enhet eller ett företag. Information om transaktioner som görs är tillgänglig för alla P2P-användare.

Namecoin kurs

 

Namecoin notering


Det första altcoinet på marknaden

Det är värt att komma ihåg att Namecoin var det första alternativet till Bitcoin och anses fortfarande vara en av dem mest innovativa mynten. Som en pionjär införde den nya sätt att bryta och introducerade decentraliserad DNS.

Den stora fördelen är att om en viss användare redan är engagerad i att gräva Bitcoins, så grävs NMC automatiskt också – datorn belastas inte och kräver inte mycket energi!

Namn: Namecoin (NMC)
Webbplats: www.namecoin.org
Twitter: https://twitter.com/Namecoin
Mål: 21 miljoner
Algoritm: PoW
Hashing-algoritm: SHA256d
Belöning i mynt för blocket: ~ 25 NMC
Nya block: var 10: e minut
Stardatum: 18 april 2011

Tidigare artikelLitecoin – beskrivning av kryptokvalutan
Nästa artikelKryptovalutor – Qtum
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here