NEO

Denna kryptovaluta (tidigare Antshares) annonserar sig som ett nätverk som är öppet för den nya ekonomin. Det är ett blockbaserat projekt som använder bitcoin-teknik och digital identitet för att digitalisera resurser, automatisera digital kapitalförvaltning genom intelligenta kontrakt och implementera en “intelligent ekonomi” med ett distributerat nätverk.
Projektet skapades i Kina 2014 som föregångare till andra blockchain-projekt i detta land med en öppen källkod. Målet är att överföra den nuvarande traditionella ekonomin till en ny era av “smart ekonomin”.

NEO kurs

 

NEO notering
Intelligent ekonomi – Smart ekonomi

Intelligent ekonomi enligt skaparna av NEO-projektet är en kombination av digitala resurser med digital identitet och intelligenta kontrakt. Därför är det nödvändigt att förklara de enskilda komponenterna i Smart Economy.

Digitala tillgångar

Här kan man särskilja elektroniska data, vilka är programmerbara resurser. Med hjälp av blockchain-teknik kan digitalisering av tillgångar vara decentraliserade, betrodda, spårbara, mycket transparenta och fria från tredje part.

Blockchain NEO ger användarna möjlighet att registrera, byta och distribuera olika typer av tillgångar. Certifierade kopplingar mellan digitala och fysiska resurser är möjliga tack vare den digitala identiteten. Tillgångar registrerade med en verifierad digital identitet är skyddade enligt lag.

Digital identitet

Digital identitet är ingenting annat än identiteten hos personer, organisationer och andra enheter som existerar i elektronisk form. Ett mer moget digitalt identitetssystem bygger på den offentliga nyckelinfrastrukturen för X.509 PKI (Public Key Infrastructure).

NEO kommer att genomföra en uppsättning som överensstämmer med X.509 digital identitetsstandard. Denna uppsättning av digitala identitetsstandarder, utöver den kompatibla modellen för utfärdande av certifikat på X.509-nivå, kommer även att stödja modellen för att utfärda punkt-till-punkt-certifikat för Web Of Trust.

Intelligent kontrakt

Det smarta NeoContract-systemet är det största inslaget i sömlös integrering av det befintliga utvecklingsekosystemet. Utvecklare behöver inte lära sig ett nytt programmeringsspråk men de kan använda C #, Java och andra populära programmeringsspråk i sina välbekanta miljöer (IDE Visual Studio, Eclipse, etc.) och som syfte för smart utvecklingen, felsökning och för att sammanställa kontrakt.

Den universella, lätta NEO – NeoVM virtuella maskinen har fördelarna med hög tillförlitlighet, hög samtidighet och hög skalbarhet. Det intelligenta kontraktssystemet NeoContract gör det möjligt för miljontals utvecklare runt om i världen att snabbt genomföra smarta kontrakt. NeoContract kommer att ha en separat vit bok som beskriver detaljerna i genomförandet.

NEO plånböcker

Beroende på vilken enhet vi planerar att använda i NEO, finns det flera olika applikationer som kan användas som en portfölj. Dem är skapade av externa företag.

Mobil:

NEO APP – designad för Android-användare. Det är en lätt portfölj som inte tillåter block att synkroniseras. Portföljfilen lagras lokalt och för att logga in behöver man ett lösenord. Dem stödda språken är engelska och kinesiska.
O3 – Neo Wallet – från och med idag är portföljen inte tillgänglig för iOS-användare, känd bland bland iPhone-användarna.

Datorer:

NEO-GUI – funktionellt med fullständiga blockchain-data. Aktiverar offline synkronisering. Windows 7 med SP1 eller senare behövs.
NEO-CLI – har även fullständiga blockchain-data och den skapades för utvecklare som använder kommandoraden. Ger fullständigt API-stöd. Den har funktioner av en konsensus, tack vare vilken du kan bygga en privat kedja baserad på den. Stöder offline synkronisering. Avsedd för Windows och Linux-användare
Neon Wallet – stöder OSX, Windows och Linux. För att logga in på portföljen används en privat nyckel. Det är en lätt portfölj utan blocksynkronisering.

Web:

Webversioner av portföljer tillåter användning via en webbläsare. De är utformade för att huvudsakligen fungera på Chrome-webbläsare (förutom NEO Tracker, som också stöder Edge).

NEO Tracker – en online portfölj, för att logga in används en privat nyckel eller en nyckelhanteringsfil. Har NEO blockchain-explorer.
NEO WALLET – filer i denna online portfölj lagras lokalt och inloggningen är möjlig med ett lösenord
OTCGO – den kinesiska versionen av webbportföljen

Kort specifikation

Stöd för programmeringsspråk: Java / Kotlin, .NET C # / VB, JavaScript / HtmlScript, Python, Go

Algoritm: X.509

Genomsnittlig tid mellan block: 15 – 20 sekunder

Totalt antal mynt: 100 miljoner (hälften gick i omlopp under crowdfunding och den andra hälften utfärdades efter den 16.10.2017)

Tidigare artikelKryptovalutor – Ripple (XRP)
Nästa artikelKryptovalutor – Dash
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here