OmiseGO

Det är en offentlig, Ethereumbaserad finansiell teknik som använder digitala portföljer för att säkerställa ömsesidig utbyte av betalningar via fiat-valutor samt kryptovalutor i realtid, (…), skapades för att ge alla tillgång till finansiering via nätverket och sin digitala portfölj.
Bland initiativets rådgivande team fanns bland annat grundaren av Ethereum, Vitalik Buterin och Julian Zawitowski, som var ansvarig för Golem-projektet. OmiseGO är ett ganska ungt företag – det grundades först 2017 – men med en stark fundament. Den grundades på grundvalet av ett annat företag – Omise. Drift sedan 2013 i Thailand, Japan, Singapore och Indonesien, tilldelades företaget av den thailändska utgåvan av Forbes som Fintech rockstars. Samma år, 2016, tilldelades Omise av Thailands premiärminister med årets startpris på teknikområdet.

OmiseGO skapades för att lösa två problem. Den första av dessa är det faktum att hundratals miljoner människor i Asien inte har tillgång till banksystemet. Det uppskattas att det inte ens finns 2 miljarder personer på hela världskontot. Det betyder att dessa människor inte kan använda lösningar som verkar vara vanliga i den utvecklade världen. Samtidigt finns det en liknande trend runt om i världen – trots att en stor andel människor inte har ett bankkonto har de fortfarande tillgång till el, GSM-nätverk, mobiltelefoner och Internet.

Teamet som arbetar med Omisego har satt upp sig att ge alla människor en enkel, genomskinlig lösning som inte bara tillåter innehav utan även transaktioner i kontanter i en immateriell form – oavsett om det är dollar, rands eller Bitcoins.
Det andra problemet som OmiseGO arbetar med är att samordna betalningsoperatörer. Lösningen är att tillåta OMIS-användare och de flesta av alla operatörer att dra nytta av en universell och decentraliserad betalningsplattform, vilket kommer att vara oberoende, inte bara från regeringar och statlig reglering, utan även instrument som kommer att åtföljas av utbytet. Det kommer att möjliggöra utbyte av Bitcoins för den nationella valutan eller bara för entreprenören som kommer att introducera en sådan lösning i sin butik.

Omisego lösningar

Företaget arbetar med införandet av ett omfattande, decentraliserat system som möjliggör utbyte av värden mellan nätverksanvändare med en kedja av block baserade på Ethereum. För detta ändamål utvecklas tre huvudfunktioner på plattformen:

Decentraliserad valutamarknad

Omise Blockchain låter dig skicka och ta emot eventuell valuta eller tillgång via nätverket – för detta ändamål skapades DEX eller Decentralized Exchange. Betalningsleverantörer som använder OmiseGO gör det möjligt för sina kunder att överföra pengar, inte bara inom sitt nätverk utan även till andra leverantörers nätverk (till exempel från Tyskland eller Chile). Omise blockchain ska fungera inte bara som en kedja för bolagets egen token (OMG) men som ett nav för kedjorna i andra kryptovalutor.

Software Development Kit (SDK)

Det här är inget annat än en ram som Omise-användare kan skapa egna applikationer. SDK erbjuder färdiga programlösningar som ersätter dussintals om inte hundratals kodposter. Genom att använda SDK kommer vi dessutom att kunna skapa vår egen betalningsplattform med Omisego-blockkedja.

Portfölj och token

Projektet har en egen valuta, OMG – valutan kan hållas på en elektronisk plånbok, som vi installerat på datorn. Den kommer efteråt att skapa en annan nätverksnod (nod). På detta sätt kan vi direkt stödja utvecklingen av blockkedjan.

OmiseGO är även en token som hela projektet bygger på. Det är en kryptovaluta baserad på beviset på spelprogrammet. Det innebär att innehav av mer OMG kommer att generera mer provisioner för varje transaktion som utförs i kedjan.

Plasma

Vitalik Buterin har till uppgift att göra det möjligt för kedjan att bearbeta ett extremt stort antal transaktioner på extremt kort tid. Enligt Buterin gör den här lösningen det möjligt att uppnå den effektivitet som Visa-systemet för närvarande arbetar med. OmiseGO kommer att bli det första projektet som ska genomföra den nya lösningen av skaparen Ethereum.

Grundläggande information

Namn: OmiseGO (OMG)
White paper: https://cdn.omise.co/omg/whitepaper.pdf
Webbplats: https://omisego.network/
Facebook: https://www.facebook.com/OmiseGO/
Twitter: https://twitter.com/omise_go

Tidigare artikelKryptovalutor – BitShares (BTS)
Nästa artikelKryptovalutor – Populous (PPT)
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here