Status

Det är en öppen källkommunikationsplattform och ett mobilt gränssnitt för att interagera med decentraliserade applikationer som körs på Ethereum-nätverket. Status är modellerad på den populära kinesiska mobilapplikationen WeChat, som i slutet av 2016 hade 889 miljoner användare. Status syftar till att skapa en öppen marknad som drivs av socioekonomiska incitament där användare kontrollerar sin information och hur de tillhandahåller den.

Det finns även det mobila operativsystemet Ethereum (Mobile Ether-OS), vilket innebär att det handlar om andra decentraliserade applikationer (dApps) som fungerar i Ethereum-nätverket.

Token (SNT) kommer att användas för att köpa tjänster i Status-nätverket. Till skillnad från centraliserade sociala nätverksmodeller, där ägaren tjänar på användarinformation för att utveckla tjänster som håller dem online, kommer Status att ha en öppen och konkurrenskraftig marknad för leverantörer av sociala nätverk.

Översikt över SNT-verktyg

Köp tillgång till tjänster som t.ex push-meddelanden.
Registrera ett användarnamn på nätverket
Röstning i besluten i SNT-protokollet
Skapa betrodda chattar baserade på tokens
Minska skräppost genom att ange minsta antal SNT:er

Fördelning

Deltagare som ville stödja nätverket, skickade Ether till en särskild adress och sedan genererade SNT-token var 1 ETH = 10000 SNT. Det varade tills insamlingen av 12 miljoner schweiziska franc, vilket är ca 41%

29% ska hållas i reserv med en blockad på minst 12 månader. Poolen kommer regelbundet att användas för nya deltagare vid ett senare tillfälle, när det är nödvändigt att öka nätverket, eller när poolen förstöras.

Grundläggande information

Namn: Status (STN)
White paper: https://status.im/whitepaper.pdf
Webbplats: https://status.im
Facebook: https://www.facebook.com/ethstatus
Twitter: https://twitter.com/ethstatus
Start: 2017.

Tidigare artikelKryptovalutor – Populous (PPT)
Nästa artikelKryptovalutor – Ardor (ARDR)
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here