Steem

Steemit är en social media-plattform som liknar den populära Reddit-portalen. Det är ett alternativ till moderna sociala nätverk som Facebook eller Twitter. Användningen av blockchain-teknik har dock gjort det möjligt att skapa en social nätverksplats i ett decentraliserat peer-to-peer-nätverk. Huvudskillnaden är att alla inlägg och bilder lagras i blockchain-nätverket och inte på portalservern.
Tanken med Steemit var att skapa en social media-plattform baserad på blockchaintekniken. Detta låter dig belöna nätverksanvändare för aktiviteter i form av inlägg och kommentarer. Priset skickas med hjälp av symboler som heter Steem.

Med Steemit-nätverket kan du även använda ditt innehåll via externa portaler och applikationer. Exempel på webbplatser baserat på Steemit kan vara webbplatsen Busy.org. Det finns även mobila applikationer som eSteem tillgängligt för Android och iOS-plattformar som tillåter åtkomst till innehållet i Steemit-nätverket.

Början

Steemit lanserades 2016 av Ned Scott och Dan Larimer (skapare av Bitsharesbörsen). De grundade företaget Steemit Inc. som handlar om projektutveckling. Den 15 mars 2017 beslutade Dan Larimer att lämna företaget.

Steem Mining

De första Steem-tokenen extraherades med hjälp av Proof-of-Work (POW) -metoden. 80% av alla pre-miningmynt samlades in av utvecklare, varav 40% distribuerades till användare, 20% stoppades och ytterligare 20% såldes för att samla in pengar till projektutveckling.

För närvarande kan Steem-token extraheras med hjälp av Proof-of-Stake (POS) -metoden. Priset går till personer som håller Steem tokens på sina plånböcker. För att göra detta, ladda ner och installera Steem plånboken, överför alla typer av mynt till det och låt det aktiveras med en aktiv internetanslutning. Det enda du behöver komma ihåg är att checka in de inställningar som vår plånbok ska dekrypteras i syfte med att “mynta” mynt. Beroende på mängden mynt i plånboken får vi en viss mängd mynt som en del av POS-blocken. Med denna metod fick Steemit-nätverket förkorta tiden mellan block till 3 sekunder. Priset från kvarteret delas mellan Proof of Stake-diggers och postförfattare på Steemit-plattformen.

Till skillnad från Bitcoin och många andra kryptovalutor är utbudet av Steem obegränsat. Valutan är föremål för inflationen på 9,5% per år och minskas med 0,5% per år.

Förutom Steem-token har Steemit-nätverket en andra valuta (SBD) vars kurs, till skillnad från Steem, är nära relaterad till USD-kursen.

Grundläggande information

Namn: Steem (STEEM)
White paper: https://system.io/SteemWhitePaper.pdf
Blue paper: https://system.io/system-bluepaper.pdf
Webbplats: https://steem.io/
Social plattform Steemit: https://steemit.com/
Facebook: https://www.facebook.com/steemit/
Twitter: https://twitter.com/Steemit
Maximalt antal mynt: 0
Start: 2016

Tidigare artikelKryptovalutor – Bitconnect (BCC)
Nästa artikelKryptovalutor – SALT
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here