Stellar

Det är en öppen, distribuerad betalningsinfrastruktur. Det är en teknik som förbinder människor, betalningssystem och banker med tonvikt på tillväxtmarknader. Detta möjliggör snabba och tillförlitliga transaktioner med flera valutor och tillgångar för dollarfraktioner tack vare symboler som heter Lumens (XLM).

Servrar startar protokollet genom att ansluta till Internet, genom vilket de kommunicerar med andra Stellar-servrar, skapar ett globalt värdeutbytesnätverk. Varje server lagrar register över alla “konton” i nätverket. Dessa poster lagras i en databas med namnet “ledger”. Konsensusprocessen sker regelbundet, vanligtvis var 2 till 4 sekunder. Tack vare detta är varje kopia av serverns bok synkroniserad och identisk.

Stellars historia

Stellar är ett öppet värdeutbytesprotokoll skapat i början av 2014 av Jed McCaleb (skapare av eDonkey) och Joyce Kim. Stellar-protokollet stöds av Stellar Development Foundation. Det baserades på Ripple-protokollet, följt av många förändringar i koden och tack vare att nätverket utvecklades. Koden och publiceringen av den här nya algoritmen publicerades i april 2015 och det förbättrade nätverket lanserades i november 2015.

Vad är lumen?

Lumen är en enhet i Stellar-nätverket som definierar hur nätverket refererar till det värdeelement som lagras i bokföringen. Under 2014 lanserade Stellar-nätverket 100 miljarder av dessa enheter och i 2015, med lanseringen av det uppgraderade nätverket, bytte namn från Stellar till Lumen för att skilja sig från namnet på Stellar-nätverket och organisationen.

95% av lumen kommer att distribueras till världen. 5% förblir för utvecklarna som driftskostnader. Stellar.org har utformat distributionsprogrammet i följande proportioner:

50% personer som vill ha lumen,
25% ideella organisationer,
20% bitcoinägare

Grundläggande information

Namn: Stellar (XLM)
White paper: https://www.stellar.org/papers/stellar-consensus-protocol.pdf
Webbplats: https://www.stellar.org/
Twitter: https://twitter.com/stellarorg
Källkod: https://github.com/stellar

Tidigare artikelKryptovalutor – Siacoin (SC)
Nästa artikelKryptovalutor – TRON
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here