Litecoin

Detta är en av dem äldsta kryptovalutorna som är starkt inspirerad av Bitcoin. Litecoin är en online-valuta för peer-to-peer som möjliggör omedelbara, väldigt billiga betalningar och utbyte av pengar mellan människor runt om i världen. Litecoin är tillgängligt på gratis licenser som ett globalt betalningsnätverk – helt decentraliserat, vilket inte kontrolleras av några myndigheter.

Litecoin kurs

 

Litecoin notering


Dem nätverken i sin tur är matematiska algoritmer som ger enskilda enheter möjlighet att ha full kontroll över sina finanser. Litecoin erbjuder mycket kortare bekräftelsestider och högre effektivitet för transaktionslager än BTC. Tack vare det väldigt stora stödet från branschen, växande volymer och likviditet, har Litecoin redan visat flera gånger att det är ett idealiskt alternativ till Bitcoin, som kallas för “digitalguld”. Skaparna vägledde målet att skapa “digitalt silver” – du kan se det även i färgerna på båda mynten.

Skaparen av Litecoin är Charles Lee.

Charlie (/ u / coblee) – Skapare av Litecoin / Civilingenjör vid Coinbase
Warren (/ u / wtogami) – Lead Developer Litecoin Core
Adrian (/ u / thrasher_au) – Release Manager / Litecoin Core Developer
Pooler (/ u / ltcpooler) – Ansvarig för Electrum LTC

Skaparen av Litecoin är Charles Lee, som publicerade den första klienten den 7 oktober 2011.

Litecoin i sin konstruktion är väldigt lik Bitcoin. En av dem huvudsakliga skillnaderna mellan dessa projekt är det faktum att algoritmen hos litecoin antar att kretsen kommer att vara på 84 miljoner mynt och var och en kommer att vara delbara i 100 000 000 mindre enheter. Det kommer därför att bli fyra gånger mer än vad som gäller med Bitcoin, vars totala utbud kommer att uppgå till 21 miljoner mynt. En annan skillnad är behandlingen av konsekutiva block, som i fallet med litecoin inträffar var 2,5 minuter – det betyder att transaktionerna bekräftas till fyra gånger snabbare än i fallet med Bitcoin så även vid en potentiell plötslig popularitet kommer den inte att krävas modifiering av programvaran. Som resultat får användarna snabbare tillgång till transaktionsinformationen. Frågan om efterföljande delar av valutan är även fyra gånger snabbare. Den kryptografiska tekniken som används är också lite annorlunda, vilket ökar säkerheten av litecoin och ändrar – jämfört med Bitcoin – dem optimala brytningsmetoderna.

På grund av dem frekventa utgrävningarna kan Litcoin-nätverk hantera fler transaktioner utan att behöva modifiera programvaran. Som resultat får handlare en snabbare bekräftelse.

Likt BTC kan litecoin tillämpa ytterligare portföljer- så att du kan se din transaktionshistorik och status för ditt konto, men om du vill få litecoins så måste du tillhandahålla en uppsättning av relevanta lösenord. Detta är ett extra skydd mot virus.

Funktioner:

Snabbare signaturgodkännande med libsecp256k-bibliotek som utvecklats av Bitcoin Core-teamet
Mindre plånbok för att minska mängden minne som upptas
Förbättringar i minnesanvändning som bättre transaktionsfiltrering i mempool.
Bättre funktionalitet för att minska överbelastning i nätet
Inbyggt stöd för TOR med API.
Segregerat vittne för att tillåta större exitaffärer
Stöd för ZMQ – Detta är ett högpresterande asynkron bibliotek
Stöd för HD-plånböcker
Litecoin mining
På grund av en annan algoritm (Scrypt) än i Bitcoin kan Litecoin gruvas på både CPU och GPU.

Nya block skapas var 2.5: e minut. För varje utgrävd block fick miners 50 nya litecoins – detta värde minskar var fjärde år (var 840 tusen block). För närvarande är priset 25 LTC och nästa reduktion till 12,5 LTC beräknas den 20 augusti 2019. Nätverket förutsätter emellertid att målet LTC-utbudet uppgår till 84 miljoner mynt – fyra gånger mer än BTC.

Grundläggande information om Litecoin

Namn: Litecoin (LTC)

Webbplats: www.litecoin.org

Forum: https://litecointalk.org/

Twitter: https://twitter.com/LitecoinProject

Målmängden av mynt: 84 miljoner

Hashing-algoritm: script

Pris för block: 50 LTC

Nya block: varannan 2,5 minuter

Startdatum: 8 oktober 2011.

Tidigare artikelKryptovalutor – Hshare – HSR
Nästa artikelNamecoin – Kryptovalutor
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here