För vissa är kryptovalutor framtiden, för andra är det bara mode, för de tredje är kryptovalutor fortfarande som ett lösning i blockchain-tekniken. Det som är säkert är dock att det idag finns företag som får verkliga fördelar med kryptovalutor. En av dem, Parity Technologies, förlorade till och med 300 miljoner dollar till följd av ett programfel.

Företaget förlorade, men ordet återspeglar inte riktigt vad som verkligen hände i företaget som erbjöd Ethereum. Det fanns ingen stöld, programmerare vet var det finns tokens värda ungefär 300 miljoner dollar, men … de har inte tillgång till dem.

Offret i den hela situationen är ägarna av multi-sig portföljen. Dessa plånböcker kräver godkännande av många auktoriserade användare. Detta är en av de skyddsåtgärder som skyddar användarna av portföljen mot stöld. En användare av GitHub-portalen med smeknamnet devops199 skapade en patch som överskred Parity Tech-kommandon och omvandlade multi-sig portfölj till en standard portfölj.

Enligt företaget har devops199 rengjort oavsiktligt portföljbiblioteket och fryste alla tillgångar som fanns i Parity Technologies portföljen. Mati Greenspans kommentar ger mer pikanteri:

Devops199 erkände inte bara att han hade tagit kontroll över Ethereums portfölj värd flera hundra miljoner dollar, men han medgav att han inte visste vad han gjorde för att han bara var nybörjare.

Parity Technologies rapporterade att företagets anställda letar efter en lösning som möjliggör återhämtning av frysta pengar. Samtidigt varnade de sina kunder mot ytterligare betalningar.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here