Dogecoin

Vad är Dogecoin? Är detta en fullfjädrad kryptovaluta? Eller kanske ett online skämt? Det är säkert att detta alt-coin lockar uppmärksamhet. Vad var det för mening med Dogecoin? Kommer det någonsin att matcha Bitcoins värdering? Mer om detta nedan.

För att fullständigt beskriva vad Dogecoin egentligen är, måste vi gå tillbaka till december 2013 när internet var full av SilkRoad-skandalen – en brottslig motsvarighet till eBay eller Allegro där du kunde köpa vapen, falska dokument eller droger. I samband med de arresteringarna som FBI-agenterna gjorde i den här frågan, var media förmodligen för första gången verkligen intresserad av Bitcoin – SilkRoad-avvecklingsvalutan. BTC började uppfattas som ett instrument för brottslingar, vilket tydligt förstörde meningen med denna kryptovaluta. Jackson Palmer och Billy Markus bestämde sig för att åtgärda detta.

Dogecoin pris

Dogecoin kurs
De skapade en extremt positiv kryptovaluta baserat på Bitcoin-protokollet. Hela konceptet för den nya tokenet var inspirerad av den populära rasen Shiba Inu, som är placerat på logotypen.

Dogecoin med sitt utseende och tanken bakom blev hjärtat av kryptosamhället och började ett mode för skapandet av alltmer galna alt-coins. I början av sin existens var Dogecoin så populärt att dess värde på tre dagar ökade sex gånger så mycket. Emellertid var den stora idén om att popularisera Dogecoin inte tillräckligt för att hålla priset på dessa nivåer och det ursprungliga galna intresset kring den har försvunnit.

Trots det faktum att Dogecoins utbud inte är begränsat är intresset av denna coin fortfarande märkbart på Internet. De flesta Dogecoin-användare behandlar det inte som en investering (en DOGE kostar en bråkdel av en öre), utan snarare som ett instrument för bra och positiva spel. Beviset på det kan man se på insamlingen av $30.000 för att skicka det Jamaicanska laget Bobsleigh till det olympiska spelen. En annan prestation i DOGE-gruppen var insamlingen på $44 000 för NASCAR-föraren Josh Wise efter att hans sponsorer oväntat bröt affären. Som ett tack målade Wise sin bil i Dogecoin-färger.

Bli en ägare av Dogecoin

Dogecoin är för underhållning, ett nytt och dynamiskt växande intresse bland olika investerare. Helt anonyma, decentraliserade och extremt säkra valutan som används nu för att göra betalningar runt om i världen.

Varje användare som installerar Dogecoin-programvaran installerar plånboken samtidigt på sin dator, smartphone eller får tillgång till det i molnet. Fonder som ackumuleras i portföljen används för att betala för varor och tjänster eller för investeringsändamål.

Den stora fördelen med Dogecoin är dess extremt intuitiva programvara. Även oerfarna användare som inte har någon erfarenhet av virtuella mynt kan skapa ett konto och börja gräva valutan på bara några minuter!

Grundläggande information om valutan

  • Namn: Dogecoin (Doge)
  • Webbplats: www.dogecoin.com
  • Målet antal mynt: –
  • Svårighetsmatchning: –
  • Hashing-algoritm: script
  • Initialt pris i mynt för det frigjorda blocket: från 0 till 1 miljon Doge – slumpmässigt värde

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here