Syftet med den nyskapade xChainge-plattformen är att erbjuda ett alternativ till vanliga kryptomarknader genom att införa ett P2P-transaktionssystem baserat på Ethereum blockchain-teknik. I kombination med ett enkelt gränssnitt, anonymitet och en decentraliserad form ska den vara en aktiv konkurrent till nuvarande börser.

xChainge erbjuder ett alternativ för centraliserade marknader utan extra avgifter, mellanhänder och KYC / AML-procedurer, medans det fulla funktionaliten även finns från portföljapplikation. xChainge Wallet gör att du kan genomföra P2P-transaktioner i en miljö som påminner om populära bankapplikationer.

Produkten ska introduceras under första kvartalet 2018 och applikationer för Android och iOS kommer att visas under andra kvartalet. Huvuddragen i xChainge Wallet är:

-Bekväm och säker lagring av kryptovalutor,
-Lätt att använda smart kreation av kontrakt
-Möjligheten att lösa transaktionstvister med medlare
-Skapa egna marknader
-xChainge Wallet kräver ingen verifiering och ger användarna full kontroll över sina tillgångar.
-Försäljning av xChainge tokens

XChainge tokens är baserade på ERC-20 Ethereum och kommer att användas för att betala för tjänster inom plattformen. Myntsemittaren är en ideell fond som började distribuera tokens den 1 december – det slutar den 25 december i år. För detta ändamål valdes den holländska auktionsmodellen. I början kommer varje token att kosta 0,05 ETH och priset kommer successivt att minska medans tiden går.

Den totala poolen av mynt kommer att vara 23.529.412 XCH, medan emittenten kommer att distribuera 20 miljoner.

Marknadskontext

Antalet transaktioner på kryptomarknaden växer ständigt. Den globala volymen ökade från 100-200 miljoner dollar i början av året till 10 miljarder dollar per dag. Kapitaliseringen av hela marknaden ökade tretton gånger och överträffade 200 miljarder dollar.

Jämfört med aktiemarknaden är kryptomarknaden fortfarande obunden. Kapitaliseringen av den andra överstiger 60 biljoner dollar och den konkurrensutsatta valutamarknaden 5 miljarder dollar i en enda session. Snabbare tillväxt blockeras av bristen på snabba och bekväma metoder för utbyte av kryptografiska tillgångar.

Portföljen med utbytesfunktionen erbjuds endast av flera applikationer som Jaxx eller Exodus, men de stöds av en extern betalningssystemleverantör.
Centraliserade börser ger snabba och säkra transaktioner men erbjuder ett begränsat antal kryptovalutor och symboler under press från myndighetens sida
Delvis decentraliserade börser som EtherDelta eller Oasis DEX möjliggör utbyte av en större pool av ERC-20-tokens, men de garanterar inte skydd mot kapitalförluster.

Beskrivning av xChainge-plattformen

XChainge P2P-plattformen möjliggör utbyte av eventuella symboler baserade på ERC-20-teknik direkt från portföljnivå. För detta ändamål kan användaren antingen placera ett erbjudande på börsen som kommer att utföras av en annan användare eller välja en order från listan över transaktionerna.

Publicera erbjudande – för att publicera ett erbjudande måste användaren gå över till avsnitten “P2P Exchange” i xChainge-portföljen. Den alternativet av att skapa order med tanke på priset, utgångsdatum och bekräftar sedan hela processen.

Val av erbjudande – personer som vill använda listan över tillgängliga order kan filtrera dem i förhållande till tokens, pris och transaktionsvolym. Vid valet av erbjudandet bekräftar användaren sitt beslut och bestämmer den maximala tiden för utförandet.

Med hjälp av cross-chain-plattformen kan användare byta ETH och ERC-20 tokens till alla andra kryptografiska tokens. För närvarande erbjuder inte plattformen en sådan tjänst utan störningar från tredje part.

XChainge-laget förutsäger att extra verktyg kan snabbt utvecklas i en helt decentraliserad kryptomarknad som tillåter deras omedelbara utbyte med minimala provisioner, utan att involvera tjänsteleverantören, vilken ansvarar för avveckling av transaktioner.

XChainge-team och rådgivare

Ägarna av xChainge-projektet är Albert Ibragimov, Danil Popov, Artur Ustimov och Egor Klimenko. Alla har erfarenhet inom personalfinansiering, investeringar, finansiella produkter och marknadsföring. Ägarna och de första investerarna är aktieägare i Activo-bolaget.

Albert Ibragimov, VD, har över 10 års erfarenhet av utveckling av webbprojekt och programvara. Han samarbetade med Nornickel, Kaspersky Lab Workle och Asteros.

xChainge samarbetade med CRYPTO-gruppen, en rysk vetenskaplig förening avsedd för kryptografi. Natalia Tokareva, senioranalytiker vid Sobolevs universitet, övervakar utvecklingen av hela projektet.

Dessutom fortsätter samtalet med att starta samarbete med ytterligare fem rådgivare inom blockchain-tekniken, distribuerade nätverk, cybersäkerhet, juridiskt stöd och systemarkitektur.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here