Många nya traders kan bli överväldigade av information och begår många misstag på vägen till framgång. Det är därför vi har sammanställt en lista med tio tips som ska hjälpa dig att undvika ett antal vanliga misstag.

# 10 – Börja med att lära sig grunderna

Du kan inte lära sig att simma om du hoppar i vattnet. En nybörjare som vill handla på valutamarknaden är upp mot detta faktum och måste övervinna detta hinder. Utbildning ger en solid grund att stå på.

# 9 – Bli en mästare på strategi

En av de största misstagen nybörjare gör är att de ändrar handelsmetoder för aggressivt. De vill testa och kombinera alla handelsstrategier som finns och väljer metoder som inte  uppnår förväntat resultat.

Istället kan man leta efter en logisk, enkel och effektiv strategi som är lönsam på lång sikt, t ex. Price Action. Genom att lära sig grunderna, kan du anpassa den efter sin egen förmåga. Men själva spelet beror på dina personliga preferenser.

# 8 – Låt dig inte besegras

Marknadsinformation om tillgängliga strategier och tips som kommer från varje sida kan leda till dåliga beslut. Det bästa sättet att enkelt kringgå risken är att hitta en mentor, som bygger på sin erfarenhet.

 

# 7 – Affären rör sig i motsatt riktning. No panic!
Hur många gånger har känslorna påverkat din trading?
Ett av de vanligaste misstagen investerare gör är att de stänger sina positioner för tidigt. Förlusten är en integrerad del av handeln – du måste helt enkelt acceptera den. Om en transaktion avbryts på SL så betraktas den som en självrisk (den långa vägen till utveckling), inte som misslyckad strategi.

Om du har ställt in din defensiva order på rätt plats, så är det inget du ska förebrå dig.

# 6 – Fokus på Pris Action

Tillkomsten av Internet, allt bättre datorer och dataprogram har möjliggjort effektivare kommunikation och informationshantering. Resan under 1900-talet var inte enkel. Det fanns inga avancerade indikatorer, varningar och signaler. Kursen baserades endast på förändringar i pris.
Price Action är den mest “naturliga” handelsmetoden som finns.

# 5 – Var realistisk

2000 dollar räcker inte att uppfylla alla dina drömmar. Detta är naturligtvis möjligt, men i mycket få fall. Det krävs ett kapital som kan avkasta tillräckligt mycket för att det ska kunna ersätta förvärvsarbete.

Utvecklingscykeln innehåller många mentala “fällor” och fel som påverkar våra beslut.

Utbildning påverkat andra variabler vilka i sin tur kan förväntas vara gynnsamma för den ekonomiska utvecklingen. Men pengar är inte allt, och det ska du komma ihåg.

# 4 – Kom ihåg det kommersiella måtta

Ju mer du handlar, desto högre är givetvis dina chanser att vinna, eller hur? Inte exakt. Alltför hög frekvens minskar koncentrationen, bryter ner vår affärsstrategi och påverkar våra beslut negativt.

Det är bättre att mer exakt filtrera vad som händer på marknaden – handla mindre, men mer effektivt och sikta mot målet, men ha inte kravet på dig själv att du till varje pris måste landa just där för att det ska bli bra. Over-trading är ett förödande fenomen. Många investerare blir inte medvetna om det förrän det kommer påverka deras handel.

# 3 – Fokus på högre intervall

För att kunna analysera prisutvecklingen med en viss precision bör du fokusera på högre intervall – börja med H4, välj sedan D1 och W1. Just de intervallen hindrar oss från buller och störningar som uppstår under dagen (på grund av bland andra viktiga makroekonomiska avläsningar).

# 2 – Sätt inte för tajt SL

Ju tajtare SL är, desto mindre blir vinsten. Sådana ordern kan öka risken för förlust.

Stop loss bör placeras på säkert avstånd från startpriset.

 

# 1 – Ordentlig utbildning

Utbildning är viktigt för både nybörjare och mycket erfarna investerare. Man lär sig hela tiden egentligen – handel utan lämplig grund kan leda till förlust.

 

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here