Medan de flesta av oss är angelägna om att handla valutor och CFDs på nätet, blir det sällan att vi faktiskt handlar aktierna hos FX-mäklare. Idag finns det över ett dussin stora detaljhandelsmarknader för valutahandelar som finns noterade på olika europeiska och amerikanska börser och idag tar vi en titt på de stora valutamarknadspriserna och följer prognoser.

Markets.com (Playtech)

Som rapporterats av Casinopånett.eu – Markets.com är en mäklare som tillhör Safecap Investments Limited. Safecap Investments är i sin tur en del av TradeTech, en finansiell division av ett större bolag som heter Playtech. Medan Playtech är ett företag som mestadels handlar om att tillhandahålla tekniken till olika onlinespelare och online-speloperatörer, har den stadigt ökat sin exponering mot detaljhandel och institutionens valutasektorer genom att förvärva ett antal av de ledande mäklare och teknikleverantörer. Dess huvudsakliga FX-varumärke är Markets.com och det är säkert att Playtechs finansiella division har en påverkan på Playtechs aktiekurs.

Sedan 2012 har aktiekursen på Playtech stigit på senare tid och priset har gått ner men vi tror för närvarande att Playtech är ett bra köp för de långsiktiga handlarna. Först och främst tror Playtech-ledningen på bolagets tillväxt som det tidigare meddelat aktietillskottsprogrammet. Därtill kräver iGaming-marknaden och detaljhandelns FX-sektor fortfarande en teknisk utveckling och det är här Playtech kan vara väldigt användbart med TradeTech-divisionen.

Plus500

Plus500 är kanske en av de mest framgångsrika mäklarna när det gäller att attrahera investeringar och öka aktiekursen. Medan de flesta professionella handlare sannolikt inte kommer att välja den för det här företagets programvara är enkel (och bristen på funktionalitet) och har ganska höga handelskostnader, specialiserar företaget sig på att locka till handlare som letar efter en mindre komplex miljö.

Även om Plus500 hade sina upp- och nedgångar är den övergripande trenden uppåtgående, eftersom företaget ständigt ökar antalet aktiva kunder och intäkter. För det andra lyckades Plus500, till skillnad från de flesta FX-mäklare inom detaljhandeln växa utan att lägga till sina fasta kostnader. Idag sysselsätter företaget cirka 50 anställda på sitt kontor i Tel-Aviv, medan de flesta av mäklarna i samma storlek har mellan 200 och 500 personer.

XTB

Även om XTB inte är en av de största valutamarknaderna, är det verkligen ett intressant fall att titta på. Företaget gick offentligt i maj 2016 och nu är priset på sin andel nästan dubbelt så kort.

Vidare har företaget i det föregående året mött några problem som till och med lett till att handeln upphörde. XTB har emellertid fortfarande starka positioner i Östra och Sydeuropa samt expanderar till Latinamerika. Därtill säljer den också sin handelsteknik under varumärket xOpenHub. Medan det kanske inte nödvändigtvis når sitt IPO-pris i snar tid, verkar det som att beståndet kommer att växa.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here