Idag ville jag bli lite mer personlig med dig. Jag vill dela med mig av min historia, berättelsen om hur jag gick från en kampande ung näringsidkare, för att leva det liv jag alltid drömt om.

Mitt hopp är att genom att lära mig hur jag blev en framgångsrik näringsidkare kommer du att hitta motivation, insikt och strategier för att hjälpa dig att skriva ett gott slut på din egna handelshistoria.

Det här är historien om hur prishandeln förändrade mitt liv …
Tillbaka när jag var ungefär 16 år och närmade mig mina gymnasiala karriär ställde alla andra sina synpunkter på vilket universitet de skulle delta i. Samtidigt som jag gav universitetet lite tanke och senare ett snabbt försök, något djupt inuti sade att det bara inte var för mig och att jag ville ha något annat, något mer.

Det var omkring denna tid när mitt gymnasie gjorde en aktiekurs demotävling. Då jag redan var intresserad av aktiemarknaden och de potentiella pengarna som skulle kunna göras ifrån det, gick jag in i tävlingen.

Efter att ha gått på universitet och insåg att jag inte hade aning om vad jag ville göra, bestämde jag mig snabbt att det inte var för mig. Jag verkligen bestämde mig för att ge handel ett ordentligt försök.

Därefter var det inte så mycket eller så lättillgänglig information om handel som det finns idag, så jag var tvungen att lära mig av böcker och från några andra lokala handlare jag kände till. Mycket av det jag lärde mig baserades på handel med indikatorer, så jag ger det ett ärligt försök ett tag.

Efter att ha förlorat mer pengar än jag hade råd vid den tiden började jag bli avskräckt från handel. Alla indikatorer och olika handelssystem började få mig att känna mig överväldigad och kanske som om jag inte var “smart nog” för att tjäna pengar.

Lyckligtvis för mig var det rätt runt den här gången när jag skulle ge upp och gå tillbaka till universitetet, att jag upptäckte någonting livsförändrande; Jag behövde inte indikatorer för att berätta för mig vad en marknad skulle kunna göra härnäst.

Mitt “ah-ha” ögonblick …
Efter att ha spenderat flera år på att kämpa och leta efter ett “Holy Grail-system” och misslyckats hade jag mitt “ah-ha” ögonblick, ett ögonblick som bestod av två huvudrealisationer:

Jag tittade på allt förutom det viktigaste; ren prisåtgärd.
Jag handlade alldeles för mycket, tänkte alltför mycket och allmänt överkomplicerade handelsprocessen. Jag behövde bli en minimalistisk näringsidkare.
Nu säger jag inte att jag omedelbart började tjäna mycket pengar, men det var vid den här tiden att jag visste att jag var på rätt väg. Jag började se omedelbar förbättring i min handel när jag tog av alla indikatorerna förklarade min syn på prisåtgärden och när jag slutade överhandla.
Det verkar som om varje näringsidkare börjar tänka att de ska handla mycket och att de måste “veta” mycket för att tjäna pengar på marknaderna. Men med tanke på tillräckligt med tid tror jag att någon näringsidkare kommer så småningom att komma till samma realisationer som jag gjorde; att mindre är mer och prisåtgärder är nyckeln.
Jag insåg att jag bara behövde några grundläggande prisåtgärdsuppsättningar och det var det jag började fokusera på. Efter några år av att fokusera enbart på prisåtgärder och på handel, mindre som ett “automatvapen” och mer som en prickskytt började jag äntligen se mitt handelskonto ständigt öka i värde.

Förhoppningsvis, en sak du tänker på dig själv (om du har läst så här långt), är att det inte hände mig över natten, så många tror att det kommer att bli. Det tog mig en period på ungefär sex år från det att jag först blev förvirrad när jag äntligen började se “ljuset” i slutet av tunneln.

Nu är varje näringsidkare och person annorlunda, så tänk inte att det tar dig en viss tid för att bli en framgångsrik näringsidkare. Det borde faktiskt ta dig mindre tid än det tog för mig, delvis för att du kan ta del av artiklar som den här. Jag har också lagt allt jag lärde mig och alla mina handelsstrategier till min kurs, vilket kommer att avsevärt förkorta din inlärningskurva. Som jag sa tidigare, när jag lärde mig var det ingen plats jag kunde gå för att lära mig eller inga online mentorer som erbjöd solid utbildning om prisåtgärder. Det är en anledning till att jag gör det här; att ge tillbaka och hjälpa andra unga kämpande handlare som påminner mig om mig själv när jag började.

I dag
Idag lever jag livet som jag alltid visste att jag ville ha och visste att jag kunde få om jag fokuserade tillräckligt och blev disciplinerad. Genom enkelhetens kraft, prisåtgärder och tålamod har jag uppnått ett riktigt bra liv. Jag menar att jag kan gå någonstans när jag vill och gör fortfarande mer än tillräckligt med pengar för att ha ett bra liv, allt från att handla med prisåtgärder och förstå hur marknaderna fungerar och vilken roll mina egna tankar och beteenden spelar.

Jag handlar i slutet av dagens strategier, vilket innebär att jag fokuserar på de dagliga diagrammen och andra högre tidsramar, vilket ger mig möjlighet att inte behöva titta på mina diagram hela tiden. Ändå kan jag fortfarande dra nytta av stora rörelser på marknaden och göra mer än tillräckligt med pengar varje månad även utan att vara inne i handeln hela tiden. Kort sagt har jag frihet. Friheten att göra vad jag vill, vara ekonomiskt oberoende och min egna chef. Jag är inte knuten till ett jobb från 9-5 på ett företag som inte bryr sig om mig.

Detta är vad prisåtgärder har gjort för mig och nu är det dags att se vad det kan göra för dig …

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here