Så vad är det “bästa glidande medelvärdet” för din handel? Tro det eller ej så kommer vi att fråga oss själva detta flera gånger varje dag så låt mig dela min åsikt på det. Förresten, det svar du får från mig gäller även för alla indikatorinställningar eftersom de underliggande principerna är desamma.

Steg 1: Snabb, Medium, Långsam?

Om det är ditt glidande medelvärde, STOCHASTIC eller MACD-indikatorn, har du tre val för din indikatorinställning: en snabb (låg period), ett medium (mellantid) eller en långsam (hög period) inställning.

När det gäller glidande medelvärden är här några vanliga exempel:

Snabbt: Vanligtvis allt från 5 till 15 dagars period
Medium: allt från 20 till 50 dagars period
Långsam: Över 50 med 100 och 200 som populära långsiktiga glidande medelvärden

Steg 2: Vad är ditt mål med glidande medelvärdet?

De flesta handlare frågar bara för det “bästa” glidande medelvärdet men förstår inte riktigt vad de vill uppnå med sina verktyg. Vi har pratat om att flytta medelvärden och hur man använder dem, men i allmänhet använder handlarna glidande medelvärden för att: bestämma trendriktning, ingång, använda dem för stopp och mål eller fär att avsluta sina affärer.

Jag betraktar mig själv som en medelfristig swing-handlare, vilket innebär att jag handlar allt mellan 12 timmar till flera dagar. Således använder jag ett glidande medelvärde i min handel som hjälper mig med mitt medelfristiga handelsbeslut. Ett snabbt rörligt medelvärde skulle generera för många signaler och ge för mycket ljud, medan ett långsiktigt glidande medelvärde skulle ge signaler som är för sena.

Snabb
Signaler kommer snabbt
Man kommer in och ut ur affärer snabbt
Reagerar snabbt på plötsliga förändringar
Svårt att hålla Handelsessionen länge

Medium
Kompromiss mellan Snabbt och långsamt
Färre signaler än den snabba inställningen men även mindre utsatt för ljudsignaler
Många falska signaler
Gå ut ur affärer tidigare än den långsamma inställningen och du kan reagera snabbt på förändringar

Långsam
Få signaler
Reagerar sent på plötsliga förändringar
Kan hålla affärer och rida trender länge (ride trends long)
Filtrerar ljud
Kan vara bra stöd och motståndsverktyg

Jag gillar inte att flytta mig för nära en extremitet, därför bosatte jag mig rätt i mitten genom att välja en 20 dagars SMA. Det här är förmodligen det mest normala glidande medelvärdet men det fungerar väldigt bra för mina ändamål: inmatningstid, handelsfiltrering etc. Jag behöver inte supersnabba signaler och jag är inte intresserad av att hålla affärer under en extremt lång period.

Steg 3: Undvik överdoning och överoptimering

Även om glidande medelvärden och indikatorer är bra verktyg, så är det enkelt att helt rota upp din strategi genom att använda glidande medelvärden på fel sätt.

Här är de vanligaste problemen jag ser varje dag när det gäller att använda indikatorer:

Vissa använder för många glidande medelvärden. Detta skapar förvirring och förlamning genom analys. Förstå att du inte kan skapa ett perfekt system
Vissa ändrar indikatorer hela tiden för att “reagera” på förändrade marknader. Detta skapar mycket ljud och inkonsekvens
Jag säger det igen: Du kan inte skapa ett perfekt system och du borde inte prova det. Mycket viktigare är att lära sig att leva med systemets alla brister och fel, vilket innebär förståelse när det inte fungerar, när och hur man tar en förlust och när man inte ska handla.

Steg 4: Håll dig till en sak

När du har fattat dina beslut ändrar du inte det oavsett hur mycket pengar du förlorar eller hur dåligt du tror att det glidande medelvärdet är.

Det är väldigt viktigt att du får en stor noggrann provstorlek (du tar många affärer med samma glidande medelvärde eller indikator) och sedan tittar du på alla affärer i din handelsdagbok och frågar dig själv:

Vad har mina vinster gemensamt: marknadsvillkor, pris i förhållande till glidande medelvärde, hur bröt priset det glidande genomsnittet etc.

Vad har alla förlorare gemensamt?
De flesta handlare tänker bara: att förlora handel på mitt glidande medelvärde är inte bra, jag behöver ett annat. Vinnande handel och bra rörligt medelvärde.

Ett glidande medelvärde är inget magiskt verktyg och det spelar ingen roll om du har en 15 dagars eller 20 dagars EMA eller SMA. Det enda som är viktigt är att du fattar konsekventa beslut, ta reda på när marknadsförhållandena gynnar dina verktyg (så att du kan ta fler av sådana affärer) och när dina verktyg inte fungerar (så att du kan hålla dig borta från handeln).

Ingen magisk kula?

De flesta handlare har redan gett upp läsningen av denna artikel eftersom de bara vill att jag ska slänga ett slumptal på dem som de kan använda för sina medelvärde. När du förstår att framgångsrik handel inte har mycket att göra med exakta verktyg du använder men hur du använder dem, är du ett stort steg närmare till en mer lönsam handel.

I det här sammanhanget gillar jag att prata om hit-and-miss vs den evidensbaserade utvecklingen. Den som alltid söker efter den “näst bästa” kommer att röra sig i cirklar utan att komma någonstans. Den andra förstår att han måste driva igenom svåra tider för att långsamt förbättra och arbeta med sitt system. Det är detsamma med någon färdighet; du blir inte plötsligt en expert bara.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here