Vi ville ta tillfället i akt att ta en närmare titt på några intressanta långsiktiga diagram, index, prisnivåer, diagramformationer och andra viktiga observationer.

Det är allmänt viktigt att vara medveten om vad som händer på de högre tidsramarna. Vi kommer också att förklara viktiga begrepp, förstå trender och momentum och andra tekniska analys-begrepp.

S & P 500 (Standard & Poor’s 500)

S & P 500 är ett aktieindex över 500 stora börsnoterade aktiebolag som handlas i USA, där trendstrukturen är mycket tydlig. Aktierna som ingår i indexet handlas på New York Stock Exchange eller NASDAQ och väljs ut av en kommitté som väljer ut aktierna så att indexet ska vara representativt för USA:s industri.

Exempel: priset stannar över 20 SMA (vilket är vårt trendfilter).

Nackdelen är 2400 vilket är en viktig stöd- / motståndszon. Innan vi bryter 2400 och 20SMA, finns det ingen anledning att ifrågasätta det hausfulla momentumet.

US Dollar Index

USD är den officiella valutan i USA. Den ges ut av USA:s centralbank – Federal Reserve (FRB). Dollar är den största valutan i världen och står för mer än 60% av marknaden. Detta beror på att USA har den största ekonomin i världen och de mest likvida marknaderna, och eftersom många länder har valutareserver i dollar.
USD-indexet har sålts i flera månader och det når en viktig supportzon vid 92.00 – 93.20. Vi har sett många reaktioner här tidigare.

Det finns en bra chans att indexet kommer att hålla sig kvar men tänk på att den första augustiveckan är NFP-veckan och nivån kan brytas. Goda siffror kan leda till en annan bullish bounce på det nuvarande stödet och starta ett nytt rally.

DAX

DAX (Deutscher Aktien Index) utgörs av de 30 största tyska företagen som handlas på Frankfurtbörsen.

DAX är i en övergångsfas och marknaden vänder sig från uptrend till downtrend.

Det vi har sett här nyligen pekar mer mot bearishness:

20 SMA har brutits
20 SMA har under de senaste 3 veckorna sett ut som en stark pressning av tidiga shorts
Lägre toppar och bottnar, 12.400 har brutits igen
Detta tidiga stadium visar en förändring i köparens säljbalans och tjurarna verkar ha förlorat sitt intresse och säljarna tar över.

EUR / USD 

EUR / USD är det mest handlade valutaparet. EUR är symbolen för euron och USD är symbolen för den amerikanska dollarn.

EUR / USD bröt motståndet 1.162 och vi ser en haussetrend.

Om stödet på USD håller vi sig kvar, kan vi förvänta oss en återvändning under motståndet – eller kanske ett återtest.

Nästa nivå ligger vid 1.197 och priset kan stoppas.

AUD / USD (australiska dollar och amerikansk dollar)

Nu har AUD / USD brutit sig ut ur sitt sortiment vid 0.78 och hittat motståndet vid 0.805. Lägre tidsram visar ett starkare stöd vid 0,854.

Återigen beror mycket på närmaste veckan och dess stödnivå. Men Gold har också samlat på sistone och detta har hjälpt mycket. Som vi kommer att se senare står guld också inför en viktig hinder som nu kommer att spelas in i AUD / USD-utvecklingen.

CAD / JPY (kanadensisk dollar och japonska yen)

CAD / JPY-diagrammet är i obestämd status efter att priset har nått det viktiga motståndsområdet vid 88.99 3. Vi kan se att priset närmar sig nivån med mycket bullishness (långa och starka ljus).

Det betyder förstås inte att vi kommer att se en kort omkörning och det visar bara att investerare pausar. Det bästa du kan göra här är att vänta och observera.

Ett utbrott är det mest troliga scenariot, vilket bekräftar fortsättningen av uptrend.

CHF / CAD 

Förra veckans ljus var extremt starkt och stängt på mycket låg nivå, vilket bekräftade bearishnessen.

Om momentumet fortsätter, kan vi förvänta oss en rörelse mot 1,18 vilket är en stark efterfrågningszon. Vi vet inte hur lång tid det kan ta. Kom ihåg – priset har en tendens att röra sig mot de höga nivåerna (runda nummer, all-time highs / lows och stora stöd / motstånds-områden).

GBP / AUD (brittiska pund och australiska dollar)

GBP / AUD har konsoliderats i nära ett år och priset har kommit tillbaka till stöd-trendlinjen för 2 veckor sedan. I förra veckan såg vi bara en Doji som betyder en paus och inaktivitet.

Ett utbrott kan leda till mer bearishness och de grundare trendlinjeavbrotten är bra signaler. En studs från trendlinjen kan leda till ett hausstarkt drag.

GBP / JPY

GBP / JPY ger oss en triangel. Kom ihåg – prisklassen blir mindre och mindre. Ett utbrott kan vara en bra signal.

Triangeln visar högre nedgångar vilket tyder på att köparna går snabbare. Brytning över 148 kommer vända priset igen till 152.

Guld

Stängning var stark, vilket tyder på hausseffekt. Brytning över nivån kan leda till den runda nivån på 1300 – mycket viktig nivå.

Tidigare artikelBetydelse av motivation och känslor
Nästa artikelBred nedgång på börsen
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here