Glöm P&L (vinst och förlust) – det är en vanlig fras, men många handlare har en verklig förståelse för varför vi handlar P & L i första hand, vad som orsakar detta negativa beteendet och hur vi kan undvika det. Det populära och triviala tipset “titta inte på din P & L” räcker inte till, eftersom det inte klarar av de underliggande känslomässiga problemen som vi kommer att se. Att handla P & L är något djupare och det finns massa saker vi kan göra. Vad betyder “handel med P & L”?

4 vanliga misstag varje handlare gör

Innan vi kommer in i detaljerna, låt oss ta en kort titt på vad handel med P & L betyder. Först står P & L för vinst och förlust (profit och loss) och därigenom innebär detta att handlaren betraktar sina kontobalanser och / eller de orealiserade vinsterna i sina affärer. Att handla P & L innebär alltså att handlare gör handelsbeslut, till exempel exiterade affärer, väljer positionsstorlek som ej nödvändigtvis är baserade på diagrammets sammanhang.

Jag vill bara gå ut för break-even

Ett vanligt exempel när handlaren är i en förlorande position och sedan lägger till förlust eller utvidgar stoppförlustordern medan de upprepar sig själva. “Jag vill bara gå ut för break-even”. Men vid denna tidpunkt är handlaren helt avskild från diagrammet och prisåtgärden och fokuserar bara på de pengarna han inte vill förlora. Stort misstag som vi alla säkert vet.

Jag måste återställa min senaste förlust snabbt

Ett annat vanligt mönster är när handlaren har en serie förlorande affärer och försöker att driva sin nästa handel utöver vad han rimligen har förväntat sig. Att försöka kompensera förluster genom att spela med dina nästa affärer och vinster är ett annat klassiskt tecken på handel med P & L.

Jag behöver bara en enda vinst för att nå mitt mål

Detta är något som de flesta handlare blir felaktiga med och jag är säker på att många kommer att vara oense men håller fast min åsikt. Prestationsmål eller prestandaanalyser i fördefinierade perioder måste undvikas och det skapar många problem. Om du till exempel har ett månatligt returmål och du inte har slagit det än, kan du tvingas handla en dålig handel bara för att din P & L behöver lite extra push. När en sådan handel misslyckas och du befinner dig längre bort från ditt återvändande mål, kan det lätt sluta i en katastrof. Handel är en kontinuerlig verksamhet och varians spelar en stor roll. Det är ett stort misstag att ställa slumpmässiga mål för varje vecka, månad eller år eftersom du inte kan kontrollera hur många affärer du kommer att få.

 

Åh nej, jag vill inte att denna rekyl ska äta upp alla mina vinster.

En handlare som är i en lönsam handel, uppgår till 100 dollar men plötsligt ser han en rekyl och hans orealiserade vinst går ner till 70 dollar, kan då frukta att hela hans handel hamnar i fara. Detta är ett vanligt problem och mikrohantering och inkonsekvent vinsttagning är ett stort problem för många handlare.

 

10 tips för att sluta handla din P & L och bli en mer känslomässigt stabil näringsidkare

Separat kartläggning från handel

Detta är min favoritspets och jag har sett att det fungerar för många handlare. Jag använder tradingview.com för kartläggning och analys. När jag vill utföra en handel öppnar jag min mäklareplattform och går in i handeln där. Då stänger jag min mäklareplattform igen. På så sätt undviker jag att titta på min P & L men däremot skapar det också ett hinder för mig då jag inte kan röra mig med mina affärer senare.

Göm P & L-kolumnen

På många plattformar kan du gömma P & L-kolumnen. Detta är inte perfekt lösning men det är en utgångspunkt. Du bör försöka eliminera så mycket information om P & L från din handelsplattform som möjligt.

Ha en tydlig plan innan du börjar

Innan du går in i en handel, måste du veta var ditt stopp loss går, var TP går och vad som måste hända för att utlösa en tidig utgång. Skriv ner det i din handelsplan. Det kommer att minska sannolikheten för uppgångar när du handlar emotionellt.

Minska positionsstorlek

När du ständigt handlar din P & L och fokuserar för mycket på pengarna betyder det vanligtvis att din handelsstorlek är för stor för dig personligen. Om en vanlig förlust på en handel verkar mycket meningsfull för dig, minska din storlek. Ångest är alltid ett tecken på att något är fel.

Analysera din handelshantering

Du kan själv göra det själv eller välja en professionell lösning som utvärderar beslut om handelshantering och påverkan på ditt P & L.

Titta inte på prestanda när det gäller perioder

Jag nämnde det förut. Separera inte din handel i slumpmässiga och godtyckliga perioder. Det finns ingen anledning till varför du behöver ett veckovis och månatligt mål. Det är bara stress. Fonder och professionella pengarchefer har sina prestationer kopplade till årliga riktmärken och skapar mycket press.

Ange inte prestationsmål

Du kan inte kontrollera hur mycket du kan ta ut av marknaderna. Du kan bara kontrollera kvaliteten på de affärer du tar och din risk. Vinster kan inte kontrolleras. Att ställa in ditt mål där du inte har någon kontroll över, hjälper inte …

Fokusera på processen

Försök att bli den bästa näringsidkaren genom att implementera en fast handelsrutin, ha regler för din handel och ha ett mål att göra de bästa affärerna. De bästa affärerna definieras i detta sammanhang av hur väl du följer din plan och ditt system.

Handla inte på din mobil

Handlare som handlar på sin telefon kommer att sluta handla P & L. Du kan inte riktigt se diagram och göra en anständig prissatsanalys. Du måste ha din plan redo innan du går in i handeln.

Bygg tillit och förtroende

Brist på förtroende för sin handelsmetod skapar tvivel och orsakar sedan en rad emotionella problem (FOMO är en av dem). Många handlare ändrar sin handelsmetod regelbundet och har inget förståelse för sitt system. Detta skapar mycket tvivel och osäkerhet, och när en näringsidkare inte helt förstår hur man utför och hanterar sina affärer, kommer han att återgå till handel med P & L.

För att övervinna detta, gör ett medvetet beslut att hålla fast vid ett system och lär dig allt som handlar om det. Inget system kommer fungerar redan från början och det är en näringsidkares jobb att söka ständig förbättring.

Jag hoppas det här hjälper dig att förstå vad handel med ditt P & L betyder, hur man manifesterar sig i handelsbeteende och hur man kan övervinna det.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here