Långt innan jag började mentorera och coacha andra handlare, fastnade jag i samma “ett steg framåt, två steg tillbaka”. Tyvärr har jag märkt att de flesta handlare aldrig kommer över den här punkten.

De flesta handlare spenderar majoriteten av sin – ofta korta handelskarriär om och om igen, dag in och dag ut, överanalyserar korta tidsramar på marknaden.

Vad som är värre är att när dessa handlare inte får den avkastning de vill, dubblar de ofta på vad som inte fungerar, de försöker handla ännu mer än den ohållbara takt som de redan är på.

I dagens lektion kommer jag att dela med mig till dig de tre idéerna som helt omvandlade min handels karriär, så att jag kan hålla min egna kapitalkurva rörlig uppåt. När du kommer till slutet är jag övertygad om att du har fått lite mer allvarligt insyn som kommer göra det möjligt för dig att börja omvandla din handelskarriär också.

Handel på högre tidsramar
Jag är väldigt lycklig att jag relativt tidigt i min karriär lärde mig vikten av handel på högre tidsramar.

Jag gick bokstavligen från att vara förvirrad och frustrerad när jag tittade på mitt diagram, utan andra hobbys, till en avslappnad och mindre stressad familjemedlem, helt under några månader efter att jag slutat titta på lägre tidsramar. Till denna dag känner jag mig verkligen ledsen för den stackars handlare som fortfarande försöker analysera låga tidsramar var femte minut – i en adrenalinfylld handelscykel. Fyra gånger i timmen chockar ljuden och signalerna. Detta skulle inte vara ett problem om de lyckades, men som det visar sig krossas och brinner de flesta av dem snabbt i stor utsträckning på grund av att de analyserar för mycket på dagsdiagrammen.

Anledningen till att jag har gått så långt är mångfacetterat:

Dagliga diagram ger den viktigaste synen på marknaden.
Mindre buller och falska signaler än intraday-diagram.
Lär dig att tålamod och disciplin lönar sig i längden.
Handel med dagliga diagram är mindre tidsintensiv, vilket ger dig mer ledig tid.
Dagliga diagram eller end-of-day-handel gör det möjligt för dig att passa in i varje tidsplan.
Mindre engagemang innebär mindre frestelse att överhandla.
Daglig handel minskar allting och gör att du kan fokusera på en handel i taget och tvinga dig att bli fokuserad som en laserstråle snarare än ett utspritt ljus.
Att handla mindre ofta på dagliga diagram betyder inte att du tar mer risk per handel och betyder inte att du inte kan tjäna så mycket pengar per månad (två vanliga dagliga transaktionsfel).

Jag lär även ut 4 timmars och 1 timmarsdiagramhandel i mina kurser utöver de dagliga diagrammen och veckodiagrammen. Jag understryker dock den dagliga eftersom jag verkligen tror att de är den viktigaste tidsramen för att lära sig att handla. Jag anser att en tidsram under 1 timme är ett komplett slöseri med tid och energi och extremt farligt.

Lågfrekvenshandel
De flesta nybörjare är åtminstone något lockade till den adrenalin-skrämmande livsstilen som handlarna ofta avbildas i filmer.

De flesta nybörjare fått en viss uppfattning att dagshandeln är “cool” och gör dem rika snabbt “. Tyvärr, men jag måste skratta åt det, för det är bara så långt ifrån sanningen, som nästan alla finner för sig själva när de börjar försöka med dagshandel.
Kort efter att jag hade insett att jag behövde fokusera på högre tidsramskartor, bytte jag också till vad jag kallar lågfrekvenshandel.

Som jag nämnt tidigare innebär handel med högre tidsramar (och handel mindre ofta) att du kommer att vara mindre benägen att överhandla och förlora pengar.

Men det är inte där fördelarna slutar.

En annan anledning till att jag gjorde denna omvändning och att jag är fast vid den beror på att jag hade råd att ta större risker på de affärer jag tog. Jag refererar till detta som kapitalbevarande och det är ett viktigt begrepp att förstå. Den grundläggande förutsättningen är att du vill behålla ditt handelskapital för de branscher som uppfyller dina handelsstrategiska kriterier och det är uppenbara välformade inställningar snarare än att riskera pengar på de här inställningarna du inte är så säker på.

Så här kan du fortfarande göra bra pengar. Tänk på det. Om du går in i 30 affärer i månaden, vad blir din risk per handel då? Om du går in i 3 affärer per månad kan du fortfarande riskera samma totala summa om du vill, men du bryter den i 3 delar snarare än 30.

När du handlar högfrekvent kommer du naturligtvis att drabbas av en högre andel av förluster. Det finns helt enkelt inte ett stort antal höga sannolikhetsuppställningar inom en given månad på marknaderna. Ju lägre tidsram och ju mer ofta du handlar desto närmare kommer det likna hasardspel eftersom elementet av slumpmässighet och falska signaler spelar en större roll.

Jag har råd att ta lite mer risk med varje handel eftersom jag handlar sällan. För en sak är detta beräknad risk – bokstavligen. Jag har tid att sitta ner, analysera risken och bestämma om den är vettig. Jag går inte bara in i affärer “på störten” utan åtgärd eller noggrann övervägning.

Jag kan luta mig tillbaka, omgruppera och fokusera på en större sannolikhetsmöjlighet.

Enligt min erfarenhet är denna typ av handel vanligtvis svår för människor eftersom det är så kontraintensivt. Vi lär oss att tro att ju mer vi gör någonting, desto bättre kommer vi att få det.
Vad som hjälper dig är att studera dina marknader, lära dig grunden och handla bara när det är vettigt.

Enligt min erfarenhet är människor ständigt stressade, fulla av ångest och nästan helt oförmögna att slappna av.

Jag föredrar att njuta av livet i och utanför handeln.

Prisåtgärdssignaler och sammanflöde
Slutligen var den sista förändringen som verkligen förvandlade mitt liv som en handlare – att hitta högre sannolikhetsingångar baserat på Price Action-signaler från sammanflöde på marknaden.

Låt oss förklara det för alla som inte är bekanta med detta koncept:

Prisåtgärd (Price Action) – Det här är rörelsen av ett pris över en viss tid. Om du kan läsa detta kan du även kontrollera marknadens riktningsförskjutning. Du kan säkert handla baserat på återkommande prismönster.
Konfluens – Det här är en punkt på marknaden där åtminstone två nivåer skär varandra eller en nivå och en signal som bildar en sammanflödig punkt. Det viktigaste att komma ihåg här är min T.L.S. Princip eller Trend Level Signal.
Här är några vanliga exempel på sammanflödet som jag letar efter:

En uppåtgående eller nedåtgående trend
Exponentiella glidande medelvärden (t ex 8 och 21-dagars EMA på det dagliga diagrammet)
Statiskt stöd och motståndsnivåer
Evenemangsområden
50% till 61,8% retrace-nivåer
Det finns även andra former av sammanflöde och jag diskuterar detta koncept mycket djupare i min kurs och medlemmens område.

När jag insåg att jag kunde koka ner mitt tekniska tillvägagångssätt för att leta efter några viktiga marknadsförutsättningar, hade det en stor effekt på min handel. Jag satt inte längre där och stirrade på flera indikatorer varje dag och försökte desperat att känna av deras motsägelsefulla signaler. När jag upptäckte hur man använder prisåtgärder i kombination med naturligt förekommande diagrambaserad sammanflöde, upphöjde förvirringens slöja ifrån mig.

Utnyttja kombinationen av konfluens och prisåtgärdssignaler
När jag tittar på marknaderna söker jag efter uppenbara tecken på ett Price Action-mönster som har sitt ursprung i en sammanflödande punkt på marknaden.

Den enda anledningen till att dessa saker är “självklara” för mig är givetvis att jag har lagt in timmarna för att lära mig att upptäcka dem. Lyckligtvis kan alla enkelt lära sig att göra detsamma.

Att kombinera sammankopplade prisåtgärdssignaler med högre tidsramar och lågfrekventa tillvägagångssätt är det mest kortfattade sättet att beskriva min handelsfilosofi och tillvägagångssätt. Det finns uppenbarligen mer än det jag har beskrivit här, och du måste verkligen se många exempel innan allt sjunker in ordentligt. Jag har destillerat ner allt jag har lärt mig i 15 år + som handlare till ett omfattande träningspaket som enligt mig är det snabbaste sättet att lära sig det bästa sättet att handla.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here