Du är upptagen, jag är upptagen, alla är upptagna, eller hur? Jag har goda och dåliga nyheter. Den goda nyheten är att det spelar ingen roll om du är upptagen eftersom du kan lära dig att handla ordentligt oavsett vad ditt schema är. Den dåliga nyheten är att du inte kommer bli rik snabbt.

Vänta, det finns mer bra nyheter …

I dagens lektion ska jag visa dig den 30-minuters handelsrutin som jag har utvecklat för mig själv som sparar mig massor av tid och mental stress och förbättrar i slutändan min livsstil. När jag religiöst börja följa denna rutin och antog mentaliteten att placera mina affärer, steg jag bort och lät marknaden bara “göra sin sak” – mina handelsresultat förbättrades dramatiskt.

Min 30-minuters handelsrutin:
De två huvudkomponenterna till min 30-minuters tradingrutin är …

# 1. New-York-Close-End-of-Day diagram-analys

End-of-day diagramanalys innebär i grund och botten bara att du gör din dagliga analys efter att marknaden har stängts. Nu är den knepiga delen här, att olika diagramleverantörer kommer att visa olika nära tider på sina dagliga bars, vilket är bara dumt. Nära klockan 17:00 i New York, är det verkliga slutet på Forex marknaden, det är slutet på handelsdagen. Om du inte har rätt 5-dagars New York nära-diagram, måste du hämta dem genom att klicka på den tidigare hyperlänkade texten.

Poängen här är att vi vill göra våra handelsbeslut på det dagliga diagrammets tidsram och vi tittar bara på dagliga bars som har stängt. Så det spelar ingen roll om du bor i Sverige, Tyskland eller Australien, se bara till att du tittar på de tidigare stängda dagliga staplarna; om den nuvarande dagliga bars fortfarande är öppna.

Vi spenderar bara 30 minuter eller mindre, per dag, analyserar marknaderna och fattar våra handelsbeslut.

# 2. Ställ in och glöm

Nästa del av 30-minuters handelsrutinen är min uppsättning och att jag glömmer handelshanteringsmetoden. Detta tillvägagångssätt tjänar ett par syften. Den första och viktigaste är att det i stor utsträckning eliminerar potentialen för mänskliga fel (du gör misstag) genom att vara alltför involverad i dina affärer när de är levande.
Du måste helt enkelt acceptera att du måste låta marknaden “göra sitt” genom att ta bort det mesta av dig själv ut ur ekvationen när du trycker på köp- eller säljknappen.

Ställ in och glöm-handelsättet handlar om att avsiktligt undvika bli beroende av att titta på diagrammen. Detta är det näst största syftet med min “ställ in och glöm-sättet”; det frigör din tid. Du kan ställa in din handel och helt enkelt gå och spela golf eller välja något annat – sport eller hobby. Du måste lära dig att släppa taget och låta marknaden ta dig ur dina affärer istället för att ständigt försöka avsluta handeln manuellt eftersom du har ett behov av att vara i kontroll. Lita på mig, det enda du kan 100% kontrollera på marknaden är DIG SJÄLV.

Undantag från reglerna:

Begreppet ”set och forget” är inte en perfekt vetenskap och jag avslutar ofta handel innan den når mitt förplanerade mål, eller kan jag flytta ett mål längre ut om marknadsförhållandena ser bra ut.

Men jag flyttar aldrig stop-loss. Om det finns en stor signal i motsatt riktning av handeln där jag befinner mig i, kan jag då avsluta handeln innan mitt stopp slås ut, men detta händer sällan.

De största fördelarna med 30-minuters handelsrutin …

Att handla i denna lågfrekventa strategi för minskad engagemang är verkligen det bästa sättet att handla och det är verkligen ett “win-win” -scenario. Själva handeln som fokuserar på dagliga diagram, ökar dina chanser att tjäna pengar på lång sikt och det ger dig ledig tid och möjligheten att spendera 30 minuter eller mindre per dag på handel.
Den mentala sinnesstämningen som du kommer att få från fokus på dagens-slut-diagram och handel med minskat engagemang är sinnesstämningen du behöver handla med ordentligt.

Den korrekta affärsinriktningen är inte lätt att komma fram och de flesta handlare framkallar den helt felaktiga handeln genom att handla för mycket och fokusera på dahens diagram för mycket. En 30-minuters handelsrutin låter dig bearbeta (öva) en vinnande affärsinriktning.
Du är upptagen, vi är alla upptagna och du kan inte spendera 5 timmar om dagen och stirra på dina diagram! 30-minuters handelsrutinen kommer inte bara att göra det möjligt för dig att passa in i ditt schema, men när du väl börjat bygga upp ditt handelskonto kommer du verkligen skörda belöningarna.

Du kommer att inse att du kan tjäna pengar utan att “arbeta”. Du ställer upp handeln och du lämnar den, kommer tillbaka och kolla in den nästa dag. Om du får en stor signal mot din position, som tidigare nämnts, låt den bara vara.

Genom att handla i slutet av dagen och vänta på de uppenbara dagliga diagramhandlarna, kommer du naturligtvis att få bättre affärer än någon dagshandel. Mindre antalet transaktioner betyder också färre transaktionskostnader (avgifter, provisioner, spreads) som kan äta bort ditt handelskonto snabbare än du tror. Sammantaget är detta 30-minuters-tillvägagångssätt bara det bästa sättet att handla, lita på mig, jag har hållit på med detta i ungefär 16 år.
Exempel på en 30-minuters handelsrutin:

Jag börjar vanligtvis min dag genom att ”skanna” igenom mina favoritmarknader. Jag tittar främst på den långsiktiga trenden och den närmaste dagliga diagramutvecklingen. Jag kan titta på veckans diagram först och titta på det dagliga diagrammet sedan. Detta ger mig en bra uppfattning om en marknad och jag kan snabbt och enkelt se nyckel-nivåerna såväl som det nuvarande marknadsförhållandet.

Om jag upptäcker en dag-signal som jag är intresserad av kommer jag snabbt att notera det i min handelsdagbok och sedan efter att min analys är klar kommer jag att komma tillbaka till det och bestämma om jag vill handla det eller inte.

I det dagliga diagrammet nedan hade priset bara studsats upp från en väldigt stark/viktig stödnivå när den bildade bullish pin bar som lyfts fram:

Därefter kommer jag att komma tillbaka till den signalen och jag kommer bestämma om jag vill handla det eller inte. Om jag gör det, bestämmer jag helt enkelt min stop-loss-placering FÖRST, då bestämmer jag mitt resultatmål och ställer in min positionsstorlek. Om en riskavgift på 1: 2 eller mer inte är möjligt, kommer jag att sikta på 1: 1 eller 1: 1.5, jag anser aldrig ens någon mindre riskbelöning än 1: 1.

Jag kommer normalt att övervaka en handel jag är i, var tolfte timme eller så efter de närmaste dagarna. Jag kontrollerar inte oavsiktligt det eller tittar på natten när jag ska sova. En stor anledning till att jag inte gör det är att jag aldrig riskerar mer pengar än jag bryr mig att förlora. När du börjar ta upp din risk utöver vad du är bekväm med, är du dömd att börja stirra på de här diagrammen hela natten och det kommer att orsaka att du gör alla typer av misstag.

Låt handeln springa och låt marknaden göra jobbet – du behöver inte ta 90% av tiden!

Du kanske vill använda din handelsdagbok varje dag för att skriva in hur du känner, vad du tänker och bara för att hålla dig ansvarig för någonting. Över tillräckligt med tid kommer du att se trender och mönster om dina känslor och dina handelsresultat. Det finns verkligen inget sätt på hur bra en handelsjournal kan vara, och jag rekommenderar starkt att alla nybörjare eller erfarna handlare använder en på ett konsistent sätt.

Slutsats
En 30-minuters handelsrutin kan omvandla din handelskarriär.Målet är att utveckla rätt handelsvanor, det är hur du tjänar pengar i det här spelet. Det är inte annorlunda än att få bra fysisk form; du börjar med en rutin, som kanske kan vara lite “tråkig” i början, men du fortsätter att trycka och fortsätta att lita på rutinen och resonemanget bakom det. Då börjar du med tiden se resultat och det förstärker vad du har gjort och du kommer att börja njuta av rutinen. Det är på denna punkt som vanor är födda och då förändras livet.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here