Alla vet att huvudbelöningen för att bli en framgångsrik handlare är pengar men du kommer att bli belönad med mycket mer än bara pengar om du blir en framgångsrik handlare. Pengar är förmodligen det minst värdefulla belöningen du kommer att få från att uppnå en konsekvent framgång på marknaderna.

De mest värdefulla belöningarna för att bli en framgångsrik handlare är de mindre konkreta -självupptäckt, personlig utveckling, sann personlig frihet och den verkliga betydelsen bakom dygder som tålamod och disciplin. Dessa är de saker som kommer att sitta fast i dig för alltid och kommer att förbättra ditt liv såväl som dina relationer med andra människor, mycket mer så än bara pengar ensamt kan göra …

1. Hur känns frihet egentligen?
Enligt min åsikt är den enskilt största belöningen för att vara en framgångsrik handlare att få sann personlig frihet från 9 till 17-jobb. Handel ger dig verktygen och möjligheten att fly från det jag kallar dagens slaveri.

Det kommer inte vara lätt, det kanske inte händer alls för dig men jag är väldigt glad att vi genom att lära oss kunna handla, kan potentiellt tjäna vår egna frihet och undkomma “matrix” som hela tiden finns där. Gilla det eller inte, i dagens samhälle spelas det om pengar och du spelar antingen spelet eller lever i bästa fall ett mediokert liv. Jag var aldrig den typ av person för att bosätta mig nånstans eller att bara acceptera att jag var tvungen att spendera hela mitt liv för ett företag och ge dem de bästa åren av mitt liv i gengäld för pengar och långt mer än vad jag egentligen var värd.

Så, för mig, att lära sig hur sann frihet känns är den största belöningen att bli en framgångsrik handlare. Alla pengar i världen betyder inte någonting om du inte har tid att njuta av det och handel så som jag gör – swinghandel med fokus på högre tidsramar och en Set and Forget-strategi låter mig ha och njuta av den mest värdefulla varan; tiden.

2. Hur man utvärderar risken mot belöning av någonting
Om du gör dig till en konsekvent framgångsrik handlare kommer du säkert också att vara en mästare för att bestämma risken för att belöna någon situation, tjänst eller produkt. Tanken med en framgångsrik handlare är en som ständigt mäter risk och samtidigt utreder vad den potentiella belöningen kan vara, för att slutligen fatta ett beslut. Detta är naturligtvis nödvändigt för handel men är också en stor skicklighet att kunna användas i nästan alla andra situationer i ditt liv.

Till exempel, låt oss säga att du behöver få en annan bil. Om du tänker på inköpet så tänker du noggrant på risken mot att du köper en ny bil eller köper en begagnad bil. Genom den processen kommer du förmodligen att dra slutsatsen att risken att förlora cirka 11% av en ny bils värde så snart du kör den är förmodligen inte värt belöningen att ha bilen när du förmodligen kan hitta samma bil fast lite begagnat och effektivt få 11% rabatt på den. Inte alla tycker så här om varje situation, men framgångsrik handel kommer att innebära denna typ av tänkande i dig och det är nästan alltid en bra sak.

3. Det sanna värdet och innebörden av tålamod och disciplin
Alla vet att tålamod och disciplin är väldigt viktiga och värdefulla dygder, men få människor förstår verkligen hur mäktiga de kan vara som en framgångsrik handlare gör. Det enda sättet att komma till den punkt där du tjänar pengar på marknaderna under en månad, är genom att vara konsekvent ha tålamod och disciplin.

Allt detta kan låta som en kliché för dig vid denna tidpunkt men det är bara för att det är så sant; tålamod och disciplin ger dig pengar snabbare än någonting annat när det gäller handel. Jag har skrivit många artiklar som förklarar varför detta är sant, så jag kommer inte in i alla detaljer i dagens lektion men du bör inse att en av de bästa sakerna du lär dig genom att bli en framgångsrik handlare, är vad tålamod och disciplin faktiskt innebär och hur värdefulla de är. När allt kommer omkring för att bli en framgångsrik handlare måste du lära dig att vara tålmodig och disciplinerad inför ständiga frestelser (över-handel och överhävning) och inte många kan göra det konsekvent.
Framgångsrik handel kommer att lära dig att styra dig själv i frestande situationer genom att vara inriktad på den långsiktiga belöningen snarare än vad som känns bra nu “.

4. Hur du kan förbättras som person
Processen att bli en framgångsrik handlare och de saker du behöver acceptera och förändra inuti dig själv för att bli en, kommer att leda till att du blir en bättre version av dig själv. Du hittar inte en lat, rörig, otålig och odisciplinerad person som också är en framgångsrik handlare; den personen existerar inte. Slutresultatet är att du har sann frihet, du har behärskat ditt egna sinne, du förstår den potentiella riskbelöningen för varje situation du kanske befinner dig i och kanske viktigast, du har blivit en bättre version av dig själv.

5. Maktens enkelhet
Slutligen kanske den mest livsföränderliga sak – makten av enkelhet i inte bara handel utan alla delar av mitt liv. När jag började se makten av enkelhet i handeln, började jag också tillämpa samma filosofi på andra delar av mitt liv, där jag också fick givande resultat.

Nyckeln för att bli en framgångsrik handlare är att du behöver utveckla och konsekvent genomföra de typer av vanor och processer som inte bara kommer att göra dig pengar på marknaden utan även göra dig till den bästa möjliga versionen av dig själv.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here