Ed Seykota

Ed Seykota är en av de mest kända finansaktörerna i världen. Under tolv år ökade han inkomsten från fem tusen dollar till femton miljoner. Hans silhuett beskrevs i boken “The Market Wizards”. Seykota är författare till ett populärt talesätt som betonar vik9-Zostan-czarodziejem-04-seykotaten av kapitalförvaltningen:

“På marknaden finns både de gamla och de modiga. Men inte alla är gamla och modiga på samma sätt”.
Idag vill jag presentera en tips som denna ovanliga man gav och att göra det på det mest enklaste och lättillgängliga sätt, utan onödigt prat, bestämde jag mig för att publicera ett klipp med en inspelad sång som Ed Seykota utförde med sina vänner. Enligt historien spelade han den låten på grund av ständiga frågor av andra personer angående reglerna som är ganska enkla och universella. Jag tror att inspelningen kan vara till nytta för oss alla. Med piska menar de antagligen trycket från trenden (att den ska växa till himlen) och med såg – en minskning av förluster.

Sammanfattning av Sykotas regler:

1. Spela med trenden

2. Skära av förluster

3. Hantera risker

4. Använd Stop Loss

5. Håll i system och regler

6. Lyssna inte på nyheter – du måste själv fatta alla beslut!

Låten är rolig, men innehåller ett djupt budskap. Reglerna är verkligen mångsidiga och jag tror att en sådan allmän abc-bok fungerar oavsett vilken investeringsteknik som används. Iakttagande av så enkla principer kan inte ge oss säkra vinster, men säkert förebygger det många obehagliga situationer, som t.ex att när vi återställer ett konto.

Filmen är fritt tillgänglig på internet.