1. Passion

De bästa handlarna spekulerar inte bara för pengar, utan för att de verkligen njuter av de intellektuella och känslomässiga utmaningarna som marknaden ger. Om du vill bli en framgångsrik handlare måste du behärska dig i en mästerlig grad. De flesta människor kan inte klara det här eftersom de kan bäras av emotionella impulser, de vill bara bli rika snabbt, och detta stör deras bedömning, logiskt/objektivt beslutsfattande och planering. Du måste först och främst acceptera den mentala utmaningen som handel medför och njuta av det.

2. Tålamod

Du kommer nog att tänka, “Naturligtvis behöver jag tålamod att framgångsrikt handla.” Det verkar så enkelt, nästan banalt och ändå visar så få handlare tålamod med spekulation.

Tålamod i handel innebär att man väntar på strategins premiss och signalets fulla form. Det innebär också att du ger dina positioner tid att arbeta för dig och inte får panik. Tålamod är också ett tillvägagångssätt där du fokuserar på “skogen” och inte bara på ett “träd”, vilket leder till att man undviker frestelser som lurar på marknaden och fokuserar på en större bild av situationen.

Om du är en otålig person, kämpar du förmodligen med handel, men det betyder inte att du inte kan lära dig att ha tålamod. Du behöver bara förstå att tålamod gör det möjligt för dig att tjäna pengar snabbare än när du inte visar det. Om du riskerar för mycket (du är ej tålmodig) kommer du att förlora pengar och du kommer naturligtvis att vara långt bort från en bra lönsam handel.

3. Disciplin

Disciplin och tålamod är nära besläktade. Skillnaden är att disciplinen innebär att man håller fast vid strategin och handelsplanen och avstår från att göra kontinuerliga förändringar i din metod efter varje förlorande affär. Så du måste hålla fast vid din strategi med disciplin, oavsett om det är en bra eller lite värre period och du måste förstå att strategin behöver tid för att spela en rad transaktioner så att den kan fungera till din fördel.

Om du ständigt byter metoder kommer du aldrig riktigt ifrån marken. Som jag nämnde tidigare behöver varje fördel först en serie transaktioner för att se hur det kommer att ske. Om du inte får tillräckligt med det, ser du inte riktigt strategins kraft eller lönsamhet.

4. Förtroende och självständighet

Att tjäna som en näringsidkare är möjligt, men först och främst måste du lita på dig själv. Om du fortfarande litar på andras åsikter betyder det att du inte är redo än. Du måste lära dig din strategi och behärska den och lita bara på dig själv och dina instinkter.

Visst kommer du inte bli en professionell näringsidkare med hjälp av andra människors signaler eller av att läsa vissa webbplatser. Du måste lära dig hur man läser prisrörelser på marknaden, till exempel genom prisåtgärder och därmed dra slutsatser och fatta egna beslut. Kom alltid ihåg att ingen tar hand om dina pengar eller ett handelskonto än dig själv.

5. Säkerhet

När jag säger “säkerhet” menar jag ekonomisk säkerhet. Ditt sinne ska vara fri från “behov av handeln.” Om du känner att du “behöver” handla för att vara lycklig eller lyckas i livet, kommer du att bli för känslomässig och förlora pengar.

Människor som känner att de inte har något annat alternativ än handel, börjar med fel inställning, vilket definitivt inte är vad du vill. Att vara tydlig, tyst och fri från känslomässiga sinnestillstånd kan uppnås när du har en “Plan A” och ett jobb som gör det möjligt för betalning av räkningar etc. Handel kan vara din “Plan B”, men framför allt måste du ha en säker “Plan A” så att det kan vara möjligt att utveckla och upprätthålla ett lämpligt sinnestillstånd, vilket i slutändan gör att du kan bli en heltidshandlare.

6. Fördelen

Slutligen behöver du en fördel om du vill fortsätta handla. Fördelen är ingenting annat än en marknadsföringsstrategi och betyder “händelse” eller bildning på marknaden som ger dessa en fördel över de slumpmässiga ingångarna.

Detta betyder inte att varje transaktion kommer att vara lönsam. Det betyder emellertid att om vi följer vår strategi i en rad transaktioner kan vi få positiva förväntningar. Det betyder att jag hoppas kunna tjäna mer än en dollar i en serie transaktioner för varje dollar jag riskerar. Detta beror givetvis också på din utgång från transaktionen och pengahanteringen.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here