Analogier och metaforer kan vara ett bra inlärningsverktyg. Vid en första anblick verkar handel och boxing inte ha mycket gemensamt – två killar slår varandra med kraftiga slag vs. man gör sofistikerade beslut på finansmarknaden – de underliggande principerna visar många likheter.

1. Du kan inte undvika att förlora

Även om de bästa boxarna har bra reflex och är väldigt snabba på foten, kommer de fortfarande att få stryk många gånger under sin karriär. Det är omöjligt att inte bli slagen alls. Att handla betyder inte att du kommer att förlora; Det är en del av spelet.

Det går inte att undvika förluster och de kommer att inträffa ofta. Det är inte ens nödvändigt att undvika förluster och försöka bevisa att dina beslut innebär en katastrof. En professionell trader tar sina förluster och tittar rakt framför sig. Han förlorar inte sitt fokus och väntar på nästa slag.

2. Undvik den viktigaste slagen

Återhämtning är helt normalt. Men samtidigt måste du undvika den stora slagen. Du måste vara snabb. Ett ögonblick av ouppmärksamhet kan innebära ett slut.

Du måste kontrollera din risk hela tiden och definiera ditt värsta tänkbara scenario. Använd en lämplig positionering, skydda din handel med SL och låt aldrig handel slå ner dig.

3. Du behöver inte gå för knockout

Förutom att vinna genom knockout kan man även vinna på poäng. De bästa boxare vet att man måste både träffa effektivt och landa effektivt rena slag.

Svårare än så ska det inte behöva vara. Regelbundna och välgjorda vinster kommer att läggas upp.

4. Kontrollera dina känslor. Att kliva upp i ringen = den mentala kampen

Tankarna navigerar i fel ritning ifall man avviker från målet och agerar känslomässigt.

Som handlare har du ingen riktig motståndare. Den sitter mellan dina egna öron och styr din egen humör och tillstånd, och är viktig framgångsfaktor för din handel. En förlust kan orsaka en nedåtgående känslomässig spiral, där handlare förlorar mycket mer än nödvändigt.

5. Beredning

Varje plan och beredning är annorlunda eftersom varje tillfälle är unikt. En boxare måste först analysera motståndaren; hitta hans styrkor, svagheter och unika egenskaper, för att sedan komma med en spelplan. Han kan inte bara använda samma förberedelser.

Ett vanligt misstag bland traders är att använda en metod på olika marknader och tidsramar. Volatilitet och momentum förändras hela tiden; olika marknader rör sig på olika sätt. Därför måste en handlare anpassa sin handelsmetod varje gång han kommer in i handeln och utvärderar marknadsförhållanden.

6. Du måste reagera                

Även om boxare förbereder en spelplan, är han alltid redo att ändra farten. När hans motståndare beter sig annorlunda än förväntat eller visar svaghet, är han redo att ändra sin spelplan direkt.

Traders är för statiska. Så fort något oväntat inträffar ändrar man sin handelsplan (även om man följer sina regler) eller råkar ut för ekonomisk katastrof.

7. Ställ dig upp

Tyson, Holyfield eller Ali är namn du säkert känner igen. De arbetade hårt utan att veta hur deras framtida karriär skulle se ut; De kämpade varje dag.

En trader måste följa en liknande väg. Du kan inte bara bestämma dig för att vara en vinnande trader. Du kommer sannolikt att gå igenom flera konton, förlora pengar i månader och ibland även år; du måste arbeta 7 dagar i veckan, 12 timmar om dagen, utan att veta om alla dina ansträngningar kommer att löna sig, men du kan aldrig glömma ditt mål.

8. En mästare

De bästa boxare är de som har fulländat grunderna i boxning; De bästa boxare behöver inte utveckla speciella tekniker eller tricks; de är bara mästare på vad som verkligen betyder något.

Om du behärskar grunderna, har du en chans att lyckas. För att kunna utföra en analys, måste du förts kunna grunderna, förstå de grundläggande principerna för statistik och varians, ha en stabil position-dimensionering och riskhanteringsstrategi; Kom ihåg: Trading handlar inte bara om nya och bättre indikatorer.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here