Om jag hade en tidsmaskin, är en av de saker jag skulle göra är att gå tillbaka i tiden till när jag först började min handelsresa och berätta för mig själv allt vad jag nu vet om handel. Det skulle ha kraftigt ökat mitt framsteg som handlare och betydligt minskat min inlärningskurva.

Tyvärr finns det inga tidsmaskiner än. Lyckligtvis för dig kan jag dock dela med mig de viktigaste handelsläxorna jag lärt mig under de här 15 år av handel och analyser av marknaderna.

Här är åtta av de viktigaste sakerna jag önskar jag visste när jag började handla och som du kan dra nytta av just nu …

Det är lättare att “överhandla” än du tror
Överhandel är förmodligen en term du har hört förut, men vad betyder det egentligen?

En av de största sakerna jag insåg när jag blev en mer erfaren handlare var att under de första åren av min handel så överhandlade jag ofta och visste inte ens om det.

Det är extremt enkelt att ge en ursäkt för affärer och övertyga dig själv om att du har en bra anledning till en viss handel, men det verkliga testet av en handel är helt enkelt huruvida det uppfyller din handelsstrategi och handelsplanskriterier. Det förutsätter givetvis att du har behärskat en handelsmetod och har byggt upp en handelsplan från den. Du måste göra båda så att du kan utveckla en viss struktur och rutin i dina handelsprocesser och så att du kan se om du överhandlar eller ej.

Kort sagt är överhandel när du tar någon handel utanför din fördefinierade handelsstrategi och handelsplan. Det är ett väldigt enkelt misstag att göra, särskilt för nybörjare, och den är också ett väldigt, väldigt dyrbart misstag.

Indikatorer är slöseri med tid
Denna insikt skulle ha sparat mig många timmar av frustration och huvudvärk. Om jag hade vetat att indikatorer bara är ett gigantiskt slöseri med min tid och energi, skulle det ha minskat betydligt min inlärningskurva. Så det här är din chans att förkorta ditt genom att läsa mina inlägg om detta ämne.

Jag vet att indikatorer kan verka attraktiva och fina i början för de gör att du känner dig sofistikerad när någon ser dem över din datorskärm, men det är bara slutet på deras användbarhet.

Handelsbranschen och handelsutbildare tycker om att paketera indikatorer och marknadsföra dem eftersom de är lätta att sälja. Aspirerande handlare är väldigt snabba att falla för bluffen att indikatorer kommer att “hjälpa” dem.

Det är ganska uppenbart om du tänker på det logiskt … alla indikatorer härrör från prisåtgärder, så att analysera dem ger dig ingen fördel på diagrammets råa prisåtgärder. Allt det gör är att lägga till ännu en variabel för dig att tänka på och du behöver inte göra det. Handelsframgång för mig kom från att minska och eliminera variabler, inte lägga till dem.

Visst kan glidande medelvärden snabbt rikta ögonen mot trender och värdera områden (stöd / motstånd), men bortom ett par glidande medelvärden använder jag inga indikatorer. Jag använder sällan glidande medelvärden men de kan vara bra för nybörjare att hitta trender och nivåer.

Om du inte kan läsa och handla utifrån diagrammets råa prisåtgärd kommer du att arbeta ifrån andrahanddata och det är uppenbarligen inte idealiskt. Jag lär mina medlemmar exakt på samma sätt som jag handlar prisanalyser utan några indikatorer förutom ett par glidande medelvärden på de dagliga diagrammen ibland.

Korta tidsramar är väldigt farliga
Många av dessa punkter är sammankopplade. Till exempel är överhandel ofta orsakad av att titta på korta tidsramar, som de som är under 1 timmars diagram. Om jag kunde gå tillbaka i tiden skulle jag verkligen förklara för mitt tidigare “jag” vikten av att handla högre tidsramar istället för lägre tidsramar.

Att stirra på ett 5 eller 30 minuters diagram kommer att få dig att överhandla eftersom du kommer att tro att du ser en massa potentiella affärer som faktiskt bara är marknadsstörningar. Det finns även många fler signaler på de korta tidsramarna som kommer att misslyckas, helt enkelt för att dessa tidsramar inte är lika viktiga som dem högre tidsramarna. Så du kanske ser en snygg handelskonfiguration som passar dina handelsplanskriterier, men eftersom den inte bär stor vikt på ett kortsiktigt diagram har det en högre chans att misslyckas än en liknande signal på en 4 timmars eller ett dagligt diagram till exempel.

Affärer behöver tid och utrymme för att spelas ut
Handlare gör ofta misstagen att inte ge sina affärer den tid eller det utrymme de behöver för att spelas ut.

Det betyder att vi måste vara mer tålmodiga och ta en mer “set and forget” -strategi, men vi behöver också ge våra affärer mer utrymme att spela ut, vilket innebär bredare stop loss.

Du kan inte undvika att förlora affärer
Vissa handlare får mycket problem eftersom de försöker att “undvika” att förlora handel. Du kanske inte ens vet att du gör det här men du är förmodligen skyldig med det, som jag var i mina tidiga handelsdagar.

Om du gör saker som: Handel utan stop loss, flyttar stop lossen till breakeven för tidigt / varje handel, tar små vinster (mindre än 1R), stänger handel innan den slår din stop loss till ditt förutbestämda 1R riskbelopp och gör andra liknande känslomässiga handelsmisstag, du försöker undvika förluster och det här är en fel inställning, min vän.

Förluster är en del av handeln och du måste förlora för att vinna, så att säga. Nyckeln är att se till att de förluster du tar är en vanlig del av din handelsgräns. Det betyder att du tar bra affärer som uppfyller dina handelsstrategiska kriterier och de förluster du har är bara bra affärer som inte fungerar som alla handelsmetoder.

De förluster du kan och bör undvika är de som kommer från överhandel och att du inte handlar enligt din plan, så håll dig till din metod.

Dessa förluster är “dåliga förluster”, inte de normala förlusterna som jag just nämnde, och du borde försöka undvika dem. Kom bara ihåg att vissa förluster är normala och kan inte undvikas, även om du handlar med disciplin och tålamod. Det är därför du alltid måste hantera din risk korrekt.

Simpelheten är kraftfull
Att förenkla din handelsstrategi från dina diagram hela vägen till ditt handelskontor är en stor insikt jag skulle ha sagt till mitt tidigare jag om jag kunde gå tillbaka i tiden till när jag började handla.

Du behöver inte fem datorskärmar med diagram som är stämplade med indikatorer och CNBC spelandes på TVn. Särskilt för nybörjare är dessa saker lite mer som distraktioner och onödiga variabler som kommer att förvirra ens tänkande.

I min artikel om en minimalistisk handelsmetod går jag in i detalj om hur du förenklar din handelsstrategi och ditt liv, som kan förbättra ditt handelsresultat väsentligt.

Det betyder mindre affärer, mindre tid på diagrammen, mindre skräp på dina skärmar och mindre rodnad och förvirring i ditt sinne. Alla dessa är byggstenar i mitt handelssätt och en stor anledning till att jag äntligen blev en framgångsrik handlare.

Fokus på handelsprocessen, inte på handelsvinsterna
Jag vet att några av er som följer mig regelbundet kanske ser mig lite som av en “trasig vinylskiva” med den här punkten, men det är bara för att det är så sant. Du kan helt enkelt inte bli en framgångsrik handlare om du är enbart eller alltför fokuserad på “vinster”, “belöningar” och de stora höga handelsmålen som alla självklart vill uppnå.

Att bli en bra handlare är det som ger dig pengar på marknaden. För att bli en bra handlare måste du vara skicklig i ditt tillvägagångssätt och det innebär att utveckla en förmåga att hantera din handelsstrategi och behärska dig själv och ditt beteende på marknaden, om någon av dem saknas kommer du inte att lyckas. Du kan bara nå dessa saker genom att fokusera och bli passionerad om handelsprocessen och glömma vinster och belöningar.

Ju mer du fokuserar på processen och att bli en bra handlare, desto mer kommer pengar och vinster att bli attraherade till dig över tiden. Men när du är alltför fokuserad på vinster / belöningar leder det dig till att begå alla handelsfel som jag pratar så mycket om att överanalysera, överhandla och överhämta ditt konto eftersom du försöker “tvinga “framgången istället för att tjäna upp det på rätt sätt.

T.L.S. (Trend, Level, Signal)
Genom mina års erfarenhet av handel har jag insett att marknadsanalyser och handelsposter kan kokas ner i T.L.S. eller Trend, Level (nivå), Signal.

Handlarna försöker allför mycket analysera nyheter, indikatorer, att använda expertrådgivare och mekaniska handelssystem, när de i verkligheten allt som de behöver fokusera på är T.L.S. Om dem komponenterna är in synk så har du en potential för en bra handel. Min poäng är; din handelsstrategi behöver inte vara komplicerad eller involvera nyhetsanalyser, indikatorer eller riktigt något utanför marknadens trend, viktiga diagramnivåer och prisåtgärder. Detta är hur jag lär mina studenter att handla och det är förmodligen det största rådet jag skulle ge mig själv om jag kunde resa tillbaka i tiden ca 15 år och prata med mitt tidigare “jag”.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here