Vill du vara en professionell handlare? Vet du exakt vad det innebär? Hur ser din dag ut? På vilket sätt ska du handla? Dagliga diagram, 4-timmars diagram, tick-diagram? Hur mycket tid ska du sitta framför datorn? Hur ser din förberedelse ut? Var ska du göra det, när ska du göra det, vilka verktyg ska du använda? Hur säkerställer du din mentala hälsa och en tillräcklig balans mellan arbete och privatliv? Träning, tiden du kommer att spendera med din familj och dina vänner? Hur ser ditt kontor ut? Det finns massor av frågor du måste svara på innan du gör ett steg framåt.

Dessa frågor kan vanligtvis kategoriseras i

a) vad du vill ha och

b) hur du organiserar dig själv för att få det du vill ha.

Du behöver ha en väldigt tydlig bild i ditt sinne om hur ditt liv kommer att se ut, precis som du behöver ha en väldigt tydlig bild på din framtida handel. Jag tror att många människor har en romantisk syn på livet, medans andra drunknar i panik. Det här jobbet är inte för någon med svagt hjärta. Du måste känna dig bra, eftersom du går in i ett förhållande som kommer att påverka ditt dagliga liv – från dina sociala relationer, till hur du känner dig generellt på både bra och negativa sätt. Det kommer att förändra dig som en person och det kommer att lära dig mycket om dig själv. Om du glömmer det kommer marknaden att svälja dig. Om du tämjer det kommer du att göra och känna saker som du aldrig ens drömde om tidigare. Du måste vara villig att gå in 100%. Hela ditt liv måste anpassas för framgång på marknaden. Det betyder inte att du ej kommer att ha tid för andra saker. Du behöver bara vara väldigt organiserad och otroligt disciplinerad. Det finns ingen tid för Youtube eller sociala medier, eller vad som helst. Du måste kunna säga nej till något när det gäller dina viktigaste handelstider. Dessa 3-4 timmar om dagen är dem viktigaste och ingen kan störa det. Stäng dörren, sätt på hörlurarna och glöm resten av världen. Det finns ingen multi-tasking. Bara du och marknaderna. Gör en sak i taget, men gör det rätt. När du hänger med dina vänner kolla inte ner på din galna telefon. Och när du jobbar med marknaderna, prata inte med dina galna vänner (;-)). Bara för att du är hemma betyder inte att du är redo för att umgås. Det här är ditt jobb. Du och dina vänner måste respektera det.

Jag har lärt mig att strukturera min dag för att nå absolut topp-prestanda under varje enskild handelssession som jag tar.

Tidig morgonrutin: alltid densamma

Jag tittar inte på min telefon och / eller skärmen i ungefär 1 timme efter att ha vaknat. Jag vaknar upp klockan 7, gör frukost till min fru, tar henne till jobbet. Jag kommer hem, tränar yoga och sträcker i 1 timme. Klockan 9 är jag färdig med träning för dagen, såvida jag inte kampsportsträning på eftermiddagen (2 gånger per vecka). Jag tar en dusch och äter frukost. Dessa tre steg ser alltid likadana ut.

Den sena morgonrutinen

Klockan 10 är jag vanligtvis redo att slå på kontoret. Jag använder Wunderlist för att organisera och påminna mig om eventuella kommande saker och mina dagliga återkommande uppgifter som: granska gårdagens affärer, svara på meddelande, skriva artiklar och så vidare. De uppgifterna jag gör varje dag är faktiskt likadana, men jag gör inte alltid dem i samma ordning eller på samma sätt. Detta är otroligt viktigt för mig. Jag är en kreativ person, och jag hatar dullness. Om jag måste göra samma sak varje dag på samma sätt, kommer jag att bli deprimerad, förlora produktivitet och inte göra någonting längre. För att hålla upp produktiviteten måste jag blanda upp saker. Det här är lätt att göra: Ibland spelar jag bara videospel i 2 timmar innan jag gör någonting. Eller jag skriver en artikel på morgonen innan jag äter frukost. Eller jag skriver det på kvällen efter handel. Viktigt är att jag får det gjort.

Lunchtime: Äta, titta, sova

Jag tar en tupplur på 20 minuter, det är viktigt att jag kan vila i 1 minut och sedan känna mig uppdaterad för de kommande 10 timmarna av arbetet. Att jobba och äta samtidigt är en bra sak för mig. Mat är heligt och du måste värna om det. Jag lagar vanligtvis något till mig själv. Att äta ute varje dag gör mig galen och jag gillar att räkna min kaloriintag. Medans jag äter ser jag något avkopplande.

Eftermiddag: kreativ tid

Morgonen är reserverad för rutinmässiga uppgifter som att svara på meddelande och ta hand om administrativa saker, prata med våra programmerare och utvecklare, boka/köpa saker och ta hand om visum osv. På eftermiddagen föredrar jag att göra saker som kräver lite mer hjärnmassa. Intervjuer, skriva artiklar, granska mina affärer från igår, arbeta på min strategi, och arbeta på affärsidéer osv. På eftermiddagen är jag mer produktiv med dessa saker än på morgonen.

Middagstid: Lätt och full av energi

Social tid! Under veckan har jag inte mycket av det och det är okej. Jag hämtar min tjej från jobbet och äter middag med henne, försöker att spendera kvalitetstid. Det betyder, ingen telefon, inga störningar alls. Du börjar nog känna av varför jag hatar smartphones så mycket.

Handelstid: förberedelse och full fokus

Innan jag börjar handla gör jag mycket saker. Jag tittar på sessionen från föregående dagen. Jag tittar igenom boken med de värsta misstagen jag någonsin gjort. Jag tittar på de bästa affärer jag någonsin gjort. Jag tittar på marknaden i sig och hur det gick under dagen, jag stämmer överens med prisåtgärden. Jag läser reglerna för min handelsstrategi. Det tar ca 30 minuter. Under handel sätter jag på mina hörlurar och lyssnar på väldigt långsam, avkopplande musik. Det tar 3-4 timmar. Under dessa timmar brukar jag handla. Efter handelssessionen går jag upp, röker en cigarr och dricker whisky, tillsammans med några mellanmål, eftersom jag alltid är hungrig. Jag brukar träffa en kompis och vi pratar om dagen, världen, det här livet, i ungefär en timme. Sedan går jag till sängen, läser i cirka 30 minuter och sover i cirka 7 timmar.

Detta är min handelsdag – från måndag till fredag, 16-17 timmar i veckan. Allt jag gör är att förbättra min prestanda på marknaderna. Även i tv-spel. Och det är det viktiga att förstå: att arbeta mer betyder inte automatiskt att man gör mer pengar. Kreativitet och produktivitet uppnås bara genom avslappnad fas under vilken din hjärna kan utvecklas. Ju mer pengar jag gör, desto mer glädje jag kan sprida i mina relationer, ju mer avslappning jag kan få genom träning och tv-spel, desto mer fokus och koncentration kan jag få genom näring. Jag är mitt handelssystem. Allt jag gör syftar till att öka min prestanda på marknaderna, oavsett om det är avslappnande genom tv-spel (jag spelar bara avslappnande spel som inte kräver mycket beslutsfattande som ego-shooters) eller äter vissa livsmedel eller arbetar hårt för mina andra företag. Och det kommer att löna sig.

Kom ihåg: var extraordinär, var vaksam, var smart, var tålamodig och så småningom kommer du börja tjäna pengar i det här spelet.

Försök inte passa din dagliga rutin till min dagliga rutin. Det kommer inte fungera.

Försök att ta reda på vad som gör att du jobbar, vad som gör dig lycklig, vad som gör dig intensiv och utmattad, och vad som gör dig avslappnad.

Justera all den kunskapen till ett ändamål: ge dig all kraft och självförtroende du behöver under din dagliga handelssession. Så här börjar du förändra ditt liv och det finns ingen annan väg. Detta är det enda sättet.

Tidigare artikelBolagen som går mot strömmen
Nästa artikelHur du skapar framgångsrika rutiner
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here