När ska man börja handla?
Det finns många olika sätt att kombinera Fibonacci verktyg. Jag kommer bland annat beskriva hur det säkraste alternativet fungerar för mig. Alternativet används av många professionella handlare.

Spelplan
Grundtanken är att köpa när en korrigering slutar och det finns ett utbrott. Vi letar efter en plats där det finns störst chans att komma in i rätt ögonblick och rätt riktning.

Spelplanen är enkel:

1. Identifiera den viktigaste trenden. Du bör veta vad den viktigaste trenden är.
2. Identifiera låg-hög / hög-låg swing.
3. Vänta tills korrigering slutar. Låt andra spela mellan retracementlinjerna. Du måste vara redo och vänta på att komma in.
4. Vänta tills priset bryter över den högsta nivån – swing A-B (gå långt) eller under den lägsta nivån – swing A-B (då går du kort).
5. Vänta tills priset når förlängningslinjen och stänger på D

Den största skillnaden mellan Fibonacci handlare och en vanlig investerare

Det finns en enorm skillnad mellan Fibonacci handlare och vanlig investerare. En vanlig investerare öppnar sina positioner vid rätt tidpunkt, men har problem med att stänga dem. Han får några utgångssignaler, men är oftast sen med sina utgångsbeslut.
Med hjälp av Fibonacci verktyg kan man, vid många tillfällen, stänga sin position nästan exakt i slutet av rörelsen.

Nu ska vi minska risken. När priset stänger över toppen, kommer rörelsen att fortsätta uppåt.
Vi stänger positionen på förlängningslinjen. Ditt mål är att fånga rörelsen mellan 100% och 127% eller 138,2% och 161,8% etc.

Nedan ser vi ett 4-timmarsdiagram för GBP / USD. Vi vet att den viktigaste trenden är stigande. Det finns en djup korrigering (ner till nivån 61,8%, punkt C). Här väntar vi på ett utbrott.
Priset bryter över punkt B (föregånde topp). Den potentiala vinstzonen markerades med grönt (det kan bli ännu högre), dvs. punkten mellan B och förlängningslinjerna.

Nackdelen med detta scenario är att priset kan explodera genom den nyutformade toppen / botten. Oroa dig inte – det händer bara ibland. Annars väntar du på en korrigering. Förr eller senare kommer det att finnas en stark korrigering och kanske en bättre möjlighet att komma in i handeln.

Nyckeln till framgång är tålamod. På vissa handelsdagar kan du ha ett par bra eller till och med mycket bra uppställningar och framgångsrika affärer.
Och ibland slutar du med förluster. Det är viktigt att inte handla om man inte vill.

Exemplet nedan, ett 4-timmars silver- diagram, visar att trenden är stigande. Detta betyder att vi kan köpa silver. Vi identifierar AB swing och väntar på en korrigering.
Ta en närmare titt på diagrammet och märk hur snabb rörelsen var. Priset klättrade upp till  förlängningslinjen 161,8%- linjen fungerar som ett starkt motstånd. Rätt efteråt får vi en stark säljsignal. De som använder släpande indikatorer slutade med en förlust.

Låt oss ta en titt på hur denna strategi kan användas i en nedåtgående trend. Diagrammet (WTI olja) nedan visar att trenden är fallande. Vi tar en kort position (säljer WTI). Det är lätt att hitta AB swing. Korrigeringen slutade vid C (78%). Nu väntar vi på ett utbrott under B. Rörelsen var mycket stark och slutade vid 200%.

Att placera stop loss
Stop lossen skall placeras vid startpunkten. Vi antar att en brytning över den sista toppen leder till en stark rörelse.
Mitt råd: när priset går tillbaka under retracement nivå 23,6%, ska handeln stängas.

Stop lossen 23,6% är bara min rekommendation, men du kan klart ändra den. Försök sedan att ställa in stop loss ordern vid 14,6% (linjen fungerar också som en retracement nivå).
Att ställa in din stop loss vid 23,6% är inte en bra idé. Om priset rör sig i en motsatt riktning, bör handeln stängas direkt.

Vinst / Förlustrelationen
Ett vinstförhållande runt 50% ger en positiv balans. Du riskerar lite och du kommer sannolikt att få mer. Vissa positioner kommer att stängas vid 127% med liten vinst, men några av dem kan stängas vid 161,8% eller ännu längre!

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here