Det här kan bara vara den viktigaste handelsartikeln du någonsin läst, för jag ska visa dig hur du äntligen kan sluta upprepa samma handelsfel om och om igen. Att lära av våra handelsfel och faktiskt göra permanenta förändringar från det vi har lärt oss är nyckeln till att skapa konsekventa pengar på marknaderna. Om du inte lär dig av dina misstag kommer du att bli som en hamster som löper kontinuerligt på ett hamsterhjul men aldrig kommer någonstans.

Skaffa rätt handel tankesätt
Du kan ha läst andra artiklar jag har skrivit om rätt handelsinriktning, men det är inte viktigt att betona vikten. All handelsframgång börjar från att erhålla den rätta handelshänsynen eller handlarpsykologin.

Alla säger att “känslor är fienden” för handelsframgången och liknande anekdoter. Men jag känner att det är för allmänt, låt mig förklara varför ..

Först och främst är inte alla känslor dåliga i handelsområdet, i själva verket kan de vara hjälpsamma och väldigt roliga ibland. När du till exempel har utvecklat en solid handelskänsla kommer du till sist att utveckla ett slags internt “tidigt varningssystem” när en handel inte är rätt, med andra ord, din rädsla sparkar in på ett bra och användbart sätt.

Oavsett om du låter känslorna påverka dig negativt, så blir de farliga. När du är medveten om dina känslor, kan du göra justeringar och ta kontroll över dina handlingar på marknaden. Det här är förmodligen det största du kan göra för att hjälpa dig själv att sluta göra samma handelsmisstag och om igen. De flesta handelsmisstag är kommer ut ur känslorna som påverkar oss negativt, så om vi är mer självmedvetna om våra känslor när vi handlar kan vi arbeta för att se till att de inte påverkar oss för att avvika från vår handelsplan.

Lär dig ordentlig penninghantering
Om du upprepade gånger riskerar för mycket per handel kommer dina känslor och din tankegång att ta till skada. Pengahantering är faktiskt en av den största nyckelregeln till att bli mer lugn och samlad och inte låta känslor påverka oss negativt när vi handlar.

Enligt min uppfattning börjar kontrollen över sig själv redan vid korrekt handel med pengar. Som ett resultat ser jag pengahantering som grunden för en riktig handelsinriktning, för om du inte alltid är orolig över hur mycket du kan “förlora” på en handel, kommer du inte att låta känslorna påverka dig negativt.

Du måste riskera ett belopp per handel som inte kommer att orsaka dig emotionellt. Om du riskerar för mycket per handel öppnar du dig själv för att begå samma handelsfel igen; för att du kommer att känna frustration och ilska från att förlora och kommer känna en angelägenhet att hoppa tillbaka till marknaden och försöka tjäna tillbaka pengarna. Detta är en ond cirkel som kommer att fortsätta tills du räknat ut vilket dollarbelopp per handel du bekvämt kan riskera.

Ändra din tankegång när det gäller handel
När jag började ändra min definition och idé om “handelsframgång” blev det mycket lättare att uppnå det. De flesta nybörjare tror att de kommer att dramatiskt förändra sina liv genom handel. Tyvärr är det helt enkelt inte verkligheten, särskilt inte om du inte har mycket pengar att handla med.

Kom ihåg att TJÄNA PENGAR är bättre än att förlora pengar, även om du inte kan riskera mycket per handel eftersom du har ett litet konto. Du måste handla som om du redan är en rik framgångsrik handlare.

En rik, framgångsrik handlare vet att en eller två bra vinster i månaden är allt de behöver för att tjäna mycket pengar, så de är inte oroade för sin handel, bara med att hitta bra affärer. Du borde tänka likadant!

Du måste komma ihåg att rätt handel är målet … som är framgångsrik handel, även om du för närvarande inte handlar tillräckligt stort. Jag lovar dig, om du handlar ordentligt och tillräckligt länge, kommer du gradvis att bygga ditt konto över tid och det betyder att du gradvis ökar positionsstorleken.

Gör en plan och håll fast vid den
Slutligen är det en sak att lära sig av sina handelsfel, men du behöver faktiskt ANVÄNDA vad du har lärt dig – jag menar att du gör en medveten ansträngning för att undvika dessa misstag på din nästa handel. Ta det du har lärt dig och lägg det i din handelsplan. Läs planen varje dag! Ofta är det enda sättet vi kan ta bort “hamsterhjulet” av handelsfel, genom att ständigt vara medvetna om och övervaka oss själva så att vi inte gör dessa misstag igen. Handel är ett mentalt knepigt företag, om du inte har en handelsstrategi och en handelsplan, kommer du förmodligen att låta dina känslor få det bästa av dig.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here