Set and Forget är en fras som jag nämt flera år tillbaka i en artikel som jag skrev om ämnet. Det är ett handelssätt som fungerar om du följer det, för att uttrycka det enkelt. Av detta skäl skriver jag om det ofta och av de som har följt mig under en tid förstår utan tvivel de viktigaste fördelarna med uppsättningen Set and Forget-strategin.

Men i dagens lektion vill jag fokusera på de psykologiska aspekterna och fördelarna med uppsättningen av Set and Forget-strategin och varför den kommer att hjälpa i din handelsprestation, baserat på mina personliga erfarenheter.

Vi får många medlemmars mejl regelbundet med framgångsberättelser efter att de har antagit uppsättningen av Set and Forget-strategin. Förhoppningsvis kommer fler av dig att börja prova detta koncept eftersom det inte finns något som gör mig lyckligare än att höra mina elevernas framgångshistorier.

Som du kanske redan vet från några av mina andra artiklar om detta ämne, fungerar Set and Forget-strategin delvis på grund av hur det hjälper dig att systemisera inmatningen, stopp och målet för dina affärer. Genom att låta kanten spela oavbruten, utan att du pillar med den för godtyckliga skäl, kommer din långsiktiga handelsprestanda att förbättras helt enkelt som en “bieffekt”.

Det finns emellertid även några väldigt viktiga mentala fördelar med Set and Forget-strategin som jag inte ofta diskuterar.

I denna lektion vill jag fokusera på de psykologiska fördelarna med Set and Forget-strategin för att hjälpa fler av er att göra den mentala övergången till denna typ av handel. Genom att engagera dig helt till ha deln innan du ens placerar den betyder att du identifierar handeln, lägger order och går bort med väldigt liten övervakning. Det betyder också att du är lugn och undviker de känslomässiga upp- och nedgångarna som följer med att se dina affärer när de är live. Det innebär att gå bort och låta marknaden “göra jobbet” medan du går och gör något mer produktivt eller roligt. Det innebär att man avlägsnar sig från frestelserna med att kolla på diagrammen och påverkan av nyheter, kortfristig volatilitet osv. Kort sagt betyder det att du ställer in och glömmer! (Set and Forget).

Genom att förstå de mentala fördelarna med att Set and Forget-strategin, kanske du kommer att få en djupare förståelse för din kraft och börja handla på det här sättet tidigare.

Mentala fördelar …
1. Avsevärd minskad stress på den emotionella berg-och dalbanan
Handel kan vara stressande men även stressfri som du vill att den ska vara, det beror allt på vad du gör. Om du sitter där och tittar på diagrammen hela natten när du ska somna, gör du för att driva upp din kropps stressrespons och dina kortisolnivåer (stresshormon) kommer stiga både från brist på sömn och från att tänka över om dina affärer.

Nu, som om stressen inte var illa nog, kommer det att bli värre. Du kommer också att skada din handelsprestanda genom att göra vad jag beskrev ovan och detta kommer att fungera för att ytterligare öka dina stressnivåer. Så småningom kommer du att bli trött, arg, frustrerad och med tårar, ett tomt handelskonto.

Genom att använda min Set and Forget-strategin, kan du eliminera all denna stress, oron och förlusterna! Visa mig en Set and Forget-Trader och jag ska visa dig en stressfri investerare som är på väg till god handelsframgång. Det har gjorts studier på investerare/handlare och deras handelsprestanda i förhållande till deras handelsfrekvens och de visar alltid att mindre involverade investerare gör det bättre på lång sikt. Även om handel är en mandominerad scen, tenderar kvinnor göra mycket bättre ifrån sig i genomsnitt än män. Varför? Enkelt; de överhandlar inte så mycket och de riskerar inte för mycket som många män gör. Anledningen till detta är att män har högre testosteronnivåer (ett hormon som gör att män tar fler risker och känner överdrivet självsäkra, som i sin tur kan skada dig inom handel). Jag har en artikel där jag diskuterar denna kvinnliga vs manliga-handelsfenomen mer ingående, kolla in det: Vad är den svagaste länken i din handel? Det räcker med att säga att män inte alltid har rätt och vi kan och borde lära av kvinnor ibland och handel verkar vara ett område där vi kan dra nytta av deras till synes innehavande förmåga att sätta och glömma sina affärer.

2. Läk din obsessiva vilja att kolla på diagrammen
Har du någonsin hört talas om positiv förstärkning? Det är när du får en belöning i resultat av att göra det rätta, det kommer då att stärka “det rätta” du gjorde så att du förhoppningsvis fortsätter att göra det. Det fungerar på barn och det kan även fungera på vuxna, särskilt i handel.

När du tittar på diagrammen hela tiden kommer du förmodligen att förlora pengar, så kartläggningen är ett negativt beteende. Den knepiga delen här är att det kan kännas väldigt bra när du kollar på diagrammet (dopamin – kemin i din hjärna som ger dig den rush du får från “hoppet” att tjäna pengar), så du får i huvudsak en mental belöning från att begå ett negativt beteende och du förstärker ett negativt beteende genom att fortsätta att göra det. Därför fastnar handlare i en beroendeframkallande cykel av att titta på diagrammet, gör samma misstag om och om igen och förlorar pengar.

Men du kan stoppa det här och vända på det! Genom att använda Set and Forget-strategin kan du bokstavligen börja förstärka ett positivt beteende snarare än ett negativt. Detta kommer att fungera som en positiv kedjereaktion där den förbättrade prestanda du ser från att fungera korrekt på marknaderna fungerar för att du vill fortsätta det positiva beteendet. Det är inget mer annorlunda än någon som håller fast vid en träningsrutin under en period av månader och snart kommer endorfinerna och den förbättrade styrkan och energinivåer att förstärka beteendet att arbeta konsekvent. Ja, i början kan det verka som en “tråkig” syssla du inte vill göra och det kan till och med skada lite, men var lugn, den smärtan är bra för dig.

Att ställa in och glömma dina affärer är verkligen nyckeln till att eliminera nästan varje negativt handelsbeteende som handlare har. Du måste genomföra detta så fort så möjligt.

En man som är smartare än jag sa en gång; “Lid smärtan av disciplin eller lid smärtan av ångest”. Det betyder, betala dina skulder, var disciplinerad och det kommer att bli bra resultat senare, eller kan du fortsätta att vara lat och odisciplinerad och du kommer att drabbas av smärta av ångest senare.

3. Sova på natten – veta vad du står för i förlust och vinst
Sömn är kritisk för all fysisk och mental process i människokroppen. Det finns tusentals studier om detta. Jag kan berätta med 100% faktum att om du förlorar sömn från att titta på diagram och oroa sig för att förlora för mycket eller inte vinna tillräckligt, skadar du din handelsprestanda och du går ner på vägen till att förstärka negativa handelsvanor som vi redan diskuterat i punkt 2.

När du använder Set and Forget-strategin är dina stoppförluster och resultatmål definierade så du vet vad du förlorar och vad du kan vinna på en viss handel. Jag kan berätta för dig av erfarenhet, det gör det mycket lättare att få somna på natten så underskatta inte denna fördel!

Detta leder till en annan punkt; när du vet vad du står för i förlust eller vinst på en handel går det långt ifrån att eliminera girigt beteende. Galenskap är en stor anledning att handlare misslyckas. Det får dem att hålla affärer för länge om handeln flyttar till deras förmån eller mot dem. Hur många gånger har du varit i en stor vinnande handel och du tog inte vinsten eftersom du inte hade något vinstmål eller för att du flyttat ditt vinstmål från din ursprungliga uppställning? Detta är girighet. Att vara girig medför oundvikligen att handlare hamnar utan pengar.

Tjurar tjäna pengar, björnar tjäna pengar, grisar? Grisar slaktas! Det är en av de äldsta Wall Street-uttrycken och det tjutar högre än kanske någon annat talesätt ända till idag.

När du sätter ett vinstmål och håller fast vid det, blir du inte girig, så över tiden borde du tjäna pengar. När du ställer in en stoppförlust och håller fast vid det, kan du förutbestämma din risk för ett dollarbelopp du är mentalt OKEJ med att (eventuellt) förlora. När du justerar din risk korrekt och du vet vad du kan förlora, borde du inte ha något problem att ställa in din handel och gå iväg.

Ansvarsbegränsning: Det finns aldrig ett 100% visst resultat för någon handel och förluster kan ibland överstiga stoppförluster på grund av glidning.

4. Utöva de mentala musklerna i rutin och disciplin
När du åtar dig Set and Forget-strategin sätter du på en process som är självförstärkande och kommer att fortsätta att stärka ju längre du använder den. Kraften i rutin och disciplin, att upprepa ett effektivt system eller process och hålla sitt ansvar för det, kommer att hjälpa dig att påskynda din utveckling av dem rätta handelsvanorna.

När du har rätt handelsvanor på plats märker du bättre handelsprestanda vilket ger upphov till en enorm ökning av självförtroende på vad du gör. Detta stärker rutinen du började med och allt beror på att du engagera dig till Set and Forget-strategin .

Här är hur det ser ut i ett diagram. Lägg märke till att Set and Forget är i mitten, för att det verkligen börjar med den idén – när du engagera dig kommer du snabbt att räkna ut rätt handelsrutin från hjälp av mina artiklar och handelskurser, då börjar det verkligen nästan “ta hand om sig självt” så länge du är disciplinerad och håller fast vid uppsättningen och glömmer planen.

Set and Forget-“hjulet” för handelsframgång:

5. Självförtroende genom att uppnå bättre handelsresultat
Självförtroendet för affärer, handel eller till och med i ditt personliga liv är något som verkligen är så viktigt som inget pengarvärde; det är ovärderligt. Självförtroende ökar mer självförtroende och det fungerar för att förstärka de positiva handelsvanorna som vi diskuterat tidigare. Genom att handla ordentligt förstärker du inte positiva handelsvanor, men du förhöjer självförtroendet och din förmåga att hålla fast vid en plan, vilket hjälper dig att hålla fast vid det som fungerade. Det är en positiv kedjereaktion som jag tidigare sagt.

Självförtroende skapas av drivkraften för att vinna affärer eller åtminstone att ha bättre handelsupplevelser och ha större kontroll över kapitalet i ditt konto. Den strategiska planeringen i Set and Forget-strategin tillåter det, vilket resulterar i förbättrade resultat. Det kommer inte att hända allt på en gång, men med tiden kommer du att börja känna dig mer i kontroll eftersom du kontrollerar saker du kan och inte försöker kontrollera saker du inte kan (marknadens rörelse är okontrollerbar).

Att vara mer självsäker kommer att ge mer motivation för att fortsätta behärska handlingen att hitta handeln och placera handeln. Det är precis som det tidigare exemplet jag gav av träning; när du kommer över den första “smärtan” av den eller den första “jag vill inte göra den här-känslan” och du börjar se positiva resultat kommer det att injicera dig med en hel del av motivation och förtroende som kommer att fungera som bränsle för dina pågående framsteg och din strävan efter att vara bäst. Detta kommer att ge dig den viljestyrka och disciplin du behöver för att göra det som investerare.

Slutsats
Jag fokuserar på Set and Forget-strategin och 95% av tiden kommer jag att säga upp det faktum att jag ska förlora XYZ eller göra XYZ på en handel; detta fungerar för att eliminera potentialen att göra känslomässiga misstag. Min handelsmetod i kombination med Set and Forget-strategin har hjälpt mig, liksom många av mina elever förbättrar sin handel. Det är inte en exakt vetenskap och det kommer givetvis att finnas tider där handel kan åtgärdas och det finns tillfällen där ingen sorts mekanisk handelsrutin kan överdriva den naturliga mänskliga känslorna i handeln, men vi är inte ute efter perfektion, vi är ute efter träning och utövande av idén av att kunna släppa loss behovet av att kontrollera resultaten och kontrollera marknaden, trots allt kommer marknaden att göra vad den kommer att göra med eller utan att vi tittar eller handlar på den. Allt vi kan är att styra oss själva och vårt egna beteende på marknaden och det är vad Set and Forget-strategin handlar om.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here