Jag säger alltid det folk behöver höra, inte vad de vill höra och det är en av de aspekterna av min undervisningsmetod som jag är stolt över. Den snabbaste vägen till handelsframgång är att lära sig den ärliga sanningen om vilken handel som är relevant och vad som krävs för att lyckas.

De följande fem handelstips är saker som du inte kommer att hitta på andra handelswebbplatser eller bloggar och det är just därför jag ger dem till dig här. Som jag ofta säger kan det här inte vara vad du vill ha, men det är vad du behöver höra och det är vad som i slutändan kommer hjälpa dig att lyckas med det i handeln.

Handel handlar om att behärska sig själv, inte marknaden
Det är lätt att tro att handelsframgång kommer från att bestämma hur man ska “behärska marknaden”. Men i verkligheten kommer framgången bara när du har behärskat dig själv, eftersom marknaden inte kan “behärskas”.

Så medan handlare ofta spenderar mycket tid och pengar åt deras handelsframgång, borde de kolla inåt på sig själva. Behöver du en bra handelsmetod/handelsstrategi? Ja, det gör du självklart. Handelsmetoden är inte alls är den enda komponenten till framgång eller till och med den viktigaste, men de flesta handlare tycks fokusera huvudsakligen eller helt på den.

Det kan inte vara lätt att acceptera att du är huvudvägen mellan misslyckande och framgång på marknaden, men det är sanningen. Ifall du inte lärt dig att erövra dina egna mentala “demoner”, som girighet, rädsla och hämnd, kommer du inte att tjäna pengar på marknaden.

Självklart borde du lära dig en handelsstrategi, du behöver en, men det är bara en bit av pusslet, resten av pusselbitarna ligger inuti dig, inte på marknaden eller i någon “handelsrobot”.

Om ditt mål är att tjäna pengar, handla inte.
Handel är i grunden en jättepsykisk fälla för de flesta eftersom det är det som lockar in folk, men om dessa saker är ditt mål, kommer du inte att lyckas.

Som jag diskuterade i min senaste artikel om realistiska mål för handlare, är det faktiskt värt och ambitiöst att fokusera på stora höga mål som “att bli rik” eller “säga upp mig från mitt jobb”, men det är inte faktiskt hur du uppnår dem. Sålunda kan ditt fokus på handel inte lösas på dessa typer av saker, för om det är så kommer du att få ett motsatt resultat och ironiskt nog förlora pengar.

Det låter som en kliché, jag vet, men om man vill tjäna pengar inom handel, behöver du verkligen njuta av processen, spelet och utmaningen av att handla. Det innebär att njuta av den självbemästringen som jag diskuterade tidigare och njuta av spelet, analysera diagrammen och prisåtgärden, hitta optimala handelsposter, handelsutgångar och njuta av att hantera risken korrekt. För att verkligen njuta av dessa saker måste du njuta av disciplinen, tålamodet och förstå att det här är självbemästring, inte “marknadsbemästring”.

Du behöver omvandla din önskan att tjäna pengar till en önskan att handla ordentligt och utveckla goda handelsvanor och rutiner. Du gör det genom att inse, tro och agera i linje med det faktum att hur du tjänar pengar som en handlare är genom att fokusera på processen, inte på pengarna.

Ha inget minne
Okej, jag erkänner det, den här är förmodligen den svåraste, även för mig ibland. Men du behöver verkligen inget minne som handlare. Varför?

Den främsta anledningen till att du inte behöver ha något minne i handel är att din senaste handel inte spelar någon roll. Den har bokstavligen ingen effekt på resultatet för din nästa handel. Nu kan det vara väldigt lätt att läsa den sista meningen och förstå det, men det är en helt annan sak för att få den att fungera i dagens “ljus”, t.ex. strax efter att en handel stängs ut.

Tänk på detta: marknaden är aldrig exakt densamma, den ändras alltid. Även samma uppställning kommer aldrig att spela på samma exakta sätt två gånger på marknaden. Din trading edge/strategi har också en slumpmässig fördelning av vinnare och förlorare över en viss samplingsstorlek av branschen. Av dessa skäl kan du inte låta tidigare handelsutfall påverka framtida affärer. Däremot menar jag bara för att du tog en Pin Bar-handelsignal till exempel på din senaste handel, betyder inte att nästa kommer att vara en förlorare.

Det kan vara väldigt enkelt att komma ner eller avskräckas efter att du förlorat pengar. Du kanske känner att din handelsmetod inte fungerar och så börjar du låta dem förflutna förlusterna påverka ditt framtida beteende på marknaden. Du handlar inte längre med skicklighet, objektivitet och klarhet, men med förvirring, känslomässighet och frustration.

En handlare har en “edge”, och för att se att en edge arbetar för honom eller henne, måste de utföra det om och om igen, över en stor serie av affärer. Ingen enskild handel i den serien är väldigt viktig, men det är det konsekventa genomförandet (kräver disciplin och tålamod) av en edge över en stor noggrann samplingsstorlek för affärer, det är viktigt. Du måste förbli emotionellt avskild från resultaten av dina tidigare affärer och i princip bara glömma dem.

Självklart förutsätter detta att du följer din handelsmetod … om du avviker och överhandlar, bör du lära dig av det misstaget och kom ihåg att inte göra det igen. Poängen här är att om du följer din handelsstrategi är en förlorad handel normal och ingenting att bli emotionell över. En vinnande handel bör inte göra dig känslomässig. Glöm den senaste handeln och fortsätt med din handelsplan.

Det tar längre tid än du tror för att lyckas
De flesta nya handlare är inte mentalt beredda för hur lång tid det kan ta för att börja med konsekvent bra handel. Om du inte är för det här i “det långa loppet” kommer du snabbt att lockas till frestelser som över-trading och av att överutnyttja ditt handelskonto i ett försök att “påskynda” din handelsframgång. Det motsatta är emellertid vad som händer när man beter sig så här; du förlorar pengar och din handelsframgång verkar bara avlägsna sig mer och mer.

Det enda sättet som de flesta kan hålla sig tillräckligt länge på marknaden för att utveckla den typ av vanor som leder till konsekvent lönsam handel är att ha en verklig passion för handelsprocessen och allt som går med det, som jag diskuterade tidigare i den här lektionen. Att ha ett kortsynt tillvägagångssätt och tänkande att du ska bli rik snabb på marknaden är ett bra recept för att förlora pengar.

Anpassa och förbättra för att förbli lönsam
Marknader förändras, det här är ett faktum, och det är också den främsta anledningen till att automatiserade/robotiserande handelssystem inte håller fast över tiden.

Om marknaderna ständigt förändras måste du anpassa dig för att hålla dig i linje med dem – att göra samma sak om och om igen kommer inte att ge dig en konsekvent vinst. Detta är en anledning till att prisåtgärder är en så bra handelsmetod. Det ger dig möjlighet att anpassa sig till förändrade marknadsförhållanden. Du är inte fast med en rigid uppsättning av regler eller indikatorer när du lär dig att handla med prisåtgärder, istället kan du läsa de förändrade marknadsförhållandena och hitta höga sannolikhetspriser som motsvarar dessa villkor.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here