Jag vet att detta är ett känsligt ämne men jag står fast vid mitt ord och jag tror starkt att demohandel kan efter en lång tid skada din egna live-handel. Ibland kan handel på demot i alltför lång tid göra lönsam handel omöjlig.

I denna artikel kommer jag att lyfta fram de viktigaste aspekterna du behöver veta om.

Vad är demohandel?
Det finns verkligen en plats för demohandeln och nybörjare speciellt borde börja handla på demot första gången.

Lär känna din handelsplattform
Förstå hur man utför en handel, hur man ställer en stoppförlust och tar vinst
Beräkna hur man mäter en handel, hur man använder SL, spridning, hävstång och hur det påverkar risken och ditt kontosaldo
Få en känsla för volatilitet, handelstider och de olika tidsramarna
Upplev effekterna av olika nyhetshändelser på prisrörelser
Om du är ny på marknaden måste du stanna på demot och räkna ut dessa saker. Det är viktigt att du är bekant med alla grunder och det tekniska så att du senare kan fokusera på dem levande handelsmarknaderna.

Demohandel lär dig inte hur man handlar
Nu blir det lite svårt och vi kommer gå emot de allmänna handelsrekommendationerna. Men då om 99% av handlarna läser samma böcker och följer samma råd och 99% av de får samma dåliga resultat, då kanske det är dags att tänka om på den allmänna attetyden !?

Syftet med demo-kontot är INTE att lära sig hur man ska handla. Lönsamma demoresultat leder aldrig till konsekventa handelsresultat live.

Om du börjar med ett nytt handelssystem kan det vara bra att stanna på demot i några veckor för att förstå systemet och signalerna. När du handlar med ett nytt system behöver du träna dina förmågor och du kommer behöva kunna identifiera en bra uppställning. Du behöver inte ens ett demokonto här, du kan helt enkelt titta på diagrammen och markera bra signaler och samla data. Eller så kan du använda ett program för att påskynda processen. Men du försöker inte handla profittabelt på demo och allt du behöver göra är att försöka utveckla en känsla för systemet, de nya mönstren och de nya signalerna.

Kom ihåg:
Demots resultat har ingen betydelse – demo kommer att förstöra dig
Det är viktigt att du inte stannar för länge på ditt demokonto och du kommer behöva börja handla live tidigare än vad du tror. De flesta handlare försöker först bli lönsamma på demot innan de går live. Det är inte viktigt eftersom demots resultat spelar ingen roll. Och nu kommer vi till den saftiga delen av den här artikeln:

Anledning 1: Demohandeln ger inga konsekvenser

När du handlar på demot har dina handlingar inga äkta konsekvenser. En demoförlust känns inte bra men det gör inte lika ont som att förlora riktiga pengar.

När du blir en bättre handlare måste du känna konsekvenserna av dina handlingar och du måste ta fullt ansvar för dina misstag om du vill växa.

Anledning 2: Demohandel har inga känslor

Känslor och handelspsykologi är den viktigaste aspekten av lönsam handel och det som skiljer den professionella vinnande handlaren från den förlorande amatören är hanteringen av ens känslor. I demohandel är dem känslomässiga effekterna inte närvarande och trycket som kommer från att se orealiserade vinster försvinner när priset vänder.

Anledning 3: Demohandlare spelar

Det här är nu en väldigt allvarligt och farligt problem med demohandeln. Jag har sett ganska många handlare som gör martingale på sina demokonto från $1,000 till $1,000,000 eller gjort förluster bara för att lära sig att man kan vrida en förlust till vinst.

När handlaren försöker sådana självmordsstrategier på sitt demokonto och ser att det kan fungera under en viss period, kommer han sannolikt att försöka göra det på sitt live-konto.

Anledning 4: Du kan inte behandla demot som ett levande konto!

Handlare säger ofta saker som “Jag behandlar bara mitt demokonto som ett live-konto” eller “Jag kommer att hantera mitt konto på $100 lika som jag hanterar ett stort konto på $10.000”. Tyvärr kan du inte lura dig själv så lätt. Du kommer alltid innerst inne att veta att du bara är på en demo och att din 1% -förlust på ett $100-kontot bara är $1 och inte som $100 på ett riktigt $10,000-konto.

Alla goda avsikter flyger ut genom fönstret när du slår den första väggen i din live-handel då du går tillbaka till ditt gamla impulsiva handelsbeteende eftersom “du bara är på demot och det brukar väl inte spela någon roll”.

Anledning 5: Demohandel kommer att förstöra din handel

De föregående 4 punkterna leder till den här: en handlare som förblir på demot för länge kommer till sist att förstöra sin handelsstil och hans negativa beteende blir mer betydligt.

Efter några månader på demot, speciellt om du aldrig har handlat live förut, kommer du att överföra allt du gjort på demot till ditt levande konto. Om du varit odisciplinerad eller ostrukturerad kommer ditt live-konto snabbt att blöda ut. Det är väldigt svårt att avläsa det dåliga beteendet och de flesta handlare kommer bara att gå tillbaka till demot för att fortsätta och upprepa samma gamla bana.

Jag vet att det här är mycket att smälta för de flesta eftersom det utmanar allt du lärt dig hittills. Således vill jag ge några tips om demohandeln:

-Lär dig grunderna på demot – Som en ny handlare ska de första veckorna tillbringas på demot tills du förstår hur allt fungerar

-När du startar ett nytt system, stanna på demot (för en kort stund) tills du vet hur man hittar affärer och vad som kvalificerar en signal

-Byt till live-handel så snart som möjligt

-Börja med en summa på kontot som du är villig att förlora

-Vid ett tillfälle måste du fatta beslut om att finansiera ett större konto där förlusterna kommer ge mer skada

-Var noga med att följa dina handlingar: Bryr du dig inte om de små förlusterna? Följer du inte riskhantering och positionering? Ta reda på varför du gör det och känn igen mönster i din egna handel.

-Självklart bör du inte handla med pengar du inte har råd att förlora och handel är väldigt riskabel, men du måste ta det läskiga steget förr eller senare.

-Att spräcka live-konton eller förlora pengar kan på ett sätt ses som en undervisning du betalar för på marknaden. Du behöver se till att du lär dig av dina misstag så att de förlorade pengarna trots allt får en positiv effekt.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here