Anledningen till att det kan tyckas vara svårt att tjäna pengar som en handlare sammanfattas bäst av följande paradoxala uttalande av Ray Dalio i boken Hedge Fund Market Wizards:

“I handel måste du vara både defensiv och aggressiv. Om du inte är aggressiv tjänar du inte pengar och om du inte är defensiv, kommer du inte behålla dina pengar. ”
Att försöka balansera mellan att vara aggressiv för att kunna tjäna pengar samtidigt som man är defensiv för att behålla de pengar man har tjänat, är det mest grundläggande problemet som en handlare står inför på marknaden. Dagens lektion ger dig tips om hur du håller de två i balans, så att du inte bara kan förbättra dina chanser att tjäna pengar på marknaden, men ännu viktigare, att inte ge tillbaka pengarna till marknaden.

Hur man är en aggressiv handlare, men inte alltför aggressiv
Som handlare möter du ständiga frestelser att handla för mycket och riskerar mer än du är bekväm med för att det ständigt finns en baktanke att du kan snabbt bli rik. Det är väldigt svårt att ignorera en sådan lockande tanke på grund av alla känslor som finns inom dig.

Det är med andra ord extremt lätt att vara för aggressiv på marknaden. Men som du kanske väl vet så kan aggressivitet vara en snabb väg att förlora pengar och eventuellt finkamma ut ditt handelskonto. Men du behöver vara aggressiv nog om du vill tjäna pengar, så hur finner du gränsen av att inte vara för aggressiv?

Det finns inget svar som lätt kan lösa detta problem för dig, det är snarare en kombination av realisationer och förmågor som du behöver förvärva och genomföra. Här är en snabblista över dessa realisationer och förmågor för att hjälpa dig att hitta den aggressiva “balansen”:

Du behöver först och främst självklart veta vad du letar efter på marknaden (vad din handelsstrategi är) och sedan begå att endast handla när den strategin presenterar dig med en signal.
Inse att du inte kan tveka när din handelsstrategi ger dig en signal att handla. Tvekan och rädslan har ingen plats i framgångsrik handlarens sinne. Du behöver veta vad du letar efter och agera sedan utan att tveka på signalen när den uppstår.
Kom ihåg: Att vara relativt stor på två eller tre affärer per månad som exakt uppfyller alla kriterier enligt handelsplanen, är mycket intelligentare än att ständigt vara på marknaden på en massa slumpmässiga affärer som i grund och botten bara är ren spelchans.
Vad du behöver göra är att vara aggressiv, men med måtta. Om du är för aggressiv, kan du förlora pengar genom att handla för mycket (over-trading), riskera för mycket, eller den värsta möjliga kombinationen av båda två. Med andra ord, spara dina “kulor” för de lätta / lukrativa målen, så får du det bästa för pengarna.
När jag handlar, går jag in “stort” i förhållande till min kontostorlek, men eftersom jag bara handlar kanske 2 till 4 gånger i månaden riskerar jag nog mindre i förhållande till min kontostorlek än en handlare som går in i 20 eller 40 affärer per månad, var och en med en liten dollarrisk per handel.

Hur man är en defensiv handlare, men inte alltför defensiv
På myntets baksida måste du vara defensiv i handel, men inte för defensiv. Som jag sa tidigare, ger handlare ofta tillbaka sina handelsvinster, vanligtvis alla och mer. Detta kan vara mycket frustrerande och det är en stor anledning till att de flesta människor misslyckas med att tjäna pengar på lång sikt på marknaden.

Återigen är det ingen lätt uppgift att hitta mellanslag mellan att vara för defensiv och inte defensiv nog. Men följande tips ska göra det enklare för dig …

Återkalla några av vinsterna i slutet av månaden, om du hade sådana. Om du gör det kommer du inte bara att se till att du inte kan ge dem tillbaka till marknaden, men det kommer att visas till att det är dina (riktiga) pengar och inte bara siffror på din datorskärm. På detta sätt börjar du se vinster som något mer verkligt och det borde göra dig lite mer defensiv med dem.
Inse att det kommer att bli mer emotionellt och därmed mest sannolikt att du ger tillbaka dina vinster strax efter en handel. Hoppa inte direkt tillbaka till marknaden utan någon anledning efter att din tidigare handel stängs. Övervaka dig själv efter handeln, oavsett om det är en vinst eller förlust. Se till att du inte hoppar tillbaka till marknaden på ett “infall” för att ge tillbaka vinsten du just gjort. Vinster är inte lätta att göra på marknaden, så skydda dem.

Inse att du inte behöver handla varje dag, eller till och med varje vecka. Tänka så, är det bästa och mest lukrativa sättet.

Slutsats
I handel måste du vara aggressiv nog för att få ut det mesta av positionerna när dem uppstår, men du måste även vara defensiv nog för att inte ge tillbaka vinsten du gjort. Genom att lära sig en effektiv handelsmetod, kombinera planering och en hälsosam dos av tålamod, disciplin och sunt förnuft, hittar du det bästa balansen mellan aggressivitet och defensivitet som leder till långsiktig framgång.

Tidigare artikelHur kan man bli en bättre handlare?
Nästa artikelBitcoin är fortfarande på topp
Valutamarknaden – något som fascinerat honom sedan han gjorde sin första aktieaffär 2013. Han använder sig av kortsiktiga swing trading, med hjälp av Price Action för att förstå vad som verkligen händer på marknaden. Spekulation, enkelhet, riskhantering, och framför allt disciplin är de viktigaste aspekterna för honom. På fritiden älskar han att jogga och är intresserad av kampsporter.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here