Om du sedan länge följer min blogg vet du att jag har skrivit artiklar som diskuterar ämnet angående “sniper” och “krokodil”-handel” och fördelarna med denna handelsstil. I dagens lektion ska jag hjälpa dig att förstå vad den här handelsstilen handlar om, och jag ska visa dig exakt vad det innebär att vänta tålmodigt som en krokodil för den “perfekta” handelsmöjligheten. Denna handelsmetod är verkligen den nyckelsten som håller samman hela min handelsfilosofi, och om du behärskar det kommer du att vara ett steg närmare till att bli en framgångsrik handlare. Låt oss börja…

Huvudidéen med det här tricket är att när du ser en prishandelssignal eller en trend, hoppar du inte bara direkt till marknadspriset, utan gör vad de flesta andra handlare inte gör, du väntar på en pullback, retrace eller paus på marknaden. Vad gör just detta och hur kan det hjälpa dig att förbättra dina handelsresultat?

Det finns tre sätt för att det här handelstricket kan förbättra ditt handelsresultat väsentligt:

1) Genom att vänta på en bättre entry, kan du få en tätare stop loss på en handel som i sin tur gör att du kan göra mer vinst på en handel genom att öka din riskbelöning. Det innebär att du kan handla en större positionstorlek utan att riskera mer pengar.

2) Genom att vänta på en mer optimal eller konservativ entry på en affär, kan vi minska sannolikheten för att bli stoppade för en förlust eftersom vår stop loss placeras på ett säkrare sätt, vilket ger handeln mer utrymme att andas. Nu, istället för att förlora en handel har du en potentiellt vinnande handel, och istället för att förlora 1R har du gynnat 2 eller 3R eller ännu mer … det är en stor skillnad.

3) Med det här tricket kan du också vänta på en bättre entry på de affärer som du inte bara är 100% säker på och kanske föredrar att riskera mindre på. Det kan göra det möjligt för dig att få en bättre stoppplacering som vi pratade om ovan, och om du bara vill vara mer konservativ så ger tricket dig det här alternativet. Genom att vänta på en bättre entry och få en säkrare stop-loss-placering på en handel sänker du i princip risken för ett stopp och därmed minskar du risken i allmänhet på handeln du inte är helt säker på.

Obs! Det här tricket med att vänta på en optimal entry på en affär kan innebära att du kommer sakna en affär ibland, men det borde inte oroa dig för och det är det som sniper-handel handlar om; vi väntar tålmodigt på de “lätta” målen, snarare än att skjuta på allt som rör sig. Med tiden skulle detta tillvägagångssätt öka din vinstfrekvens och bygga ditt förtroende för din förmåga att inte bara handla lönsamt, utan också att ha disciplin och tålamod och det är verkligen något att vara stolt över med tanke på att brist på disciplin och tålamod är det som vanligtvis sänker de flesta handlarna.

Innan vi kommer in i diagramexemplen, skulle jag vilja nämna att det här handelstricket egentligen handlar om att fokusera på en idealisk entrypunkt för handel snarare än på snabbare SL. För det mesta bör ett normalt stop loss användas eftersom marknaden behöver andas. Tätare SL bör endast användas vid uppställningar som du känner dig mycket säker på och helst efter att du har fått en hel del tid bakom datorn och tillräckligt med handelserfarenhet.

Entry-“tricket” i praktiken
● Väntar på den optimala entryn på en handel vi är 100% säkra på

När du har en stark syn på en viss prishandelskonfiguration och du vill få bästa möjliga entryn så att du kan öka den potentiella vinsten på en handel, är entrytricket ditt mest potenta vapen. Kom ihåg att för att säkerställa den optimala entryn så måste du vara bra med att eventuellt missa en affär då och då, och du behöver acceptera detta som en del av att vara en högkvalificerad Price Action-“sniper”.

I diagrammet nedan kan vi se hur handelstricket kan öka riskbelöningen på en handel genom att låta dig få en tätare stop loss och därmed handla en större positionsstorlek. I det dagliga gulddiagrammet nedan kan vi se en uppenbar fakey med pin bar combo-uppställning som bildades den 15 oktober. Entry-tricket skulle ha varit på huvudstödsnivån 1272.75 vilket också ligger väldigt nära nivån på 50% av pin bar. Genom att vänta på denna retrace-entry på stödsnivån skulle ha gjort det möjligt för dig att få en tätare stop loss på handeln och en 4R-vinst som ett resultat. En “normal” entry på denna uppställning skulle inte ha gett dig mer än 2R vinst. Så genom att vänta på den mer optimala entryn kunde vi ha fördubblat vår vinst på denna handel …

● Användning av entry-tricket för att undvika att bli stoppad i förtid

Ett annat utmärkt sätt att dra nytta av entrytricket är att hjälpa dig att undvika att bli stoppad på en handel innan den rör sig till din fördel. Genom att vänta på en mer konservativ entry (en bättre entry) blir vi mindre aggressiva eftersom vi är mer tålmodiga och har mer disciplin i väntan på en optimal entry. Den slutgiltiga effekten av detta tålamod gör det möjligt för oss att ha mer andningsrum på en handel genom att flytta vår stop loss längre bort. Denna användning av tricket handlar inte om att minska SL, och du kommer att behålla samma stoppavstånd som en “normal” entry, istället får du en säkrare SL-placering och får mer andningsrum på din handel , vilket ökar sannolikheten för att vara ombord när marknaden rör sig till din fördel.

I diagrammet nedan kan vi se en annan fakey/pin bar combo uppställning som bildades nyligen, den här gången i det dagliga USDJPY-diagrammet. Observera i det första diagrammet att om du hade gått in på marknaden med en “normal” (otålig) entry skulle du definitivt ha blivit stoppad för en förlust om du hade SL strax under pin bars lågnivå …

Låt oss nu jämföra vad som händer när du använder entry-tricket i diagrammet ovan. Vi väntar på en entry nära 50% retrace-nivån på pin bar och håller samma SL-avstånd, vi undviker faktiskt den förlorande handeln och gjorde det till en 2R-vinst:

Se diagrammet nedan. Observera att marknaden rörde sig något under pin bars lågnivå före stora ökningen i vad som kunde ha varit en 3R eller mer vinnande för dig om du bara hade väntat på den mer konservativa retrace-entryn och behöll ditt stoppavstånd på samma sätt …

Som du kan se från exemplen ovan är idén med detta “trick” att vi läser prisåtgärden på en marknad och när vi hittar en handelsuppställning och en syn på marknaden kan vi finjustera vår entry och det här ger oss då möjlighet att stoppa placering och mål. Det här är väldigt annorlunda än att bara hoppa direkt med vår första observation av en prisåtgärdssignal eller marknadsförskjutning. Detta kallas “pinpoint accuracy” sniper-trading och det är det mest kraftfulla sättet att handla marknaden enligt min åsikt.

● Användning av entry-tricket när din tillit på en handel är mindre än 100%.
Ibland kommer du att stöta på Price Action-uppställningar som du inte är 100% säker på men som fortfarande uppfyller dina handelsplankriterier. För dessa typer av uppställningar kan du välja att använda entrytricket för att spela handeln mer konservativt genom att vänta på en optimal entry. Genom att göra det kan du ge handeln mer utrymme att andas genom att få en bättre SL som vi diskuterade ovan och du kommer att låta handeln “komma till dig” istället för att gå in för aggressivt på en handel du inte känner helt säker på.

Ta en titt på diagrammet nedan. Observera att detta inte var exakt den bästa pin bar-signalen eftersom den var lite för liten. Ändå var den underliggande fördelen var bullish (stigande) på denna marknad och det var visserligen långsiktigt en tydlig stigande trend. Således kan detta ha varit en signal som du var mindre än 100% säker på, så du kunde ha använt detta entry-trick för att vänta på en bättre entry som gjorde det möjligt för dig att skifta ner din SL och undvika mer volatilitet på marknaden. Resultatet var att om du hade tagit en normal entry nära pin bar eller högre, med SL strax under det låga, skulle du förmodligen ha förlorat pengar på det, istället, med hjälp av entry-tricket kunde handeln ha gett dig en enorm 4R-vinnare som är ganska stor skillnad:

● Använd entry-tricket för att få bättre entrys i trender
Marknaden går aggressivt upp eller ner och vill ofta hoppa i en affär utan att vänta på en retrace. Marknaden går i ebb och flod i en trend, så det är bara meningsfullt att leta efter entry när marknaden återvänder tillbaka till värdet, eftersom marknaden troligtvis kommer att återuppta trenden. Om du går in när marknaden är förlängd, så finns det en högre sannolikhet att marknaden stoppar dig för förlust för att du inte väntade på en retrace.

Låt oss titta på ett exempel på att vänta på en retrace till en nyckelnivå :

Slutsats…
Det är viktigt att förstå att varje handlare är annorlunda och olika handlare har egna motiv för att använda olika typer av entrys. Vissa handlare kommer att använda entry-tricket eftersom de vägrar att ta in entrys som inte är “idealiska”, de kan sakna vissa affärer men de är känslomässigt OKEJ med det eftersom de förstår vikten av att få den bästa insatsen och hur det kan minska chansen av ett för tidigt stopp. Fortfarande kan andra handlare använda entry-tricket för att få snabbare SL så att de kan handla fler affärer eller lots per handel, notera att det inte betyder att de riskerar mer pengar per handel utan betyder att de handlar en större positionsstorlek med mindre SL-avstånd.

Huvudskälet till att använda entry-tricket som jag har diskuterat i dagens lektion är att få en bättre inträde och för att få bättre/säkrare SL-placering, så att du kan undvika mer volatilitet på marknaden och ger dina affärer bästa möjliga chans att arbeta ut.

Det är också viktigt att nämna att en handlare inte alltid måste vara osäker eller konservativ i sin syn på en handel för att gå in på en retrace eller pullback. Det är bara en del av en handelsplan. Det är ett verktyg för att lägga till i din “handelsverktygslåda” och det är mycket effektivt.

Med tiden kommer en handlare att börja utveckla sina egna unika stilar- och entrysmetoder för att dra ut så mycket vinst från marknaden, samtidigt som risken minimeras. Dessa entrys tillåter oss att avsevärt förbättra vår slagfrekvens och övergripande riskbelöning, vilket i slutändan borde sätta mer $ i vårt handelskonto. Det kommer inte att fungera för dig som inte har tillräckligt med kunskap om prisåtgärdssignaler och marknader. Mina handelsstrategier är kraftfulla men du behöver fortfarande veta hur man använder dem och hur man hanterar SL. Ditt mål är att sätta ihop allt, experimentera och spela olika scenarier. Det är det enda sättet du verkligen kan lära dig. Det är inte mekaniskt eller ett perfekt tillvägagångssätt för varje prissignalsignal är unik och varje entry och SL är unik.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here