Att oroa dig för framtiden och inte veta vad som händer härnäst är de två grundläggande problemen som en handlare hanterar varje dag. Men det går mycket djupare och hur du hanterar din tidigare handelserfarenhet och tänker på framtiden påverkar din handel på sätt du inte ens medveten om.

Denna artikel förklarar hur din handelsmiljö påverkar dina handelsbeslut och hur du undviker de vanligaste och dyraste misstagen.

Det förflutna – en handlarens emotionella bagage

Efter handeln tittar du på vad som hänt, vad du borde ha gjort och hur mycket pengar du kunde ha tjänat. Detta kan leda till mycket smärta och känslomässiga utmaningar. Men det verkliga problemet är när smärtan av efterhandskunskap påverkar dina framtida handelsbeslut.

Handlare som stänger sin handel för tidigt och ser att de kunde ha gjort mer pengar, är mer benägna att bryta mot sina regler. Handlare som ser det med hjälp av stoppavbrott, skulle kunna ha undvikit förlusten men ser sin SL som något som är emot dem och kanske till och med slutar använda dem alla tillsammans. Att använda en större positionsstorlek för att kompensera tidigare förluster eller att minska din position efter förlust av rädsla är också något som behöver undvikas.

Men det finns några saker du kan göra för att undvika de vanligaste misstagen:

Först måste du vara medveten om ditt språk. Använda ord som “skulle”, “bör” eller “kunde” signalerar att du gör antaganden baserade på efterhandskunskaper. Andra tipset är att gå ifrån din handelsplattform efter stängning av handel. Gå och gör något annat i 5 – 10 minuter och när du kommer tillbaka, kommer ditt perspektiv att förändras och du kommer kunna titta på dina diagram mer objektivt. Tredje, spåra din prestation. Genom att hålla en handelsdagbok vet du exakt vad du ska göra.

Framtiden – oroande för vad du inte kan ändra Handlare fattar alltid beslut baserat på antaganden. I handel är framtiden okänd och oavsett hur bra du är, vet du lika mycket om vad som kommer att hända som vilken annan näringsidkare.

Traders som är oroliga över framtiden missar ofta affärer och är för rädda för att komma in i en handel trots att de ser alla inmatningskriterier framför dem. Eller handlare som tror att en inställning är “för bra att misslyckas” kommer att lägga för mycket på den ena handeln och då kommer inte kunna släppa en förlorad position.

Att acceptera att du inte vet vad som händer näst och att du inte har någon kontroll över resultatet är viktigt för en handlare. Inse att ditt enda ansvar är att följa dina regler, att arbeta på dina färdigheter och sedan låta marknaden göra vad det gör, är ett av de viktigaste stegen för att bli en bättre handlare.

Handel i nuet

“Handla vad du ser” är ett mycket bra ord och det finns mycket mer till det. I samband med denna artikel föreslår vi att du inte låter dina tidigare handelsresultat störa dina kommande affärer och att låta rädsla för potentiella framtida förluster komma i väg för dina handelsbeslut är lika farligt.

Brist på förtroende är det som orsakar att amatörhandlare gör misstag. Om du ständigt byter system, lägger aldrig riktigt i arbetet för att utveckla en bättre metodik, kommer du att förlora. Att utveckla självförtroende då är omöjligt. Om du saknar självförtroende blir det förflutna och framtiden stora faktorer och kan enkelt förstöra hela ditt handelsspel. Därför uppmanar vi dig att börja fokusera på ett enda sätt och engagera dig för att få det att fungera.

“If you are never certain about the viability of your edge, you won’t feel too confident about it. To whatever degree you lack confidence, you will experience fear.” – Mark Douglas

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here