Om din nuvarande handelsrutin består av saker som t.ex. att du kollar din smartphone för att se hur din nuvarande handel ser ut medans du häller i dig en dubbel espresso för att “kompensera” de 5 timmars sömn du fick igår, är denna artikel för dig.

Tipsen nedan hjälper dig att bygga eller justera din handelsrutin så att du kan handla från det lugna och självsäkra tankesättet som krävs för en lönsam handel …

1. Få minst 7 timmars sömn
Framgång börjar med ordentlig sömn. Vuxna behöver mellan 7 och 8 timmars sömn per natt för att fungera ordentligt nästa dag. Du kan inte “kompensera” en förlorad sömn med koffein eller på något annat sätt; din kropp kommer så småningom att tvinga dig att ta igen den förlorade sömnen och den tid du spenderar i ett sömnunderskott kommer att vara en tid med försämrad kognitiv förmåga och kommer vara långt ifrån din högsta potentiella förmåga.

Det behöver inte sägas att en handel under sömnunderskott inte kommer att fungera. Kanske är det första och viktigaste sättet att säkerställa en riktig handelsrutin genom att se till att du får minst 7 timmars sömn per natt.

Drick inte kaffe eller andra koffeinhaltiga drycker förrän till på eftermiddagen.
Var inte vaken för länge tills natten eftersom du tror att du kan sova nästa dag. Forskning visar att våra kroppar fungerar bäst när vi går och lägger oss och vaknar med solen. Det innebär att man går och lägger tidigt och vaknar tidigt.
Skapa en riktig sovmiljö. Vanligtvis betyder det ett rum som är kallt (dvs inte för varmt), mörkt och tyst.

2. Börja dagen med en hälsosam frukost
Ibland hör jag folk säga “jag har inte tid med frukost” eller “jag äter inte frukost” och jag känner mig omedelbart ledsen för de eftersom de vet helt enkelt inte vad vetenskapen säger om det.

Frukost, som det gamla ordspråket säger, är dagens viktigaste måltid. Du vaknade precis (du sov förhoppningsvis 7, 8 timmar) och din kropp är uttömd på bränslet som den behöver för att fungera korrekt. Ha en hälsosam frukost varje morgon, tänk; protein, fullkorn och lite frukt … en kanelbulle är ju uppenbarligen inte vad din hjärna och kropp behöver för att fungera effektiv.

Drick ett stort glas vatten så fort du vaknar. Jag dricker mycket vatten under hela dagen. Vatten håller dig återfuktad och hjälper även att kontrollera din aptit mellan måltiderna och eftersom din kropp består mestadels av vatten är det bara mer meningsfullt att du borde dricka det mer än någon annan dryck.

3. Regelbunden motion
Regelbunden motion är i grunden nyckeln till att vara motiverad, alert och fokuserad på allt i ditt liv, inklusive din handel. Jag märker personligen en stor skillnad i hur jag känner mig när jag inte tränar jämfört med när jag har tränat regelbundet. Övning gör att vi mår bra både fysiskt och psykiskt.

Det kan vara svårt att hålla en konsekvent träningsrutin men jag vet att du vet hur bra det känns att vara full av energi och vara hälsosam, så dem belöningarna finns där för att förstärka handlingen, du behöver bara komma igång.

Att komma igång är oftast den svåraste delen i livet och det är definitivt sant när det gäller träning. Skriv ut en lista över alla saker i ditt liv som kommer avsevärt att förbättras med regelbunden motion och se till att du lägger till “handelsprestanda” in i den listan. Regelbunden träning kommer att hålla dig fokuserad och målmedveten och hjälper dig även att sova lugnt på natten och som tidigare nämnt ovan, är avgörande för korrekt kognitiv funktion vilket uppenbarligen är avgörande för framgång inom handeln.

4. Ha hobbys och ett socialt liv (undvik att bli handelsmissbrukare)
En sak du inte vill omvandla är en handelsreklam. Du vill inte vara den där killen som sitter i sina underkläder framför sitt diagram, hoppas på att affärerna går bra och låter varje vinst och förlust påverka känslan av sin lycka.

Handel är ett sätt att potentiellt förbättra ditt liv, men det borde inte vara ditt liv. För att lyckas med handel måste du ha externa intressen så att du distraheras från att överanalysera marknaden och så att du kan känna dig glad och säker.

Om du inte har några hobbys för tillfället, hitta några. Gå med i nån klubb, börja träna osv.

5. Börja din handelsdag natten eller vecka innan
Se till att du planerar veckans nyckelkortnivåer i början av veckan. Gör några anteckningar om trenden och de potentiella handelsuppställningar du ser. Gör det till din fördel – du kommer att ha en pågående historik om var marknaden har varit, vad den gör och vad den kan göra i framtiden.

6. Tänk positivt
En positiv tankegång är viktigt för att upprätthålla disciplinen och hålla sig till en handelsrutin. Du kan inte rasa efter en förlorad handel, du måste vara säker och motiverad. Ta en långsiktig syn på din handel och vet att din framgång eller misslyckande inte bestäms av en endaste handel eller till och med en månad på marknaden. Det tar en stor serie av affärer, vanligtvis över ett år eller mer för att se hur din handelsprestanda verkligen är. Det betyder att du måste hålla fast vid din handelsstrategi och handelsplan över den branschserie för att verkligen se om den fungerar för dig.

7. Behärska din handelsstrategi
Det kan verka självklart men om du inte har behärskat din handelsstrategi än eller om du inte har en handelsstrategi kan du inte bygga upp en handelsrutin. Många handlare börjar på fel spår eftersom de inte har någon definierad handelsmetod än, men i stället har de en samling av olika metoder och handelstips “de har läst här och där”.

Du behöver en handelsstrategi som du kan lära dig att behärska som är meningsfull och enkel.

8. Lär dig att älska rutinens disciplin
Disciplin, rutin och tålamod är saker som folk normalt ser som “tråkiga” men de borde inte ses på det sättet, särskilt när det gäller handel. Du behöver förstå och acceptera att dessa saker är avgörande när det gäller pengar på marknaden.

Ett av de största problemen som handlare står inför är att de tänker tvärtom om hur de ska handla. Det vill säga att de ser sig själva på marknaden och aktivt tänker på det hela tiden och tar in mer och mer marknadsinformation.

När du ändrar ditt tankesätt för att komma överens med verkligheten, kommer du att älska disciplin, tålamod, rutin och i sin tur bli en framgångsrik handlare.

9. Tänk “enkelt”
Väsentligen är handel något som är så lätt överkomplicerat av människor, att du behöver förenkla alla aspekter av det så att du inte faller offer för överanalysering och överkomplikation.

Ta bort alla indikatorer från dina diagram, lär dig att handla Price Action, förenkla ditt handelskontor (du behöver inte 3 bildskärmar) och förenkla din handelsprocess. Att handla på ett förenklat sätt kräver en väldigt hög form av intellekt och självreflektion.

10. Få hjälp från andra handlare
Att lära sig andra branschers rutiner och tillvägagångssätt är ett ovärderligt inlärningsverktyg. Andra människor har lyckats med handel före dig och många kanske inte lyckas, men med handel kan du fortfarande lära dig mycket, speciellt om du är nybörjare. Misstag kan undvikas och du kan lära dig mycket snabbare om du får hjälp från andra handlare.

Kom ihåg; handel bör inte vara en slumpmässig händelse utan det bör vara struktur, solid strategi och rutin bakom det. Du behöver utveckla din egna handelsrutin som passar ditt schema och personlighet och sedan hålla dig till den handelsrutinen med iskall disciplin så att du ser om det fungerar till din fördel.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here