Författaren till denna artikel är Joe Ross, en populär trader och skapare av allmänt använd teori om teknisk analys.

Under min karriär hade jag många dödliga ögonblick. Många gånger var jag tvungen att starta hela investeringsprocessen från början för att kompensera tidigare förluster. Traders måste kunna förlora bitterheten hos förloraren och acceptera förlusten av pengar. Det är denna förmåga som bestämmer om vi kommer att dra nytta av det på lång sikt.

Vänja dig vid förlusterna

Trots många ansträngningar är det ibland svårt för mig att resa mig upp efter en allvarlig förlust. Jag läste en gång att du borde älska nederlag. För mig låter det lite som masochism och jag förespråkar inte så extremt förtvivlan.

Även om du är en trader med många års erfarenhet och du har ett 100% förtroende för dig själv och din investeringsmetod, så är det inte lätt att gå på agendan efter stora förluster. Men eftersom du har erfarenhet är denna förlust troligen på grund av ett dumt misstag som sannolikt blir lätt identifierat och sedan eliminerat. Trots min enorma erfarenhet fortsätter jag att begå smärtsamma konsekvenser. Jag skäms inte över det, för jag vet att dess 100% eliminering är omöjlig. Men alltid, när det går, analyserar jag mitt beteende och försöker undvika liknande fel i framtiden.

Om du är en nybörjare kan en allvarlig förlust innebära brist på rätt kompetens. Många nybörjare börjar efter det första stora nederlaget ofta tvivla på sina färdigheter och känslan för vidare handel. Sådant tänk är naturligt. Det framstår när vi ännu inte är medvetna om den potentiella kraft och skicklighet som sitter i oss. Förtroende, uthållighet, förmåga att analysera fel och förbättra är de egenskaper som nybörjare måste förvärva så fort som möjligt och vilka som kommer att göra det möjligt för dem att återvända till handel med hög kvalitet efter stora förluster. Hur får man in dessa rutiner?

Använd följande två tips

Allt förvärva med erfarenhet – det kombinerar de tidigare nämnda egenskaperna hos traders. För att den svåra handelsperioden inte ska leda till överdriven besvikelse måste man vidta båda följande åtgärder:

Gör en lista över transaktioner där du tjänat en över genomsnittlig vinst eller det du är stolt över. Helst kommer du även ihåg andra svåra situationer där du effektivt studsat från botten. Håll detta kort passande och använd det bara när svåra tider kommer. Minnena som följer dessa goda tider kommer att få dig att komma ihåg hur en gång, trots dina svårigheter, lyckades motsätta dem. Optimism och bra attityd är hälften av framgången!
Destillera och lägga undan drömmarna av förmögenhet åt sidan. Det är bäst att behandla investeringar som ett allvarligt spel. Mindre tryck betyder mer frihet, vilket i sin tur kommer att göra att din hjärna mer sannolikt absorberar information för sedan bearbeta allt mycket snabbare och mer effektivt.

Lämna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here